od voshi 28. 6. 2009 07:30
Tak hele, krom airbrushe (a to několika násboně vyšší cena ) jsem viděl přestříkanou helmu jen dvakrát, v prvním případě to byl otřes, sdpíš jen takový test a v druhým případě (ten kluk je šikovnej) to vypadalo dobře ale helma se stejně otloukává takže bych to tak neřešil, netuším jak postupoval. Hoď sem fotku tý tvojí stávající.
Oo jednoho cyklomaniaka jsem slyšel, že u nás ve městě vrství ze skořepiny, když si přineseš svou helmu, za pár stovek Ti udělaj stejnou a můžeš si s ní pak dělat co chceš.
Nejlepší je tedy obrousit původní povrch, případně nedostatky vykytovat, a přestříkat na novo, buď základní barvou a pak tou tvou nebo rovnou, řeknu ti to asi tak: stříkal jsem si vidlici, někde tu je určitě i fotka ještě, vyplácal jsem na to myslím 3 plechovky barvy a 2 bezbarvýho laku. Takže mě to vyšlo tak na 4 stovky a nějaký drobný. Vydlici mám rok a půl, kdyby nebylo zásahů a ran moj ivinou, tak by byla jako nová, ale i na to co zažívá drží to nad má očekávání.
Vybrousil jsem ji co nejlíp to šlo, a stříkal, pomaloučku po vrstvách, musíš si nechat hodně času mezi dalšíma nástřikama aby se Ti pak nesloupávali celý vrstvy nebo se Ti ta barva nebortila, nesmíš stříkat moc zblízka aby sis nedělal kapky, a aby Ti neztékala barva, protože to pak sundáš a je to v pr. Když už se Ti udělá nějaká prasárna, nech zaskchnout a obruš tak 800 - brusním papírem, na dřevo nebo kov, vyšší hrubosti už seženeš asi jen na kov.
Nerovnosti můžeš vyrovnat dalšíma vrstvama ale trvá to docela dlouho a zase bych to nepřeháněl aby tam toho nebylo moc, to taky nedělá dobře. Pak už jen bezbarvý lak aby to nešlo hned tak dolu když se do toho bouchne. Normálka autolaky, barvy odolnější vůči oděru - je jich hodně na výběr, v obchodě určitě poradí. Když s ní ale zabrousíš do stromu nebo o beton tak tomu asi žádnej lak nezabrání.