Pochlubte se svým kolem : )

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod voshi 3. 6. 2009 15:13

Vybral jsem zatím Sigmu, je na obchodě i u nás ve městě tak to mám jednodušší.

http://www.cyklomania.cz/prodej/compute ... 006-179173
voshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 26. 6. 2009 19:27

Tak mám další dotaz.
Máte někdo zkušenosti s renovací přilby. Mám doma přilbu co mi pasuje na hlavu, ale je pěkne hnusná a nemá ani kšilt.
Nezkoušel jste někdo přemalovat přilbu? Nebo přelepit? Co je vhodné na to použít? Dá se někde koupit samostatně kšilt? Kdybych to sprejoval, tak co je nejlepší použít, aby se to nesloupalo?

Nechce se mi dávat 1400 za novou přiblu a ty za 500 jsou stejně hnusné. Pasuje mi, jen si ji chci graficky upravit, aby se mi líbila.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod voshi 28. 6. 2009 07:30

Tak hele, krom airbrushe (a to několika násboně vyšší cena ) jsem viděl přestříkanou helmu jen dvakrát, v prvním případě to byl otřes, sdpíš jen takový test a v druhým případě (ten kluk je šikovnej) to vypadalo dobře ale helma se stejně otloukává takže bych to tak neřešil, netuším jak postupoval. Hoď sem fotku tý tvojí stávající.

Oo jednoho cyklomaniaka jsem slyšel, že u nás ve městě vrství ze skořepiny, když si přineseš svou helmu, za pár stovek Ti udělaj stejnou a můžeš si s ní pak dělat co chceš.

Nejlepší je tedy obrousit původní povrch, případně nedostatky vykytovat, a přestříkat na novo, buď základní barvou a pak tou tvou nebo rovnou, řeknu ti to asi tak: stříkal jsem si vidlici, někde tu je určitě i fotka ještě, vyplácal jsem na to myslím 3 plechovky barvy a 2 bezbarvýho laku. Takže mě to vyšlo tak na 4 stovky a nějaký drobný. Vydlici mám rok a půl, kdyby nebylo zásahů a ran moj ivinou, tak by byla jako nová, ale i na to co zažívá drží to nad má očekávání.

Vybrousil jsem ji co nejlíp to šlo, a stříkal, pomaloučku po vrstvách, musíš si nechat hodně času mezi dalšíma nástřikama aby se Ti pak nesloupávali celý vrstvy nebo se Ti ta barva nebortila, nesmíš stříkat moc zblízka aby sis nedělal kapky, a aby Ti neztékala barva, protože to pak sundáš a je to v pr. Když už se Ti udělá nějaká prasárna, nech zaskchnout a obruš tak 800 - brusním papírem, na dřevo nebo kov, vyšší hrubosti už seženeš asi jen na kov.

Nerovnosti můžeš vyrovnat dalšíma vrstvama ale trvá to docela dlouho a zase bych to nepřeháněl aby tam toho nebylo moc, to taky nedělá dobře. Pak už jen bezbarvý lak aby to nešlo hned tak dolu když se do toho bouchne. Normálka autolaky, barvy odolnější vůči oděru - je jich hodně na výběr, v obchodě určitě poradí. Když s ní ale zabrousíš do stromu nebo o beton tak tomu asi žádnej lak nezabrání.
voshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 28. 6. 2009 08:34

Ale se stříkáním barvy a lakováním kovu mám bohaté zkušenosti. Kolo jsem stříkal a mimo jiné mám starší Felicii. S tou si uživám lakování nad hlavu.

Mám doam ještě stříbrný lak na auto a taky bezbarvý. Tak jsem to chtěl použít a pak na to dát nějaké ornamenty pomocí černých nálepek a ten černý kšilt.
Tak uvidíme. Chci to mít sladěné s kolem a dresem, ať nevypadám jako z cirkusu.
Nějak takhle si to chci udělat a ještě přida kšilt.
Obrázek
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod voshi 28. 6. 2009 09:12

Tak vidiš, to nevidim problem, ale myslim si, že na přilbu je to zbytečný. Fotku tý helmy, jak vypadá teďka.
Dolu jsem si stříkal i lebkouna

Obrázek

teďka si chci taky něco cáknout na helmu, když se to povede, ukážu. Ostatně, vejde se mi tam toho víc, máš tam víc luftu než materiálu :)
voshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 29. 6. 2009 20:37

Tak už jsem to nastříkal. Předtím tam byl nějaký škaredý modrý motiv ala plástve medu. Nehodilo se mi to ke kolu ani oblečení, tak jsem zvolil neutrální barvu:
Obrázek
Plast jsem ošmirgloval. Použil jsem na to šedou základovku na plast a potom stříbrnou metalízu + lak na auta. Pak jsem to ještě přeleštil brusnou pastou. Taky jsem to musel zevnitř trochu upravit, protože jsem to měl trochu úzké.
Musel jsem koupit jen tu šedou na plasty. Ostatní jsem už měl doma. A taky ten kšilt jsem sehnal za 50 kč.
Takže nová přilba za 150 kč 8-)
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 1. 7. 2009 16:20

v Hervis sportu ted mají v akci hodně v klidu novou helmu za 350, červenočerná, lehká, vpředu sítka proti hmyzu... Docela dobrý poměr cena/výkon... :)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod voshi 3. 7. 2009 17:42

Levný helmy a chrániče bych nekupoval.
Já se musim pochlubit, to nejde jinak :D pořídil jsem si nový brýle.

Obrázek

nechal jsem si do nich dát rovnou oranžová skla, paráádička, vypadají o moc líp než na fotce. Tak jsem na to zvědavej.
voshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vozataj 10. 7. 2009 09:03

Můj upgrade:
Obrázek
Why be IN when you could be OUT
Vozataj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod voshi 8. 9. 2009 16:32

polda píše:Bezdrát má tu nevýhodu pokud jezdíš v okolí kde je nějaký silný zdroj impulsů např - železnice,semafory,tramvaj tak ti to může něco málo cvrnknout i do compu - to pak poznáš nejlépe na ukazateli max.rychlosti,kde budeš mít nějaký nesmysl např 99km/h.Taky může vadit i blízkost zapnutého blikacího přední světla,tam to chce na řídítkách vzdálenost mezi sebou aspoň 15-20 cm.
*****, ani toto nepomáhá, tacháč a světlo jsou od sebe na opačných stranách co to jde (u gripů) a stejně to tachometr vyrušuje. Netuší někdo jak tomu zamezit?
voshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 8. 9. 2009 17:19

nějak to zastínit, dej mezi to plech :D
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod johanx 8. 9. 2009 19:05

Mám bezdrát UNION a vedle něj 2 cm světlo SMART s LEDkou viz:
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/2/2052/20 ... G_1548.JPG
a žádný problém.
Stereo: Naim Supernait 3, Naim Ovator S-400, Technics SL-G700, Tv: TCL65X925, sluchátka: AKG K701, Beyerdynamic Lagoon, Kino: Arcam HDA AVR 11, centr+surr. Swans
johanx
Čtenář

Odeslat příspěvekod roxor 8. 11. 2009 07:38

V piatok t.t. som bol v Brne na výstavisku ... Bike Brno.
Okrem iného ma tam zaujala česká značka bicyklov - Favorit :tleskani .Viem,že bicykle tejto značky sa prestali vyrábať ešte v minulom storočí.
Nakoľko z mojej generácie mali mnohí tieto nezničiteľné stroje,tak som si nostalgicky spomenul na tie časy,keď v ČSSR brázdili cesty Favorit,Eska,Velamos,SOBY 20.
Ja som mal Favorita,klasický cesťák s baranami ...ten mi ukradli pred 10-12 rokmi.
Ďalší som si poskladal pred 3 rokmi,keď mi kolega vymenil kostru s vydlami za fľašku vína.Nechal som to nastriekať práškovu farbu a celkovo som sa na tom vybláznil.Nuž,ale na tom mi praskol rám tohto roku na jar :-l
DSC00024-800.jpg
BH 2-800.jpg
DSC02138-800.jpg
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod roxor 8. 11. 2009 09:11

+++
Obrázok 017-800.jpg
DSC03294-800.jpg
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suk 8. 11. 2009 10:33

Favority se vyrabet neprestaly, mam jeden doma...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Předchozí stránkaDalší stránka