Co má dělat cyklista v zimě ...

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kwak 6. 11. 2006 16:42

ja si myslim ze v tvem pripade by to byli vyhozeny prachy z wokna za ty testy stoji to od 2500 do 5000tis.. POzor jak rikas ze s tepama se pohybujes +- 20 to je sileny cislo profici se pri treningu smej pohybovat +-5 uderu od stanoveny tfp a pri kratkodobejch intenzitach dokonce +- 2, 20 tepu to muzes bejt v jiny intezite a trenovat uplne neco jinyho nes si mel v planu
Naposledy upravil kwak dne 6. 11. 2006 16:51, celkově upraveno 1
každý má svou pravdu.
nemam rád kdyš nikomu přijde neco divné jen proto že je to jiné...
krása má mnoho podob!
kwak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kodl 6. 11. 2006 16:43

Mno když myslíš... Ale když bereš rozsah 20 tepů jako "JEDNO" tak přeju hodně štěstí :-)
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 6. 11. 2006 19:43

ale ty tepy se měněj podle kondice :-) ... a jestliže teď mám při určité zátěži dejme tomu: 170/min tak na jaře (když budu poctivě trénovat na tom trenažéru) už budu mít při stejné zátěži (a tréninkové intenzitě) tep jen 155/min ... a třeba kámoš kterej je hodně vytrénovanej nikdy nepřekročil hodnotu 150 i když jel jako blázen (já jel jako blázen vedle něho a měl jsem přes 170 :o ...) ... takže ty hodnoty se stejně budou časem zase měnit ... ale myslím že když nejsem profík (a netrénuju tak intenzivně ...) tak tím když si to budu na tom trenažéru hlídat do 150 - že tím prostě nic nezkazím :)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 6. 11. 2006 22:37

tak jsem jezdil 70 minut s pulsem 155-172 (když jsem to ke konci rozdupal tak 187 :o ) a docela v poho - zejtra zkusím už 90 minut :)

ale zdá se mě, že se docela dost ojíždí plášť (už je tam ploška a na trenažéru je vidět nen "gumovej ohoblovanej prášek") a to je dost blbý - nevím co je lepší: jestli spíš méně nebo více nahuštěná !? ... teď ji mám trošku měkčí aby tam seděla vetší ploška
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod kodl 6. 11. 2006 22:47

Ad 1) ta tepovka nezávisí na trénovanosti. každej má svůj max výkon položenej někde jinde. Proto se chodí na ty testy.

Ad 2) Když to budeš mít podhuštěný, tak tě to bude prokluzovat (asi), ale když to máš přefoukaný, je tam malá plocha a ta se rychleji ojede... Musíš najít kompromis

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 7. 11. 2006 11:34

Kámoši si teda za jízdy tep měří, ale já to nechci ani vidět - trefil by mě šlak už jenom z toho čísla...:D
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fuck8r 7. 11. 2006 15:16

... to mě napsal profik: "nejlepší je, nechat si změřit AP a AnP podle laktátu. Když jsem si to nechal udělat, tak jsem zjistil, že mám AP i AnP o 30 tepů ( :o :shock: :oboze ) níže, než říká teorie vycházející z věku." ...

... na trénovanosti nezávisí maximálka - ta je pevná a neměnná (no možná s věkem jde pomalu dolů) ale když máš při určité zátěži (převodu a otáčkách) určitý tep - dejme tomu 180 ta po roce tréninku tam budeš mít (na stejném místě se stejným převodem a otáčkách - zatížení) už jen třeba 168 ... prostě budeš trénovanější a už to tolik nezatíží tvůj organismus ...
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod kodl 7. 11. 2006 15:34

To je v pořádku. Ale ty když jedeš, tak si pak dáš težší převod, abys pořád držel tepovku tam kde ji máš mít (= pojedeš rychleji). proto jsem říkal, abys nevěřil "obecným návodům" na netu a zašel si na testy.

kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 7. 11. 2006 15:37

no teď budu celou zimu trénovat na tom trenažéru a na jaře si ty testy nechám udělat (doufám že při nich nezemřu - to by mě opravdu ***** ...) koupím tu silničku a začnu tvrdě trénovat !!! 8)
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod kodl 7. 11. 2006 20:36

Jestli si je chceš dělat, tak si je udělej co nejdřív, ať máš podle čeho trénovat.

kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod clone 7. 11. 2006 21:19

Co má dělat?
si pozri Lanceho ako behá :)tak neleň a hybaj si zabehať,plávať,lyžovanie.
Aspoň nevyjdeš z formy.
Everyday is a fun day
clone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kodl 7. 11. 2006 22:04

clone: ty si asi nepročetl dosavadní diskuzi, že? ;-)

kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 7. 11. 2006 22:31

clone píše:... tak neleň a hybaj si zabehať,plávať,lyžovanie.
Aspoň nevyjdeš z formy ...r/quote]

tak aspoň já toto dělat nemůžu - mám ňákou artritidu či co a když bych šel dnes běhat tak bych zejtra nedošel ani na záchod :? ... to samý lyžování ... snad jen to plavání no - jestli mě nezačnou bolet ramena ...
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod clone 8. 11. 2006 21:07

2 kodl:
práveže pročetl ale reagujem na 1 dotaz :)
Everyday is a fun day
clone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 11. 11. 2006 21:47

tak dnes jsem jezdil:

doba: 3 hodiny (přesně) v kuse 18:00 - 21:00
puls: 2 hodiny 140-150 a poslední hodinu 150-160
voda: 2L (to je málo !)
písně: 53 MP3 MIX
dech: vůbec jsem se nezadejchal :o ... no prostě jsem dejchal jako teď u PC - úplně normálně :nenapadne
únava: žádná
hlad: veliký
křeče: žádný
problémy: brněli mě ruce - a to jako svině + zadek a postupně i nohy - jinak nic ...

tak doufám že na jaře už budu jezdit aspoň 5 hodin :o 8)
Fuck8r
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka