Najeto??

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod includes 18. 2. 2007 21:23

2Fuck8r: Na tom "trenažeru" jak máš připevněný kolo, dá se tam nastavit nějak aby to kolo více tlačilo do toho přístroje, aby to šlapaná bylo jako těžší? Plánuju možná i něco takovéhoto koupit :) ...
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fuck8r 18. 2. 2007 21:58

no to kolo je tam napevno v čepech a ten brzdnej váleček je na to kolo tlačený hodně silnou pružinou

brždění je magnetické a dá se regulovat dálkovým ovladačem z řidítek - 5 poloh (já to mám po celou dobu na tom nejtěžším) a zátěž reguluju přehazováním na kole

takže jezdím: magnet vždy na 5 (max.) a převod 36x13 zubů (řazení 2x5) až 48x11 zubů (řazení 3x7)

neboj se, ta brzdná síla je 1000W ... bude ti úplně stačit :mrgreen:
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 19. 2. 2007 14:03

to se ti asi rychle sjíždí guma ne??

To by se pak dlouhodobě spíš vyplatil ten rotoped, no ale zas bys nesděl na "kole" ...
Fuck8r píše:před dvouma rokama jsem měl tyto defekty:

... brutální seznam ...

to jsem ještě jezdil na nejlevnější sadě Shimano - která je pro děti a rekreační jízdy :o :lol:

Ty si destroyer teda.... To dostáváš od sponzora, či klubu zadarmo???

Já sem si to moje kolo poskládal z celkem levných součástek před 2 rokama (néé, vlastně před 3, mazec) a zatím sem vyměnil jenom plášt Detonatora a možná jednu dušu... :-P
Ale zas je pravda že nejezdím na profes. úrovni :roll:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Fuck8r 20. 2. 2007 08:39

MarkFX píše:Ty si destroyer teda.... To dostáváš od sponzora, či klubu zadarmo???o/quote]

no něco mě ze začátku vyměnili v záruce ale potom zjistili že mě toho mění nějak moc (zjistili že jsem prase :lol: ) a už jsem si to musel platit :| :lol:

squote="MarkFX"]to se ti asi rychle sjíždí guma ne??

To by se pak dlouhodobě spíš vyplatil ten rotoped, no ale zas bys nesděl na "kole" ...
e/quote]

rotoped (i za 15,000 Kč) je proti tomuto trenažéru za 6,500 Kč (ve slevě za 3,500 Kš) úplnej ***** ! ... jediný co se mu může rovnat je maximálně Spinner Rotoped za 50,000 Kč a vejš :)

guma je sjetá na cca 70% (a to jsem s ní jezdil už předtím v létě po silnici) takže 1 guma stačí v poho na 2 zimy 8)
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 20. 2. 2007 17:39

tak to je pohoda... a ještě ti to doma aj topí... 8)

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod MarkFX 24. 2. 2007 14:32

dneska sem tak přemýšlel proč se do kol nepumpuje Heluim, nebo nějaký plyn lehčí než vzduch?? že by to třeba pomohlo snížení váhy (trochu nadlehčovalo)... :mrgreen:

Nebo helium nemá takové vlastnosti, že by něšel tolik natlakovat, rozpínavost atd... ???

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Fuck8r 24. 2. 2007 14:51

no mě se zdá že profíci si do kol nepumpujou obyč vzduch :pozor2 :)
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 24. 2. 2007 15:09

Do aut se běžně pumpuje dusík, tak možná i do kol... :idea:
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 2. 2007 19:12

Helium by asi nebylo dobré, jestli se neplatu má menší molekuly než vzduch tak by snáze ucházelo. Proto je dobrý ten dusík má větší molekuly a tím pádem tolik neuniká porézností materiálu a taky nezpůsobuje oxidaci.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jeffe 24. 2. 2007 19:21

0 km.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod glider 25. 2. 2007 18:53

cca 300km :oops:
glider
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 25. 2. 2007 19:24

glider píše:cca 300km :oops:

tos najezdil přes rok do hospody a zpátky žhe? :mrgreen: :mrgreen:

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Jirk4 26. 2. 2007 18:51

Fuck8r píše:jo, chce to jezdit ... turistycký minimum je tak 3000Km za sezónku ...

hobbíci tak 8000-12000Km

profi už jsou za 20000Km0/quote]
Tak to bych mel co nejdriv zacit, protoze mam zatim 80km (vlastne par projizdek a asi desetkrat od obchodu a zpatky) :D
asi jako turista asi pockam na jaro a zacnu to dohanet :)
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fuck8r 26. 2. 2007 19:01

i když nejlepší údaj o trénovanosti není počet najetých Km ale počet najetých HODIN

příklad:

Silničář - 10,000 Km - @ 50Km/h = 200 hodin tréninku
MTB - 10,000 Km - @ 20Km/h = 500 hodin tréninku

takže i když to vypadá že oba cyklisté mají stejně natrénováno (10,000 Km), tak ten na horským má naježděno 2,5 x víc (500 hodin) než ten silničář (200 hodin) ... asi tak no :)
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jirk4 26. 2. 2007 19:08

To sem zrejme ve vyhode, ale na kazdou cestu cyclocomp mazu a zustane tam jen najeto celkove, cas se smaze :(
Jinak 50km/h jsem jel jenom parkrat z kopce a na rovince jsem toho nikdy nedosahl (snad nemam spatne nic nastavene) :mrgreen:
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka