Jaka znacka horskeho kola je nejlepsi?

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Veolw 26. 3. 2006 10:30

Zdravim,
potrebuju nove kolo abych mohl opet zacit normalne jezdit ponevadz moje dosavadni kolo uz je na tom celkem spatne a kazda dalsi investice se jen prodrazuje. Ptam se tedy jaka je podle vas nejlepsi znacka horkeho kola? Kolo potrebuji na jezdeni v drsnem horskem terenu a tak nechci nejake paratko typu Tesco, Interspar atd. :mrgreen: Vetsina jizd konci tak ze mam bahno, vetve, parezy od hlavy az k pate :D Momentalne mam kolo znacky Acstar.

Dik moc za tipy ... :oboze
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Narcissus 26. 3. 2006 10:43

Budou tady lidi, co ti poradí (mnohem) líp než já, ale pro začátek myslím, že by ses neměl dívat tak na značku, jako spíš na použité komponenty. A kdyžtak kolik do něj chceš vrazit...

(a taky možná přesunout do sportu :) )
\\ Majkl vP.: Souhlasím. ;-)
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 26. 3. 2006 11:31

Jéééé, to bude zase flame! ;-)
Tak tedy začneme, nejlepší MTB je Merida Carbon team, ale musíš si připravit 91000,- :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
Obrázek

Ne, opravdu musíš říct, kolik do toho chceš "vrazit" a jak psal Narcissus, víc než na značce, záleží na osazení komponenty. Z.

Pokud ti jde o doporučení značky, tak nic nepokazíš, když si koupíš kolo Merida, Author, Rock Machine, GT, Scott, Dema... prostě značkový bike.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kodl 26. 3. 2006 11:40

Kolo za 91tis? To jeste neni nic hroznyho. Muj spolubydlici jezdi profesionalne crosscountry. Ted si kupoval Apache.
Jak uz bylo receno zalezi na komponentech, ne na znacce, ale kdyz slysi o kolech jako JOKO, AUTHOR, nebo TESCO VYHODNY NAKUP, vstavaji mu i chlupy na oholenych nohou...
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod kodl 26. 3. 2006 13:18

Tady je treba Trek za 230tis :-)

Obrázek
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 26. 3. 2006 13:44

Já jsem neříkal, že kolo za 90 je nějak extra drahý, jenom jsem chtěl tazateli ukázat trochu slušnější MTB ;-)
Jinak, Author dělá celkem slušný kola (nemyslím ty ludry jako Author Dallas, Author Texas, Author California, to podle mě ani není origo Author, páč na stránkách o nich není ani zmínka)
Ale kola Kinetic, Opus, Versus, Airline, Synergy... jsou poměrně kvalitní značkový kola.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vizitix 26. 3. 2006 15:07

jak už tu doporučovali,pokuď chceš nějakou značku, tak třeba Rock machine,kelli's,airline,dobrejch značek je hodně
Unknown Pleasures
vizitix
Přeborník

Odeslat příspěvekod ewing 26. 3. 2006 17:47

Nebudem tu otvarat dalsiu diskusiu tak sa spyta tu. Chcem dobry MTB do 20k Kc. Skuste nieco odporucit, borci ;)

kotucovka byt nemusi-aj tak by asi nebola bohvieaka, skor aby bola dobra odpruzena predna vidlica.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 26. 3. 2006 20:37

Podle toho, k jaké značce máš sympatie, bych orientačně doporučil tyto čtyři biky:

Merida Matts sport 500-V 17990,- (model s kotoučovkou 500-d 21990,-)

Rock machine - El Nino MZ 19990,- (má kvalitní vidlici Marzocchi, model El Nino bez MZ má vidlu Suntour 18490,-)

GT Avalanche 1.0 18490,- (model s kotoučovkou Avelanche 1.0 disc 22490,-)

Author Context 19990,- (model s kotoučovkou Author Versus 21990,-)

Já bych volil asi to GT Avalanche. Ta Merida a Author jsou celkově dobrý, ale mají slabší vidlici, což by ti asi vadilo. Ten Rock má vidlici super, ale zase má trošku horší vybavení :-( Takže zbývá to GT ;-)
Ale je to jen můj názor, můžeš si koupit úplně jiný kolo...

Ty ceny jsou doporučené, a jsou v Kč ale v obchodech se můžou lišit. Jsou to ceny modelů pro rok 2006.

Teď mě napadá, že v Sk budou ceny asi vyšší, tak jsem tu analýzu dělal celkem k ničemu :( , ale snad to alespoň trošku pomůže. Z.

Jinak tady jsou obrázky:

Merida Matts sport 500-V
Obrázek

Rock machine - El Nino MZ
Obrázek

GT Avalanche 1.0
Obrázek

Author Context
Obrázek
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 26. 3. 2006 22:05

nene, nebolo to k nicomu. pisal som, ze to ma byt do 20tisic Kc teda ceskych korun ;)

vyzera to pekne, pozriem sa na to. a co hovoris na mariner? snad som si tu znacku dobre zapamatal. kamos si to kupil minuly rok. za svoje peniaze dostal slusnu vybavicku....
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Veolw 26. 3. 2006 23:03

Jsem schopen investovat tyk neco kolem tech 20 000Kc. Jinak to kolo Avalanche vypada dost dobre. Se na nej mrknu podrobneji ...

Jinak co rikate na znacku Vertec? Se zrovna divam na jeden kousek a co se tyce vzhledu tak vypada uplne skvele ...

Klinete pro zvetseni:
Obrázek

Zde je podrobnejsi popis:
http://www.bike4you.cz/detail_produktu/Horske-kolo--Vertec-Explorer-2-Disc_99/3/
Naposledy upravil Veolw dne 27. 3. 2006 06:47, celkově upraveno 1
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
Veolw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 27. 3. 2006 06:33

2 ewing: Sry, nějak jsem si to nepřečet a automaticky mě napadlo, že když píšeš slovensky, tak myslíš Sk ;-) Jinak kola Mariner neznám a ani jsem o nich nic nevygooglil, takže nevím :-(

2 Veolw: Osobně jsem se s Vertec taky nesetkal, ale tohle kolo je celkem slušný. Ta výbava odpovídá cenové hladině. (možná je spíš lepší, u jiných značek bys za ty prachy disc asi nedostal) Možná bych popřemýšlel o Sniper-pro DSC, protože má hydraulické brzdy, ale zase je o cca 2,5t drahší... (brzdy Hayes jsou značkový a dobrý) Jinak vidla stovková (100mm), s lockoutem, to je slušný. (i když mám radši vidle Manitou, Marzocchi a Rock Shocx, ale RST a Suntour už dělají taky slušný vidle)

Jinak mě ještě napadla slovenská značka kol Dema. Jsou kvalitní, ale trošku dražší :-(
Dema Deor 25990,- Sk
Obrázek

Značek kol je prostě spousta, tak si určitě vyberete ;-)
Ještě můžete mrknout na kola Specilalized, Giant, Acstar, Kellys, Mongoose, Apache...
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod a 27. 3. 2006 08:53

nezabudat na http://www.kona.cz :)
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Veolw 29. 3. 2006 09:25

A jak to je s velikosti ramu? Merim 186cm a na ruznych strankach jsem nasel ruzne info. Nekde pisou ze by mi stacil ram 19 a na dalsi strance pisou 21. Ja myslim ze velikost 21 je pro me tak akorat ze jo?
Veolw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymni 29. 3. 2006 10:07

ja mam teda mongoose ale lonsky typ ktery se mi teda libi o dost vic nez co udelali pro letosek... jedinne co me na tom kole vadi sou pedaly... sou moc velke... jnak pro hobby jezdeni paradni kolo... ja ho mel za 13 tisic..
jinak GT sou taky dobre...
Obrázek
Anonymni

Další stránka