Nordic walking

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 15. 11. 2010 14:46

Chodíte s holemi? Kam, kolik, jak často? Spokojenost?
Přiznám se, že mne to dostalo loni v zimě... Přez léto nechodím, není tolik času bo bycikluji. Na zimu je to akorát, chodit se dá všude resp. někdy se sněžnicemi. Psice je nadšená... Je to znát, prohejbe se celej člověk. Takže fyzička je lepší než před pár lety. Jo, začínal jsem s holema, co jsem našel v lese :D Jsem tenkrát nevěřil, že mne to bude bavit...
Dr.Watson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 19. 11. 2010 18:52

S holemi nechodím, ale zajímal mě názor někoho, kdo ano ... tudíž díky za něj :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod powerball 19. 11. 2010 20:30

nechodim s holemi, jeste mi neni sedmdesat
seek discomfort
powerball
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 23. 11. 2010 19:50

přijde mi to celkem...pitomý. kolik to stojí, litr minimálně? když se chci projít, tak to dokážu i bez nich
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod MarkFX 24. 11. 2010 07:52

Ono to prej dost pomáhá, navíc odlehčuje do velkých kopců když táhneš těžký batoh..

Ale nějak neplánuju že bych si to pořídil, to už spiš dám ty peníze do jinačí výbavy, třeba nějaké technické oblečení atd..
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod hobitt 24. 11. 2010 08:27

Mám pocit, že by mi to spíš překáželo.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník

Odeslat příspěvekod michee 24. 11. 2010 08:47

Nordic walking není chození po horách s hůlkama...to jsou dvě různý věci. Jinak vloni v létě na horách jsem párkrát s holema šla a popravdě pro lidi, kteří mají problémy s koleny se to dost hodí. Ale nordic walking jako takový jsem nezkoušela, na to by měly být trošku jiný hole a jiná frekvence chůze....a to ne všude jde aplikovat, ale zase pokud se to dělá správně, tak to posiluje kardio systém, což se hodí :)
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod roxor 4. 12. 2010 07:53

Presne tak ... skúste si v lese odrezať takéto palice (ľahké) a vyrazte vpred. :idea:
Budete prekvapení,ako to funguje.Ja osobne som to skúsil a priznám sa zaskočilo ma to ... je to,akoby sa rozbehla dobre namastená lokomotíva.Ale musí byť určitá kadencia a rytmus.
Ja si myslím,že to je určené pre aktívnych turistov s rýchlou chôdzou.Ak vidím staršieho človeka,ako sa s tými paličkami combŕľa po chodníku,neviem,či pochopil význam a efekt náradia.
Je to len môj názor.Názor laika,ktorý to skúsil len raz :-D
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 6. 12. 2010 21:06

Ahoj Roxor, i starší Turist, Palice ocení, hlavne v kopcoch, o horách ani nemluvě, odlehčuje to kolena, stehna i Lýtka i při sestupech...Takže rychlé chůze netřeba, je to pak ten,,duochodkovi,,Walking. A dobré sú staré hole na běžky i na sjezd...při velkém vandru, je tam někde necháš(když to nejsou origoše). Jsou též dobré na útočící psy v horách Karpat, hlavně Muntii Carpati, i na plážích a periferiích kolem Středozemí, vono někde není, kde tu palicu uříznout atd. Prostě Palica i jen jedna delší - Junácká Hůl, nemá chybu, dá se s ňou i brzdit na Pekáře dolů suťoviskem, travniskom, dobrá při Brodění atd. Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník