Jaký rotoped?

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 3. 1. 2009 12:25

Ahoj,

uvažuji o koupi rotopedu. Samozřejmě, že s tím někteří nebudete souhlasit, možná budete tvrdit, že je to na nic. Přesto mě zajímá, jakou značku byste mi doporučili, vůbec se totiž v těch značkách nevyznám.. Jaký je třeba Laubr, Olpran? Samozřejmě bych uvítal co nejnižší cenu. Tím nemyslím modely z hypermarketu. Prostě něco kolem dvou až dvou a půl tisíce korun. Když jsem obvolával některé firmy s fitness zbožím, tak mi radili, abych do takhle levných nešel. Že dobré rotopedy začínají na částce kolem 5 000 korun, což se mi zdá příliš. Co třeba InsportLine Basic za 2 990 korun? Předem upozornuji, že nejsem žádný profi sportovec, takže vyhodit čtyři nebo pět tisíc korun se mi zdá hodně..

Máte doma některý takový s cenou do třech tisíc korun? A jak jste spokojení? Jsou to opravdu takové š*ejdi nebo se mě prodejci snaží vnutit dražší zboží? A jaké jsou podle vás dobré značky? Jak říkám, bude to sloužit jen pro občasné zašlapání..

Díky moc..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor

Odeslat příspěvekod S-Tony 3. 1. 2009 12:34

Já mám doma taky rotoped z marketu už asi 10 let. Nic to neumí, jen se tam nastavuje velikost odporu na šlapadlech. Nic se na tom nemůže pokazit. Jednoduchá konstrukce to nedovoluje.
Svůj účel to splňuje výtečně. Rotoped rozhodně na prd není. Já nerad chodím v zimě na bazén, na kole se jezdit nedá a tak si udržuji kondičku na rotopedu.
Když si na tom člověk občas půl hoďky zamaká, tak to dost pomůže. Nastavím težký převod a šlapu co to dá až je člověk vyždímaný do poslední kapky.

Rotoped rozhodně doporučuji. Samozřejmě od dubna do října na to nevlezu. To se dá kondička udržovat hezky venku na kole nebo u vody.
Používám to hlavně taky jako kondiční přípravu na lyžovačku v alpách. Stačí tak čtyři pořádně jízdy před odjezdem, a člověk je fit jak rybička.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Olimant 3. 1. 2009 22:12

No tak nejlepsi nebo jedna z nejlepsich fitnes znacek je kettler. Ted jsem se koukal a tam to zacina na 5 tisicich, je v tom 3 roky zaruka u zakaznika. Ale je pravda, ze to co to umi je celkem zbytecny...

Uplne staci pokud tam mas nejaky kolecko a utahovanim si nastavujes zatez jakou potrebujes, jedine co se hodi je tep, ale pokud tomu nerozumis tak to je taky na nic... ;-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 1. 2009 15:31

Takže nějaký konkrétní model pro rotopedového začátečníka?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Olimant 5. 1. 2009 00:30

Jestli se prodava tak nejakej klidne z hipernovy, ale tam by to chtelo co nejjedonussi, podle me idealne s nejakym koleckem, ktery bude brzdit kolo na ktery slapes (jestli je me rozumet). Cim jednodussi, tim min se toho muze rozbit, jako, ze se rozbije na tak levnym rotopedu...

Pokud chces neco lepsiho tak v nejakym fitnes obchode neco kvalitnejsiho, zalezi na kupujicim, co od toho ocekava ;-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fuck8r 28. 2. 2009 15:26

teď je hodně luxusní akce na :arrow: http://www.kupkolo.cz/produkty/Trenazer ... _1806.html

je to lepší než všechny rotopédy světa - není nad to jezdit na vlastním kole i přes zimu :D

POZOR!: kolo není součástí balení :lol:
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Olimant 1. 3. 2009 18:18

Kamos mel jen 4 takove valce a vzal si normalni silnicku a jel na tom... Je toteda dost tezky, ale je to nejlepsi nahrada ;-)
Olimant
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fuck8r 1. 3. 2009 23:40

jó to znám - z toho jsem spad na držku 8-D
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Olimant 3. 3. 2009 19:31

Hlavne je celkem akrobacie nasednout na to:-D
Olimant
Nadšenec