Jezdím na kole se sluchátky

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Abox 10. 9. 2008 18:56

Mi spis vadi, ze jedu za takovym jedincem taky na kole, on si to sine od leveho okraje po pravy a neuhne, bo me neslysi. A jak vyjedu, tak se jeste lekne a nevim, co udela. Stejni jsou i ti in-lajnysti - taky od kraje po kraj a neuhne. Asi tak...
Abox
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slayers 10. 9. 2008 19:21

Kill Em All
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Čtenář

Odeslat příspěvekod Fuck8r 10. 9. 2008 19:23

já když chci udělat nějaký manévr (objet kanál, díru, odbočovat doleva...) tak se vždy kouknu za sebe ať už mám a nebo nemám sluchátka to je jasný...

když se tělo lekne a napnou se ty svaly a tak - tak právě že si člověk ublíží o hooodně víc než když je uvolněnej... v praxi to znamená že když spadne z kola ožrala (který má 5x zpomalené reakce) tak se mu nic nestane a ještě se tomu směje - pač spadne na zem uvolněný... kdežto střízlivý člověk se lekne, všechno zatne a pak taky všechno praská, podvrkává se, trhaj se šlachy... :D
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod EKKAR 10. 9. 2008 19:53

Gooorilo, Sh4dow odpověděl i za mne, Abox to doplnil - já už nemám co dodat. Vždycky, když jedu na kole, lepím se na krajnici a stejně se mnou vzduch rozrážený auty mává jak s fanglí. Když naopak sedím za volantem a dojíždím cyklistu nebo nedej Bože cyklistku a na vesnici, bruslaře nevyjímaje, jsem zralej na zastavení a cigáro (nekouřím!!!), než ta Boží pomsta odjede. Když je jich víc, je to na kulomet - speciálně, když mají dresy a jsou z nějakýho oddílu - to si myslej, že se můžou courat po 5 vedle sebe jako na závodech a že zdržujou, překážej a vysloveně ohrožujou je vůbec nezajímá...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vozataj 10. 9. 2008 20:34

Jednou jsem vyjel s Koss Porty na skoro hlavní silnici a kolem mě prohučela motorka tak 160 km/h. Lekl jsem se tak, že jsem s sebou málem seknul. Tudíž teď už jen na polních cestách a na hlavních je sundavám. Je ale dobré, že se nechají normálně usadit pod helmu.
Why be IN when you could be OUT
Vozataj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 10. 9. 2008 22:27

Já mám v brašně na kole strčený přehrávač s reproduktorem. Je to sice kazetový diktafon na klasické kazety, který umí přehrát i hudební kazety.
Takže na kole slyším muziku i okolí.
A navíc nikomu kolo nehraje, tak jsem atrakce kam přijedu :-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Sh4dow 11. 9. 2008 09:31

Heh tak to je funny :). Aj tak su najlepší chodci na dedinách, keď idú vedľa seba 4, nemusia mať ani slúchadla a aj tak nepočuju auto ktoré im stoji za chrbtami...

Mne sa raz stalo keď som prechádzal v noci cez jednu dedinu že v zákrute v protismere išli 3 ludia oblečený celý v čiernom... samozrejme sa vôbec neuhli a musel som ich v zákrute obchádzať...

K téme... ja nemám nič proti tomu keď má niekto na bicykli slúchadla, alebo v aute ma hudbu na plné gule... Hlavne nech nemá štuple ktoré odizoluju aj hluk sirény a v autách nech si aspoň stiahnu okno... alebo počúvajú tak aby počuli aspoň klaksón a sirénu... To isté platí aj pre chodcov ktorí prechádzajú cez cestu...
Sh4dow
Čtenář

Odeslat příspěvekod aquarkko 11. 9. 2008 11:48

jinak cyklisti na frekventovanejch silnicích si fakt "koledujou" o smrt...teda já nevím, ale myslím, že většina z nich na tuhle silnici nemusí. pokud jedou rekreačně, je přece spousta polňaček, kam můžou vyjet. já osobně, když mám jet na kole po hlavní, vážně se bojím o život (několikrát už mě taky málem srazili, i když se dívám okolo sebe furt). a nedávno jsem už i viděla jednoho debila s kolem na dálnici
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod jannnn 11. 9. 2008 11:50

aquarkko: tak to bych osobně neváhal a hned zavolal PČR.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marty89 11. 9. 2008 13:05

Náhodou je možná leckdy bezpečnější jet po hlavní cestě s odstavným pruhem, než se někde nebezpečně míjet s autama na úzké cestě. Na druhou stranu jízda na kole po dálnici je už trochu extrém, i když stačí vyjet trochu na východ a člověk se nestačí divit, co všechno tam po dálnici nejezdí. (kola, koně, povozy)
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod clone 11. 9. 2008 21:21

jazdím s zapnutou mp3 skoro stále,okrem jazdenia v lese tam chcem mať kľud ;-)

mám priemerné sluchátka, čiže počujem čo sa deje v okolí, prichádzajúce autá, prichádzajúci bicykel odzadu, skrátka všetko, nebeznečnejšie je jazda na motorke s radiovou helmou
Everyday is a fun day
clone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hhitmen 11. 9. 2008 22:29

Ja kdyz jezdim na kole sam tak taky mam zapnutou svoji MP3jku a sluchatka (viz podpis) a mam to dost na hlas ze neslysim nic nez jen tu hudbu (me ta hudba privadi do extremnich rychlosti :-D pokud hraje na moje chute) takze cokoliv udelam se furt jen otacim abych nekoho nesejmul a nebo nezvalcoval me nejakej nakladak bo osobak :)
hhitmen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 15. 9. 2008 22:19

Dřív jsem jezdil se sluchátky, ale jenom trasu kterou jsem prostě znal dokonale, projížděl každý den (do školy a ze školy)... Už ani tohle nedělám, vířící vzduch kolem uší mi nevadí, po silnici aspon slyším zezadu auta, v terénu praskající větve, blátíčko, paráda... Kdybych prostě neslyšel zvuk kolem sebe, byl bych nervozní, pořád bych se musel otáčet.... :kuk:

Fuck8r píše:já když chci udělat nějaký manévr (objet kanál, díru, odbočovat doleva...) tak se vždy kouknu za sebe ať už mám a nebo nemám sluchátka to je jasný...

A právě mimo jiné kvuli tomu bych nemohl mít sluchátka, když objíždím kanál díru podle sluchu vnímám jestli je za mnou auto, nemusím se ohlížet a cyklisti nebo lajnisti zezadu mě nikdy nepředjíždí, ja su vždycky ten předjíždějící :D

a jak tady Sh4dow vykládal o té bouračce a nebezpečí odraženého auta, to je podle mě trochu blbost, to by musela byt ooobrovská haluz... :nenapadne Já sem za ty tisíce najetých kiláků na kole ani v autě žádnou bouračku nezažil, natož aby se ještě auto do mě odráželo atd.. :-|
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod MarkFX 15. 9. 2008 22:48

Dejte sem hlasování, kdo jezdí se sluchátky, kdo je proti..... Třeba takovy profík Lukecz by mě zajimal
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod mareq0 15. 9. 2008 23:38

Jsem proti. Stejně neslyšíte pořádně hudbu (hluk aut) ani auta (hluk hudby). A slyšet je na kole někdy důležitější než vidět :!:

Takový "hluchý" cyklista si koleduje o ...
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka