od Gumak 15. 1. 2007 23:22
Prvni rocnik je tezkej hlavne kvuli tomu, ze je to zmena oproti stredni (a pak pochopitelne matika a fyzika). Proto je to potreba vydrzet, nevzdavat nic predcasne a doslova a do pismene to uchodit. V dalsich rocnicich jsou sice predmety tezsi a tezsi, ale clovek si na to zvykne a pak mu to ani neprijde.
Ja jsem mel ze zacatku stesti, ze jsem mel kolem sebe kolegy z gymplu (sam jsem vystudoval prumyslovku) a oni o zkouskovym obdobi poradali neco na zpusob doucovani, kde resili bud problematicke priklady z prednasek nebo vylozene zadani semestralek z minulych let (pozn. sehnat si zadani pulsemestralek a semestralek je zivotne dulezite, tam si aspon clovek "osaha" typy prikladu).
Po prvnim rocniku jsem zjistil, ze se to s tim studiem a ucasti na prednaskach nemusi tak prehanet a na trojku se to da celkem slusne zvladnout. Hlavne bylo potreba vyvinout zvysene usili na reseni projektu, pac to jsou v podstate "body zadarmo" a cim vic jich clovek ziska v prubehu roku pak o to min se musi ucit na zkousku.
Taky se hodi zapisovat si volitelne predmety jakoby navic nad ramec standardniho poctu kreditu (za me bylo 60) a delat tyto predmety v predstihu. Diky tomu jsem pak v poslednim semestru nemusel jezdit do skoly a pracoval na diplomce (btw nejsu zadna bedna - dva predmety jsem opakoval).
to mbing:
Ano, na skole se programuje porad. Podle toho co pises, tak to vypada, ze se skladba predmetu vyrazne zmenila. Ja jsem studoval 2001-2006 na dobihajicim magisterskym programu a rozhodne v prvnim semestru jsem zadny programovani nemel - teprve az ve druhym semestru se zacalo Pascalem a assembler jsem mel az jako volitelny predmet.
EDIT:
Jeste si dovolim poznamku. Ja jsem mel fyziku 3 semestry - mechanika a dynamika; elektrina a magnetismus; moderni/kvantova fyzika. Nejhorsi fyzika (a vlastne i siroko daleko nejhorsi predmet ze vsech let studia) byla fyzika 2 'Elektrina a megnetismus', pac to byla fyzika a matematika dohromady. Jinak plati umera: jakej vyucujici, takovej predmet.