VUT FIT

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Haňa 15. 1. 2007 19:34

Ráda bych studovala informatiku a nyní mě velmi zaujala fakulta informačních technologii VUT v Brně. Jelikož nyní studuji obchodní akademii, zajímala by mě náročnost této školy především v fyzice a předmětech podobného typu. Jelikož jsem např. fyziku 4 roky vůbec neměla nevím, zda-li bych tuto školu zvládla. :(
Haňa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 15. 1. 2007 20:06

nejprve si tu hoď do vyhledávání slovo VUT a vyjede ti celkem dost threadů, ketré to mají přímo v názvu.. Spousta informací je tam.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod aurellman 15. 1. 2007 20:50

Ne žebych tam studoval.. Ale mam plno kámošu ze střední da se řict skoro na každém IT v ČR. Co si tak pamatuju tak řikali že je to docela makačka, ale když makaš tak to udělaš .. prý. Další věc jestli umiš programovat, pač už tam předpokládají že maš nějaké základy. Nevim jestli tam maji fyziku, ale maj tam elektrotechniku.. toho se báli, ale prý chytli v poho vyujičího... Na IT je nechutno matiky, to bych taky rád upozornil.. :roll:
aurellman
Čtenář

Odeslat příspěvekod mbing 15. 1. 2007 21:18

VUT FIT

1. semestr
Fyzikální seminář - volitelný pro ty, kteří fyziku moc neměli.
Hodně se programuje v asembleru a v C, projekty se dělají do půlnoci :).
Jeden lehký (pro průmyslováky) předmět o elektrotechnice se skvělým docentem.
Trošku abstraktní (méně pochopitelná) Diskrétní matematika.

Teď dělám 6. zkoušku a je to dřina ... :)

2. semestr
Fyzika

Na této škole se prý programuje pořád.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gumak 15. 1. 2007 23:22

Prvni rocnik je tezkej hlavne kvuli tomu, ze je to zmena oproti stredni (a pak pochopitelne matika a fyzika). Proto je to potreba vydrzet, nevzdavat nic predcasne a doslova a do pismene to uchodit. V dalsich rocnicich jsou sice predmety tezsi a tezsi, ale clovek si na to zvykne a pak mu to ani neprijde.

Ja jsem mel ze zacatku stesti, ze jsem mel kolem sebe kolegy z gymplu (sam jsem vystudoval prumyslovku) a oni o zkouskovym obdobi poradali neco na zpusob doucovani, kde resili bud problematicke priklady z prednasek nebo vylozene zadani semestralek z minulych let (pozn. sehnat si zadani pulsemestralek a semestralek je zivotne dulezite, tam si aspon clovek "osaha" typy prikladu).

Po prvnim rocniku jsem zjistil, ze se to s tim studiem a ucasti na prednaskach nemusi tak prehanet a na trojku se to da celkem slusne zvladnout. Hlavne bylo potreba vyvinout zvysene usili na reseni projektu, pac to jsou v podstate "body zadarmo" a cim vic jich clovek ziska v prubehu roku pak o to min se musi ucit na zkousku.

Taky se hodi zapisovat si volitelne predmety jakoby navic nad ramec standardniho poctu kreditu (za me bylo 60) a delat tyto predmety v predstihu. Diky tomu jsem pak v poslednim semestru nemusel jezdit do skoly a pracoval na diplomce (btw nejsu zadna bedna - dva predmety jsem opakoval).

to mbing:
Ano, na skole se programuje porad. Podle toho co pises, tak to vypada, ze se skladba predmetu vyrazne zmenila. Ja jsem studoval 2001-2006 na dobihajicim magisterskym programu a rozhodne v prvnim semestru jsem zadny programovani nemel - teprve az ve druhym semestru se zacalo Pascalem a assembler jsem mel az jako volitelny predmet.

EDIT:
Jeste si dovolim poznamku. Ja jsem mel fyziku 3 semestry - mechanika a dynamika; elektrina a magnetismus; moderni/kvantova fyzika. Nejhorsi fyzika (a vlastne i siroko daleko nejhorsi predmet ze vsech let studia) byla fyzika 2 'Elektrina a megnetismus', pac to byla fyzika a matematika dohromady. Jinak plati umera: jakej vyucujici, takovej predmet.
Gumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozuch82 16. 1. 2007 00:11

VUT FIT je rozhodne lepsi nez vehlasny FEL CVUT :D:D:D
kozuch82
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 16. 1. 2007 00:18

kozuch82: jo? a proč konkrétně?
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod christian 16. 1. 2007 00:47

kozuch82: jo tak to by mne taky zajimalo :) a srovnavas to se starym programem nebo ted novym STM?
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod mbing 16. 1. 2007 02:03

2 chris : No jelikož jsi pořád na fóru a já na fórum teď nějak nemám čas, tak ... :), ehm, máme toho víc na VUTu na práci? ... :D.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod christian 16. 1. 2007 02:09

ja stiham vsechno zatim :)
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod Gumak 16. 1. 2007 11:19

to kozuch82:
Kdyz uz vyslovis nejakou hlubokou myslenku, tak ju aspon podloz solidnim argumentem jinak to bude vypadat, ze se pouze snazis vyvolavat flame.

K problematice CVUT vs. VUT nemam co dodat, protoze jsem na CVUT nebyl a na informace z doslechu se spolehat neda.
Gumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marz 16. 1. 2007 12:21

Jo, taky nemuzu porovnavat CVUT a VUT, na CVUT studuju teprve prvni rok a VUT mam jen z doslechu, takze ani o jednom nemam dost informaci. Uvidime po zkouskovem :-D
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mole 16. 1. 2007 23:07

mbing píše:projekty se dělají do půlnoci :).-/quote]

pche... kdyby jen do půlnoci :pozor2

jinak ti řeknu asi toto: je to fičák 8)
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mawe47 16. 1. 2007 23:51

A nevite treba, jak je to na VSB? sem slysela, ze je to lehci nez VUT treba, tak si rikam, vzhledem k mym studijnim vysledkum, jestli bych nezmenila skolu:)
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod Gumak 17. 1. 2007 00:15

mole píše:pche... kdyby jen do půlnoci :pozor2 /quote]

To je zajimavy, ja jsem projekty nikdy do pulnoci popr. do rana neresil. Jak je to mozny? Treba to bylo tim, ze jsem projekty neresil den pred odevzdanim, ale s predstihem (a nutno podotknout, ze ne sam, ale s kolegy - vic hlav vic vi a prace rychleji ubiha).
Gumak
Návštěvník

Další stránka