Pár otázek ke studiu na SŠ.

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ice.dogg 10. 12. 2006 21:06

Jsem ted v 1. ročniku OA, zjistil jsem že pro mě je dot náročna kamarad chodi na OA soukromou a 5, 4 jsou u nej vyjimky a to jsme se na ZŠ učily uplně stejně.
Pokud budu z něčeho propadat v pololeti co bude potom (z jednoho nebo více předmětu)?
Slyšel jsem že po odstudovanem 1. ročniku se da přejit na jinou školu!
Jak to teda je?
ice.dogg
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 10. 12. 2006 21:36

když propadneš v pololetí (pardon, v pololetí se propadnout nedá, prostě budeš mít 5ky) tak se nic nestane... horší až na konci roku!!!
A já bych řekl že na stř. školách bývá nejtěžší 2. ročník
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Mawe47 10. 12. 2006 21:50

pokud budes mit v pololeti 5, tak se nic nedeje, pokud budes mit na konci roku 5 ze stejneho predmetu, musis se naucit za cely skolni rok a ne jen za pololeti. Muze to byt jinymi kriterii ucitelu nebo tim, ze na to vic seres
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 11. 12. 2006 16:49

ice.dogg píše:Jsem ted v 1. ročniku OA, zjistil jsem že pro mě je dot náročna kamarad chodi na OA soukromou a 5, 4 jsou u nej vyjimky a to jsme se na ZŠ učily uplně stejně.
s/quote]
to ukazuje uroven soukromych skol...a myslim, ze takhle je to skoro vsude, jelikoz tam kdyz te vyhodej ,tak akorat prijdou o penize...
Mobil-man
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 11. 12. 2006 16:52

Presne tak, petka v pololeti nic neznamena (krom zloby rodicu :) ). Horsi by to ale bylo na konci roku, to uz by problem byl. Jinak prejit muzes vzdycky a kamkoliv. Zalezi jen jestli ti na nove skole uznaji uz odkroucene roky na stredni. Napr. muj kamarad odesel od nas z gymplu s komplet ukoncenym tretakem a presel na uplne jiny typ skoly a musel zacinat v druhaku...
A ohledne tech soukromych skol - je to uplne jasne. Soukrome skoly by byly samy proti sobe, kdyby byly na studenty prisne. Prece jen jsou to jejich penize, ktere je tam drzi... a tak je to nejspis vsude
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mawe47 11. 12. 2006 18:34

ja z osobni zkusenosti zase muzu soudit, ze co sem chodila na soukromej gympl, tak se snazili je nevyhodit, ač se nerozpakovali jim davat 4 a mam porovnani se statnim gymplem, jehoz kvalita mi prisla mnohem horsi. Navic na tom soukromem mi vysli vstric vzhledem k vazne nemoci a nedali mi neklasifikovano z vetsiny predmetu, zatimco na statni bylo rediteli uplne jedno, ze proste me zdravotni duvody sou docela vazne a hodil me do stejne pytle jako zaskolaky a flakace.

Ale dulezite je, ze pokud clovek ma 4 na jedne skole, nemuze cekat, ze na stejnem zamereni jinde bude mit najednou 1... pokud ho to nebavi, nezajima, tak na tom nikde nebude lip
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod marz 12. 12. 2006 09:20

Soukrome skoly sucks, nemam je rad.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Strikero 10. 1. 2007 19:37

u nas je sukromne sportove gymnazium a v pohode prijali chalana co sa venuje sk8, nic ine len sk8...takze tak so sukromnymi skolami
Co mas urobit zajtra odloz napozajtra, co mas urobit dnes na to sa vyser a mas dva dni volna.
Strikero
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marz 10. 1. 2007 20:14

Kdo da vic, tak se udrzi a kdo plati porad, tak prochazi, tak to tam chodi.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lexx 10. 1. 2007 22:17

Je to hnus, ale taky jsem o tom slyšel, jak praví marz :?
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod r.polasek 10. 1. 2007 22:54

Soukromé školy jsou podlě mě chyba v systému. To vzdělnání je koupené. Kdyby ty lidi neměli peníze, tak takové vzdělání nikdy mít nebudou, protože prostě na to nemají.´Úroveň na takových školách musí být strašná a tvůj příspěvek to jen potvrzuje.
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mawe47 11. 1. 2007 09:58

ja na soukrome skole mela dokonce horsi znamky nez na statni, a teda krome matiky a anglictiny, kde sem na statni mela kvalitni ucitele byli vsechny ostatni predmety horsi. Treba uroven cestiny byla naprosto mizerna na statni, ostatni predmety jako biologie, zemepis byly nastejno, jen bylo videt, ze na soukrome ta ucitelka tim zila, zamlada pruvodcovala a zbirala sutry, brala nas do muzei a poradala sobotni vikendove vychazky po krasu atd a bylo to zabavnejsi nez se zpameti biflovat z ucebnice.

Porovnavam teda 8 lete gympy z prvních 4 let studia, z '9' sem se stejne odebrala na SOS protoze vseobecny predmety pro me byli utrpenim.

Ale je pravda, ze v dobe, kdy sem tam chodila já, to byl 'lepší gymp', pak tam začali chodit děcka bohatejch rodičů, který by jinak nikde nechtěli, někteří dobří učitelé jim odešly a dneska bych tam asi studovat už nechtěla...
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod James_ 11. 1. 2007 11:48

Obchodní akademie jsou jedny z nejlehčích středních škol, se trochu snaž a není problém
James_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod r.polasek 12. 1. 2007 10:27

Na OA se nemusíš ani učit a máš jedničky a dvojky. Oproti gymplu nehorázná flákárna.
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod marz 12. 1. 2007 10:33

Tak to hned nesroovnavej s gymplem. Co ostatni SOSky a SOU, atd.
I blbci letí vzhůru!!!
marz
Nadšenec

Další stránka