Absolutorium

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 7. 2006 07:18

O źádném absolutoriu jsem nikdy neslyšel. My už jsme poslední půlrok v devítce nedělali vůbec nic, jenom koukali na filmy na videu a chodili plavčit, když bylo hezky. Je to teprve pět let zpátky, tak se pamatuju.
Ale podle toho, co se o tom dozvídám, mi přijde, že zase vymysleli pěkný nesmysl. Běžné přijímací zkoušky nikdy nebyly na škodu - jsou objektivní a spravedlivé. Upřímně - to, že někomu vadí cizí prostředí, je spíš známkou určité nepřizpůsobivosti; a ta jim potom v životě bude akorát na překážku. Proutek by se měl ohýbat, dokud je mladý..

Odeslat příspěvekod maty1976 11. 7. 2006 09:53

Nevím, já mám z přijímačkama na SŠ dost negativní zkušenosti. Dělal jsem je v divokém jaře 1990. Ačkoli jsem udělal přijímačky na ekonomku (obch.akademie) na 1 a 2, nebyl jsem přijat jen proto že jsem měl v pololetí osmičky dvojku z chování a brán za problémové dítě co se týče chování. Nevyšla ani dopravní průmyslovka, kde zase nastolili průměr 1,6 z vysvědčení, což mi kazily určité rarity (jediné dvě trojky na vysv. - z výtvarky a tělocviku.) Tak jsem šel do devítky, kterou obnovili pro žáky, kteří se nedostali na školu, a až z ní jem byl bezproblémově přijat na chemickou průmyslovku (kříženou s gymplem, áčko,béčko-gympl, céčko-průmyslovka), ale stejně jsem měl nějaké mínus body za moje obskurní vysvědčení s jedničkama, čtyřmi dvojkami a čtyřkou z kreslení.
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kodl 11. 7. 2006 12:44

Tak to uz je davno. Dneska je vysvedceni uz jen kus papiru kde staci ta fraze na konci Prospel/neprospel... Samozrejme nemasli prumer 1,0 a nejdes-li bez prijimacek.
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod rockham 14. 7. 2006 18:58

Přijímačky na SŠ to nenahrazovalo. Bylo to něco jako maturita, ale na ZŠ. takže pokud z jednoho předmětu máte 5, tak opakujete ten předmět.. Pokud je těch 5tek víc, tak se nic neděje.. výsledky na budoucí školu neposlali. Byla to formalita. Jen chtěj abychom se učili, jelikož na SŠ jim prej choděj žáci "blbí". Ale myslim, že si jen zbytečně přidělali práci.
peace
rockham
Čtenář

Odeslat příspěvekod VladaP 14. 7. 2006 19:18

Já to taky neměl, dokonce sem nedělal ani přijímačky, zaplaťpánbůh :mrgreen: Ani sem o tom neslyšel... Leda tak z filmů... Americkejch filmů :)
Alcatel OneTouch 303 > Nokyja 3410 (poslat SMS - musel jsem třísknout do stolu, volání nepřipadalo v úvahu, Nokyja - connecting people in services :)) -> Sony Ericsson T630

Odeslat příspěvekod rockham 14. 7. 2006 19:41

No tak přijímačky sem taky nedělal.. Tyhle zkoušky sem udělal s jednou 2kou, ale jedna učitelka (zakomplexovaná, 9 z 10 žáků ji nesnáší a ten zbytek neučí) tam ňáký lidí potopila.
peace
rockham
Čtenář

Předchozí stránka