Absolutorium

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod rockham 9. 7. 2006 22:46

Tento rok, když jsem jsem vycházel 9.třídu tak jsem musel jeden z posledních dnů absolvovat tzv. Absolventskou zkoušku neboli absolutorium. Zajímalo by mě, jestli to funguje i na jiných školách (na naší to bylo prvním rokem) a jaký to bylo..
peace
rockham
Čtenář

Odeslat příspěvekod kodl 10. 7. 2006 08:43

Naprosto netusim o cem mluvis, takze to asi vsude nefunguje.. Ale je pravda ze ze zakladky jsem vychazel pred 9. lety
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod M. 10. 7. 2006 08:44

Ja mel absolutorium taky, ale byl jsem na VOS. U ZS jsem to tedy jeste neslysel.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 10. 7. 2006 08:51

Treba je tohle nahrada za ruzny pisemky a zkouseni na konci roku... Ja o tom jeste neslysel...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 10. 7. 2006 11:19

Něco takového by měl časem dělat každý deváťák místo přijímaček na střední. Pokud to zase někdo nezrušil.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod maty1976 10. 7. 2006 12:13

V životě neslyšel a nevím, že by to fungovalo - mám kámoše učitele na ZŠ. Předpokládám ale že proběhly i přijímačky na střední školu...? Jinak proti tomu nic nemám, dobrej nápad, ale co když žák zkoušku neudělá, a už je přijmutý na SŠ. Půjde do "desítky" resp. bude opakovat devítku?

Já bych viděl cestu: Dělat zkoušky na SŠ z osmičky, a kdo neprojde pak tím absolutoriem, půjde do devítky. Podle mě devítka zbytečný, nadstavbový ročník.
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mbing 10. 7. 2006 17:24

Já jsem z devítky vylezl bez žádných zkoušek.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ally 10. 7. 2006 17:45

To má platit tuším až za dva roky, tak to možná měli zkušebně. To absolutorium je místo přijímaček, takže asi bude o něco dřív než v červnu a na základě jeho výsledků bude střední škola přijímat (přijímačky prý jsou moc stresové, navíc na každé škole učí trochu jinak apod.). Klasické přijímací zkoušky pak vůbec nebudou.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod maty1976 10. 7. 2006 17:53

Dobrej model....jako vážně.
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kodl 10. 7. 2006 17:54

Stresove? Ja jsem delal prijimacky na stredni a na vysokou a nikdy jsem tey vystresovanej nebyl...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 10. 7. 2006 17:59

Ty třeba ne, ale někdo je hroznej trémista a ač je jedničkář, tak zcela vyhoří.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod christian 10. 7. 2006 18:17

Hmm o tom jsem neslysel a kdyz to ma byt nahrada za prijimacky tak bude jeste veselo a hlavne jsem zvedavej jak si to predstavujou.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod Peshi 10. 7. 2006 19:19

Dalsi vec, ktere se po case ukaze jako uplna blbost.
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mbing 10. 7. 2006 19:22

V domácím prostředí to bude samej tahák :mrgreen:; z nového prostředí by aspoň mělo respekt ;).
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kodl 11. 7. 2006 00:10

mbing: Souhlasim. Kdyz vsichni prisli do noveho prostredi, bylo to spravdlive. Na zakladce kdyz je nekdo "oblibenej" tak mu muze ucitelka hooodne pomoct, naopak kdyz ho rada nema, muze ho slusne potopit...

Ally: Tak holt tremista nejsem. Ale kdyz nekdo je, tak se mu ma pomahat? Takovej bude i v zivote. A dokud se s tim nenauci bojovat, tak ma smulu. Zni to mozna krute, ale lepsi kdyz padne na drzku v 15, nez v 24 kdyz hleda praci...

kodl
Přeborník

Další stránka