Jakým způsobem se učíte?

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod mbing 25. 2. 2006 16:58

Učim se hrozně neefektivně. Řekněme, že si vemu jednu látku. Teď přirovnám mozek k RAMce a HDD. Tuto látku se učím něco jako do RAMky, takže okamžitě vím odpověď na otázku. Ale po několika měsících se obsah RAMky sám přenese na HDD, takže než odpovím na otázku, tak musím projít celý obsah po pořadě, něco jako básničku. První fáze je vhodná pro ústní zkoušení a druhá fáze pro písmené zkoušení; a jelikož mě čeká ústní maturita a moje DATA jsou jaksi po 4 letech na HDD, tak nevím jak ty DATA budu efektivně "stahovat"; už to vidím, budou velké pauzy. Je to na nic.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mapupsa 25. 2. 2006 19:25

2 Mbing: zajímavý přirovnání k HDD a RAM. To mně se z RAMky už bohužel skoro nic nepřesune na HDD. A taky jí mám docela málo - asi tak 128MB :D .

Jinak díky za postupy, pište dál.
MK
mapupsa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 2Pix 25. 2. 2006 19:42

mit 128 MB RAM ... to bych chtel taky :-) .. mam pocit ze normalni smrtelnik ma cca 640kB :-D ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Imhotep 25. 2. 2006 22:48

No ja tej RAMky mam pomerne dost len sa mi to neuklada na HDD... Vzdycky po nejakej dobe sa to nenavratne z RAMky vymaze a mozem ist odznova...Na HDD mam totiz ine veci ako napr. hudbu alebo filmy alebo prehliadac internetu. :mrgreen:

Ale pri uceni sa tiez ako vecsina snazim pochopit a prirovnat to k nejakemu praktickemu javu.
Ak sa mýlim, tak mi odpustite. Ak nie, som rád.
Imhotep
Čtenář

Odeslat příspěvekod Honzat 27. 2. 2006 06:51

My na právo máme dobrou učitelku - dostaneme zadání písemky. Takže není problém si 2x - 3x napsat (věřte že to je z obou stran) odpovědi s učebnicí. Pak stačí jen jednou přečíst a jde to. Myslím, že ale každý nemá na toto čas
X100? E700? problémy s firmware, jiný softwareový problém? V tom případě mi napište PM
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 10. 3. 2006 18:32

Já jsem si to jednou dobou četl pořád celé dokola, ale přišel jsem na to, že když si to budu číst po částech tak se to rychleji a lépe naučím :lol:
Jack O´Neill
Poslední varování

Odeslat příspěvekod sliacan 6. 4. 2006 22:02

V matike a podobne sa naucim len system princip a uz to ide....Take predmety ako su biola si precitam poviem a potom to viem...najviac sa ucim den pred pisomku a zatial mi to celkom ide(2.rocnik gymnazia...trojku na vysvedceni som este nemal)
A :pozor2 chemiu :pozor2 sa neucim s principu lebo ju vobec nechapem!! :(
sliacan
Čtenář

Odeslat příspěvekod christian 6. 4. 2006 23:23

No tak ted se ucim takovou metodou jen se na to podivam a nejak to dopadne :D
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod includes 9. 4. 2006 19:47

sliacan píše:A :pozor2 chemiu :pozor2 sa neucim s principu lebo ju vobec nechapem!! :(

Já taky, sice se jí naučim, ale dopadne to stejně jako kdybych se neučil, takže na chemii vůbec nemyslím... :wink:
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lu.kas 22. 4. 2006 19:14

mozna je to ot, ale je to vtip na toto tema:
Čím míň toho vím, tím víc se učím.
Čím víc se učím, tím víc toho vím.
Čím víc toho vím, tím víc toho zapomenu.
Čím víc toho zapomenu, tím míň toho vím.
Tak proč se vlastně učím ??
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Vincent 9. 5. 2006 12:15

já se učím hlavně nárazově na poslední chvíli. Jindy se k tomu skoro nedokopu. Učení nazpaměť se vyhejbám, ikdyž jsou věci u kterých to jinak nejde. Ale to co se naučím nazpaměť většinou hodně rychle zapomenu.
Vincent
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ITTomas 28. 5. 2012 13:45

já se momentálně snažím naučit jak se po 17. letech ze školy, opět dokázat učit. Mám problém s předměty jako jsou literatura, děják. Prostě paměť. Navíc jsem přestal kouřit a nějak se nedokážu soustředit už na nic :D

-- 28. 5. 2012 14:46 --

A koukám, že je toto 6 let starej topic. :-) :-) :-)
HP ProBook 6475b, 900p, APU A6-4400M (3,2GhzT) w AMD Radeon HD7520G, 8GB RAM (1,6GhzD), Crucial M550 128GB SSD, Hitachi 500GB 7200@, Glan, Wlan(abgn)+BT4.0
ITTomas
Čtenář

Odeslat příspěvekod legal eagle 2. 6. 2012 22:18

Vzhledem k množství látky, kterou se musím během zkouškového prokousat, si pročtu poznámky dvakrát (když jsem na tom dobře tak třikrát) a jdu na zkoušku. Snad jen na státnice jsem musela makat jako nikdy :oboze Jinak doposud žádnej fail ;-] Ofc záleží taky na tom, jestli se učím na ústní nebo na písemnou, kde nestačí vysypat jen pár naučenejch nesmyslů nýbrž ukázat schopnost aplikovat již naučené....
De omnibus dubitandum est.
legal eagle
Čtenář

Odeslat příspěvekod suk 22. 7. 2012 23:44

Ja se neucim, ono to vzdycky nejak dopadne...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod D3VL3R 24. 7. 2012 16:10

Taky se neucim, většinou mi stačí poslouchat v hodinách a pak si při písemce na to vzpomenu, z textu se mi pamatuje těžko.

Pokud jsem však věděl, z čeho budu zkoušený nebo bude písemka, zvládnul jsem se to našprtat během přestávek, něco jak tu píšete, nastrkat to do RAMek a během hodiny vyplivnout, z čehož spolužáci nemohli, jak mi to vychází :)

Já zastávám pravidlo, že naučíš se to, až to budeš potřebovat. K čemu se učit recept, který nebudete vařit? Mnohem důležitější je pro mě vědět, kde hledat, hledat rychlé cesty a něco jako si dělat v mozku indexaci...
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Čtenář

Předchozí stránka