Právní fakulta - Je opravdu tak obtížná ?

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fickr 22. 9. 2011 19:30

Přeji krásný večer.
Jmenuji se Petr, čtvrtým ročníkem studuji vyšší gymnázium, tudíž přirozeně přemýšlím o vysoké škole.
Odmala jsem miloval ty "lidi v oblecích", inteligentní a elegantní, vždy si vědí rady.
V Základech společenských věd jsem byl vždy nejlepší ve třídě, zkrátka, práva mě vždy bavila.
Jenže dostat se na právní fakultu, ikdyž je jich v ČR mnoho, slyšel jsem, že je VELICE obtížné se tam dostat.
Vím, v životě nic není lehké, ale o co mě jde.
Za prvé bych se chtěl zeptat, jestli někdo z Vás nestuduje či nestudoval právní fakultu, nejlépe na Masarykově univerzitě v Brně.
Za druhé, jestli nemáte nějakou tu motivační větu, jak si dodat povzbuzení před zkouškami.
Toť vše.
Děkuji za přečtení a za odpověď.
Hezký zbytek dne,
Petr R.
Fickr
Čtenář

Odeslat příspěvekod arnie222 22. 9. 2011 20:07

.. ak nieco chces, otazkou nie je "ci ?" ale "ako ?" ;)
arnie222
Čtenář

Odeslat příspěvekod hobitt 22. 9. 2011 20:21

Ahoj, svůj směr na VŠ vidím stejně (septima na gymplu), jako Ty, původně jsem chtěl jít studovat kriminalistiku, leč bych neudělal fyzické testy, takže právničina je jasná volba. Co jsem zaslechl, tak není až tak těžké se na fakultu dostat (já se teda zajímal o Olomouc a Brno), ale spíš se tam udržet - hlavně první rok.

Přijímačky jsou totiž hlavně tvořeny NSZ (Olomouc), případně TSP (Brno), což není nijak zvlášť těžké (TSPčka najdeš na stránkách MUNI), JENŽE...

...strategií VŠ je nabrat co nejvíc lidí do ročníku - přijdou dotace na počet studentů a v prváku to prosít. Takže se připrav na to, že první ročník bude masakr a budeš muset makat. A pak se už nezastavíš...

...ale stojí to za to.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fickr 22. 9. 2011 20:24

Díky :)
Fickr
Čtenář

Odeslat příspěvekod Antika 22. 9. 2011 22:55

Ja prava studuju - na Masarykove univerzite. Jsem v prvnim rocniku a mam za sebou teprve par prednasek, takze ti moc neporadim, ale muzu ti rict alespon postrehy jinych lidi z vyssich rocniku.
Podle nich je prvni rok nejlehci ze vsech let na pravech v Brne (ja tomu ale neverim :D). Ano, bude to narocnejsi v tom, ze si budes muset zvyknout na jiny styl uceni, jiny rad. (prirovnala bych to k prechodu ze zakladni skoly na stredni). Dalsi roky jsou pry jine kafco - mnohem narocnejsi.
Semestry jsou pry v pohode, ta prava sranda zacina az o zkouskovem obdobi.
Co se tyce prijmacek na prava, tak ti hlavne, dle meho nazoru, musi sednout varianta TSP. Loni jsem v testech propadla, a to jsem se na ne pripravovala a v cvicnych variantach jsem mivala excelentni vysledky. Letos jsem si udelala dva testy, abych vedela vocogou a sla jsem na prijmacky - vysledek me hodne samotnou prekvapil. Tim ale nechci rict, aby ses na pripravu vyprdl a jen se modlil, aby jsi dostal dobrou variantu. Priprava je dulezita, nektere pasaze si musis peclive natrenovat, aby jsi v nich dosahl excelentnich vysledku.
Hodne stesti!
Antika
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hobitt 22. 9. 2011 23:29

A právě proto jsem se na gymplu přihlásil do semináře, kde děláme NSZkové testy.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník

Odeslat příspěvekod 4honza 24. 9. 2011 21:19

Fickr píše:Jenže dostat se na právní fakultu, ikdyž je jich v ČR mnoho, slyšel jsem, že je VELICE obtížné se tam dostat.

Což ne vždy platí, např. v případě práv v Plzni :-) Co se týče samotných názorů na tohle studium, viz http://www.prijimacky-tsp.cz/12_3165_0.html
4honza
Datel roku 2009