Téma EU u písemných maturit

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 31. 3. 2009 18:39

Celé to počítání na stránky je hovadina. Měli by zadat jaký počet slov minimálně.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 31. 3. 2009 18:40

tj, ale predstava, ze budes pocitat to mnozstvi slov, tak Ti nezbyte cas na zkutecne psani...
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S-Tony 31. 3. 2009 18:43

No každý má nějaký svůj průměrný počet slov na řádek. Pak se to počítá snadno. cca...
Vyberu náhodně pět řádků spočítám počet slov a udělám průměr. Pak vynásobím počtem řádku na stránce a počtem stánek. A hotovo.
Otázka půl minuty času.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 31. 3. 2009 19:11

jannnnnnn: my měli taky úryvky.. Já jsem si vybrala "Vždyť se vlastně vůbec nic nestalo" vypravování. Ze známky jsem moc nadšená nebyla, ale já nikdy na slohy nebyla, takže jsem byla ráda, že jsem prošla :-D
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Samuel Gordon 31. 3. 2009 20:09

Tak pokud je tady neco hovadina, tak IMHO cele znamkovani slohu. Jasny chapu, jsou dany nejake esteticke kvality, ktere by se mely dodrzovat, dale samozrejme gramatika. Ale jinak je psani ciste individualni zalezitost, kazdemu se libi neco jineho. Co jeden rekne ze je parada, druhy muze rict, ze nic horsiho jeste necetl...
MacBook 13" Late 2008 :: Core 2 Duo 2GHz :: 4GB 1067MHz DDR3 :: nVidia GeForce 9400M 256MB :: Intel 320 120GB SSD :: WD Black 320GB HDD :: Mac OS X 10.7 Lion
Samuel Gordon
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jack111 31. 3. 2009 21:44

Samuel Gordon: Na obsahu tě nedostanou. Pokud si myslíš, že tě hodnotící poškodil, můžeš podat protest.

Jinak my měli minimum asi 3 nebo 4 stránky. Z toho první mohla být méně než půlka a jak má být popsaná poslední, řečeno nebylo. Teoreticky šlo tedy napsat 1 a 3/4 stránky (pokud bylo minimum 3, jinak 2 a 3/4) a pak se hádat. Člověk by asi vyhrál, ale je otázka, jestli si tím neuškodí.
Učitelka nám sama říkala, ať se příliš nerozepisujeme, že to nechce číst. Ani se ji nedivím :-D
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 31. 3. 2009 22:07

No s tim hodnocenim, zas tak nesouhlasim.
Ja mela skveleho cestinare na gymplu (tretak, ctvrtak) a ten to hodnotil fakt spravedlive. ;-)
Bral dodrzeni tematu, dodrzeni stylu, gramatiku, stylistika,... po obsahove strance to nehodnotil. Takze ja jsem konecne mohla mit za dve ze slohovky (nj no, ta gramatika :-[ ).
Jiknak v prvaku a druhaku jsem meli ucitelku, ktera to hodnotila dle gramatiky a hlavne dle obsahu, takze jsem porad mela za ctyri. A to nejsem zadny provokater, proste na nektere veci jsem mela jiny nazor nez ona.
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Hazellee 1. 4. 2009 17:50

já už vůbec nevím, co jsem to měla za téma. asi jsem z toho byla hodně nervózní, ale nakonec to nějak slepíš, uvidíš, budeš v takovém stresu, že budeš vědět , že musíš :-))) jo, určitě jsem byla nervózní a myslela, jak je to strašně důležité a že se mi o tom bude příštích padesát let zdávat a tak, a dneska si to ani nepamatuju,co se tam dělalo, splývá mi to trochu s tématy ze státnic z jazyků a tak a vůbec nic si nepamatuju. prostě věkem tahle traumata zmizí :mrgreen:
jestli je ti eu nesympatické, tak si vem jiné téma, určitě si vybereš :mrgreen:
Hazellee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Samuel Gordon 1. 4. 2009 21:55

No kazdopadne dekuji vsem za postrehy a reakce. Nejspis to necham tak, jak to je a necham se prekvapit :-)) Jsem sice pesimita, ale snad to dopadne dobre :nenapadne
MacBook 13" Late 2008 :: Core 2 Duo 2GHz :: 4GB 1067MHz DDR3 :: nVidia GeForce 9400M 256MB :: Intel 320 120GB SSD :: WD Black 320GB HDD :: Mac OS X 10.7 Lion
Samuel Gordon
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hazellee 2. 4. 2009 16:32

ale určitě. klid. nemůžou to dát tak moc těžké, to byste propadli všichni :mrgreen: bude to něco pro naprostou většinu zvladatelné :mrgreen:
Hazellee
Návštěvník

Předchozí stránka