Školní uniformy?

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 19:17

Zdravím,

u nás na škole se nedávno řešila problematika školních uniforem. Jaký na ně máte názor? Nosili byste na SŠ uniformu? Jak by měla podle vás uniforma vypadat?

Já mám k uniformám kladný vztah. Docela by se mi líbilo nosit uniformu, nejsem mezi vrstevníky ve škole jediný. Zajímavé je to, že když jsem se spolužáky diskutoval na toto téma, tak se objevilo několik názorů, které měly za to, že se díky uniformám mírně zvyšuje jakýsi společenský kredit. Bohužel, vedení celou iniciativu našich studentů smetlo ze stolu. Jelikož barvou charaktezující naši školu je hlavně tmavě modrá, tak by podle mne byla dobrá kombinace tato:

Chlapci:

černý oblek:
Obrázek

modrá košile cca takovéto barvy:
Obrázek

černá kravata:

Obrázek

černé polobotky:

Obrázek
Dívky:

modrá dívčí košile (stejná barva, jako u chlapců)
černá sukně nad kolena
černé lodičky

Nezbláznil jsem se? :-))

Jaký máte na uniformy názor?
Poprosím mody o přidání hlasování ;)
Podobné téma jsem nenašel :-|

;)
anonymni

Odeslat příspěvekod jannnn 8. 3. 2009 19:20

chodit do školy každý den v kvádru a polobotkách? uf, uf, to bych chtěl vidět, jak dlouho by vás to bavilo :)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 20:14

Já bych třeba takhle do školy chodil rád...a u nás na škole nás byla většina...
anonymni

Odeslat příspěvekod S-Tony 8. 3. 2009 20:24

Každý den do školy uniforma ani náhodou.
Ke zvláštním příležitostem na školách možná, ale jinak tedy rozhodně ne.
Škola je už tak docela nepříjemná záležitost, a tak je lepší když tam budou lidi chodit v tom, v čem se cítí dobře a pohodlně .

Konkrétně já obleky a uniformy přímo nenávidím. Ne kvůli vzhledu, ale kvůli tomu nepříjemnému pocitu při nošení. Oprátka kolem krku a tak.....
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod mareq0 8. 3. 2009 21:22

Jestli chce někdo vypadat jako idiot, tak ať jde k železnici, policii nebo k vojákům. :D

Unleaded: A co ti brání tak chodit do školy. Si tak choď ne? Nevím proč s tím otravovat vedení, popřípadě ostatní splužáky...
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 3. 2009 21:23

Jo to bude levný. Nevím, do jaké školy chodíš, ale pokud do normální státní, tak určitě rodiče budou nadšení :-D Kupovat co rok aspoň tři čtyry obleky se mi zdá pro dítě hodně. Samozřejmě se dá koupit nějaký hadroblek pomalu ze stánku, ale to pak nevypadá tak dobře, jak si představujete.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 21:29

mareq0 píše:Jestli chce někdo vypadat jako idiot, tak ať jde k železnici, policii nebo k vojákům. :D

Unleaded: A co ti brání tak chodit do školy. Si tak choď ne? Nevím proč s tím otravovat vedení, popřípadě ostatní splužáky...

Nebyl to můj nápad, studentská rada vydala referendum. Výsledky? 70% pro, 30 proti. Tak se mi to zdálo, jako dobrý podnět k diskusi ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod S-Tony 8. 3. 2009 21:36

70% pro? No to hlasovali asi hlavně kluci, protože si představovali jak budou holky nosit jen krátké sukýnky a halenku.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 21:38

to nevím, pohlaví se tam nezadávalo.
anonymni

Odeslat příspěvekod mareq0 8. 3. 2009 21:39

Jste divní :hm
Můžete si chodit takřka v čemkoliv, tak nevím, proč to řešíte.
Pokud jde o "společenský kredit" tak ten si podle mně vybudujete daleko lépe jinak než tím, že budete v kvádrech (ale chápu, že někdo to tak vidí). A nikdo ti (snad) nebrání chodit do školy v kvádru jak už jsem psal...
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 21:41

Já to nevztahoval přímo na sebe, jen jsem napsal, že s tím souhlasím, ne, že si zítra půjdu koupit kvádro a jinak, než v kvádru do školy nevlezu ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod jannnn 8. 3. 2009 21:42

imho skolni uniformy jsou uzitecne zejmena proto, ze stiraji socialni rozdily.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 21:45

jannnn: přesně tak. To je taky jeden z aspektů, který ten nápad u mne povznáší nahoru.
A když jsou na to poeníze v Polsku, či v některých školách v Česku...
anonymni

Odeslat příspěvekod mareq0 8. 3. 2009 21:46

jannnn i Unleaded: Ale nestírají. Chudý žák bude pořád chudý a bohatší bude mít větší kapesné :D :mrgreen: A všichni budete vypadat jak pionýři :oboze
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 3. 2009 21:47

My spíše mluvíme o drahém značkovém oblečení atd. ;)
anonymni

Další stránka