Doporučte vejšku v Praze by byla co nejjednodušší udělat :)

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Deleted user 3. 11. 2008 19:20

Jo, já teda nevím, jak v Praze, ale tu brněnskou verzi bych ti jako něco, co je nejjednodušší udělat, asi zrovna moc nedoporučoval. Mám k tomu jazyku docela osobní vztah a přesto se u toho studia tady nějak moc nenudím. :-)

Odeslat příspěvekod milan.smart 4. 11. 2008 08:30

Taky mam k aj taky osobni vztah :) vzdycky me jako jedina bavila a sam sem se ji ucil. Jo verim ze by to asi nebyla zadna sranda, ale zkusit bych to moh. A jak jsi na tom s aj? Byl jsi nekde v anglii nebo mas jen to co se uci v ceskejch skolach? Pac ja mam pocit ze ta aj se jinak nez nejakym delsim pobytem v zahranici naucit neda :-|
 MacBook Air M3 13"  iPhone 15 Pro
Panasonic TX-65FX780 ● Panasonic TX-50AX800 ● Panasonic PT-AE3000 ● Sony PS5
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 4. 11. 2008 17:55

dá, právě na vejšce :D ale máš to docela těžký
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod marz 5. 11. 2008 09:42

No tak já jsem třeba chytnul na angličtinu pořádnou potvoru na vysoké, ale naučila mě. Ale taky tam máme učitele - rodillé angličany - a ti taky dobře naučí, a ani těžké to u nich není.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milan.smart 5. 11. 2008 09:52

hmm.. no ja na učitele nikdy moc štěstí neměl, ale poslední dva roky na střední to bylo dobrý a já byl jedinej kdo od ty učitelky měl jedničku a ona mě furt chválila a tak. jenže jde o to že ta aj co se učí ve škole a co se známkuje je něco uplně jinýho než praxe. pak jsem jel do ameriky na návštěvu za kamárádkou a kdyby neuměla trochu česky tak si anglicky moc nepokecáme. třeba na přebookování letenky mně to stačilo, ale na takovy to normální každodení povídání ne. a to že sem uměl všechy ty časy a gramatiku mi bylo na prd, protože tam to stejně nepoužívaj a abych nad tim přemejšlel v každý větě nebyl čas.
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 5. 11. 2008 13:28

gramatika jo, ale dost důležitá je slovní zásoba...a taky umět rychle reagovat a když něco nevíš, říct to jinak. a dost často nemáš učitele rád, ale když se nad to pokusíš povznést, můžeš se o dost zlepšit :)
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Player. 7. 11. 2008 18:33

No by tebou, tak na filozofiu, anglictinu a podobne haluze by som si prihlasku nedaval. Dobre ti radim, daj si manazment. Mam kamaratov, co studuju manzment a ako jeden povedal, podmienkou uspeneho absolvovania je zaujem o auta, chlastanie, party a v nepolsednom rade holky ;). Sem tam si precitas noviny a skusky same A. Kebyze, tam studujem, skoncim s cervenym diplomom.

Na druhu stranu je velmi otazne, co ti takato skola da a co budes v buducnu robit.
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milan.smart 11. 11. 2008 09:27

ok, tak shodli jsme se na managmentu nebo pedaku.. mozna i tu filologii bych zkusil, aspon by me to treba trochu bavilo..
a mate nekdo konkretni tip jaka skola v praze? moc to tu neznam a nevim co tu je
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan.smart 13. 4. 2009 22:23

Ahoj.. nekdo mi tu psal na ICQ, jenze prootze to je zprava z netu nemuzu odpovedet. Muzes mi prosim zkusit napsat nejako lip abych mohl reagovat? Treba email nebo klidne sem.
Jinak ja sem se asi nerozhodl. Nevim co za managment bych si v Praze moh dat. Zatim sem furt na CVUTu, prvni semestr sice dopad, ale blbe no a druhej to bude asi konec. Prihlasku sem si nedal takze to bude rok v haji :-|
Ozvi se, a treba ten managment vyresime spolu :)
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmickey 3. 12. 2010 19:25

Když už nad tím tak špekulujete... Jaké je reálné využití Politologie?
2016 VW Golf VII Highline 1.6 TDI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Revealman 3. 12. 2010 20:09

Využití politologie... V situaci, kde nikoho nikde neznáš a prostě vylezeš po 5 letech ze školy jako Mgr. politolog to asi nebude žádná sláva.

Teoreticky můžeš:
- pracovat pro nějakou stranu a/nebo agenturu jako poradce nebo cokoliv na ten způsob až po volebního manažera nějaké strany (tam by ses samozřejmě roky vypracovával),
- politologové dále komentují aktuální dění v rádiích/tisku/TV.
- Kariéra v politice je trochu blbost, ne že by to snad nešlo, ale v politice se nejvíc uplatní člověk, který už je úspěšný doktor/právník/učitel (atd.) a potom, alespoň částečně zaopatřený, vstupuje do politiky. Nejde tam jako mladý blb vydělat peníze, příklady těchto lidí jsou a nikdy nekončí dobře.

To je ale vše z teoretického hlediska. V praxi je to trochu jinak. Můžeš a dost možná bys chvíli musel politologii učit. Jako Mgr. politolog můžeš víceméně jít na SŠ a učit tam nějaké ZSV, celkem nuda. Ale to přímo nemyslím. Spíš mám na mysli jet někam třeba na nějakou dobu studovat do ciziny, zaměřit se na nějakou konkrétní dobu/událost, pracovat na doktorátu a přednášet někde... Hodně poradců a/nebo komentátorů v rádiu, tisku apod. jsou stějně zároveň akademičtí pracovníci.

Nestuduju přímo obor politologie, mám ji akorát v tomhle semestru. Tohle jsem tak nějak pochytil co se týče přímého užití.
Naposledy upravil Revealman dne 4. 12. 2010 09:55, celkově upraveno 1
Revealman
Čtenář

Odeslat příspěvekod xmickey 3. 12. 2010 23:12

Fíha, s výběrem vejšky to teda budu mít ještě těžké.
Aktuálne jsem v třeťáku na cestovním ruchu.
Co me ze školy alespoň trochu baví je zsv (ne dějepis), angličtina, právo... Co jde mimo mě je hlavně matematika a ekonomika.

Mimo školu čumím na filmy a jezdím a hrabu se v motorce.

Co mi tak doporučíte? Technické obory moc nechci, raději bych pracoval více s lidma.
xmickey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Revealman 4. 12. 2010 09:54

Pracovat s lidma a nechceš matiku ani ekonomii... Což tak sociologie? Žurnalistika? Možná psychologie - ta se dá myslím studovat i na FF nebo na PedF, zároveň bych ji ale označil jako řádově těžší než ten zbytek.

Každopádně na tyhle obory asi bude celkem nával. Na sociologii na FF UK brali letos 30 lidí myslím ze 160, na psychologii bude imho nával ještě větší a žurnalistika je taková dost specifická... Ale teoreticky splňuje to původní zadání.

S tímhle mind-setem totiž vyleze ze SŠ spousta lidí. Něco zadarmo, bez matiky a ekonomie... Potkáš tam asi i dost holek:)).
Revealman
Čtenář

Odeslat příspěvekod xmickey 4. 12. 2010 10:34

Žurnalistika, Psychologie raději taky ne.

Nad tou Sociologií už jsem taky přemýšlel, tak uvidíme.

Holky výhodou, teď jich mám ve třídě 20. :D
2016 VW Golf VII Highline 1.6 TDI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Návštěvník

Předchozí stránka