Doporučte vejšku v Praze by byla co nejjednodušší udělat :)

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 1. 11. 2008 11:48

Tak u prav treba zalezi jaky obor.
a na zamedelce se nestuduje jen prirodoveda.

Pokud to beres takhle, tak na DAMU/FAMU faky matiku nemaji..

Ale nevim jestli je horsi se ucit matiku, nebo kompletni memorovani dat historie a poucek jako na pravech, pripadne tam kde neni matika je to vyvazene jinou sra...

Jiste, matika se jen tak naucit neda, te musis rozumet..
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Anonymous 1. 11. 2008 12:16

Záleží jaký obor? Ukaž mi, prosím, jaký obor v rámci právnické fakulty má povinnou matematiku.

Ano, beru to takhle. Protože ty jsi řekl, že všechny školy mají matematiku a já jsem tvrdil, že ne. Je jasné, že to, co bylo z Tvé strany vyřčeno, byl nesmysl.

Chodíš na právnickou fakultu? Nemyslím. Pokud ano, netvrdil bys, že na právech je to o memorování dat historie a pouček. Právní systém (jak už slovo systém napovídá) není jen o tom naučit se to nazpaměť. To dokonce ani není tak úplně nutné. Důležité je to pochopit, pochopit ty vztahy, spojení, umět hledat, rozlišit minimální rozdíly atp. Nazpaměť se dá naučit prakticky všechno. I tu matematiku zvládneš, pokud Tě někdo naučí mechanický postup, jak něčeho dosáhnout. Věc druhá je, že tomu nebudeš rozumět a neuvidíš v tom to, co Ti ostatní, kteří matematické myšlení mají. A věc třetí, pokud uvidíš příklad, který Tě nikdo mechanicky nenaučil, nezvládneš to. Stejně tak je to i s právem. ;-)
Anonymous

Odeslat příspěvekod marz 1. 11. 2008 15:35

Jersey II. píše:I tu matematiku zvládneš, pokud Tě někdo naučí mechanický postup, jak něčeho dosáhnout. Věc druhá je, že tomu nebudeš rozumět a neuvidíš v tom to, co Ti ostatní, kteří matematické myšlení mají. A věc třetí, pokud uvidíš příklad, který Tě nikdo mechanicky nenaučil, nezvládneš to. Stejně tak je to i s právem. ;-)

Tak s tímhle bych teda nesouhlasil. Mechanický postup ti pomůže možná tak na některých příkladech na střední, možná začátky na vysoké škole. Ale když se dostaneš do trochu jiné sféry matematiky, jako je třeba výroková a predikátová logika, tak ti mechanické postupy nepomůžou. A to je jen základ, takových odvětví matematiky najdeš plno.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Anonymous 1. 11. 2008 15:48

Co koknrétně máš na mysli pod výrokovou a predikátovou logikou? Já o tom mám pravděpodobně jen povrchové povědomí. Ale to, co o tom vím, je opět pouhá mechanika. Neznám všechna odvětví matematiky, a proto ani nemohu tvrdit, že všechno lze zvládnout mechanicky. Máš pravdu.
Anonymous

Odeslat příspěvekod christian 1. 11. 2008 15:48

Jo DML byla maso :) Statistika je na FELu jak kde :)
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod Deleted user 1. 11. 2008 16:34

Hlásím, že na filozofické fakultě jsme o matematice jakéhokoliv druhu nikdy neslyšeli. Díkybohu za to, protože to už bych vážně nemohl studovat vůbec nic. :D

Odeslat příspěvekod milan.smart 1. 11. 2008 17:35

Ono toaky je matika a matika.. na nekerejch skolach muze bejt jen tak povrchove a to by se prezit dalo. Ale na tom FELu je to pro me proste maso no..
 MacBook Air M3 13"  iPhone 15 Pro
Panasonic TX-65FX780 ● Panasonic TX-50AX800 ● Panasonic PT-AE3000 ● Sony PS5
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 1. 11. 2008 21:24

Majkl vP. a nejsou tam misto toho jine "vyborne" veci? :-D znam predmety ci pristup vyucujicich, kde bych se radeji modlil za matiku :-D
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod christian 1. 11. 2008 21:38

milan.smart píše:Ale na tom FELu je to pro me proste maso no..

Myslím, že v tom nejsi sám.. Podle statistik těch předmětů ty matiky jsou slušné eliminace lidí.. Ale při větší vůli se to dá zvládnout..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod jannnn 1. 11. 2008 21:53

MA1, zimní semestr 07/08

STM:
Zapsaných na předmět: 482 studentů.
Ukončilo předmět: 380 studentů.
78%

E+I:
Zapsaných na předmět: 871 studentů.
Ukončilo předmět: 495 studentů.
56%
- - - - - - - - - - - - - - - - -
ALG, zimní semestr 07/08

STM:
Zapsaných na předmět: 541 studentů.
Ukončilo předmět: 332 studentů.
61%

E+I:
Zapsaných na předmět: 898 studentů.
Ukončilo předmět: 473 studentů.
52%
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod christian 1. 11. 2008 22:51

Ha, tak to už je spíš masakr :D
die('Hacking attempt');

christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod marz 2. 11. 2008 14:02

No a DMLko bylo taky docela síla. Taky na tom vyhodili víc lidí. Ale podle mně jsou vyhazovací i obvody.
Ale to už je trochu offtopic.
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Deleted user 2. 11. 2008 20:41

IcemanCZ píše:Majkl vP. a nejsou tam misto toho jine "vyborne" veci? :-D znam predmety ci pristup vyucujicich, kde bych se radeji modlil za matiku :-D

Mno zatím nejsou. Já jsem na anglické filologii a jediné, co se toho netýká, je akorát filozofie pro nefilozofický obor. 8-)

Odeslat příspěvekod milan.smart 2. 11. 2008 21:53

o ty filologii ted tak trochu premejslim.. mohl bys mi strucne napsat co se tam tak dela a jaky to je? Dik
 MacBook Air M3 13"  iPhone 15 Pro
Panasonic TX-65FX780 ● Panasonic TX-50AX800 ● Panasonic PT-AE3000 ● Sony PS5
milan.smart
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 3. 11. 2008 19:04

není tam matika :D syntax, lingvistika, practical, spoken, cultures, literature, history...asi tak, týkající se nejvíc GB a USA, následně Austrálie, Zélandu a dalších
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Předchozí stránkaDalší stránka