Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
aquarkko píše:no. takže kolem a kolem, vím toho o jehovistech stále stejně: nic. asi je to ale podle jejich víry, nikomu nic neříct. pak ale nechápu, jak se jejich řady můžou rozšiřovat...
Marty89 píše:Tomu se mi moc nechce věřit, protože aspoň co jsem slyšel od kámoše (jehovisty), tak on je pokřtěný jehovista teprve několik málo let, což je tedy výhoda oproti křesťanství, kde tě pokřtí jako malé děcko, ať už se ti to líbí nebo ne a pak s tím cejchem musíš chodit až do konce života.
John Cromwell píše:...Ježíš svoje slova myslel tak, jak píšu já...
John Cromwell píše:Matouš 1,23
"Hle, panna bude těhotná a porodí syna a dají mu jméno Emmanuel," které se překládá: "Bůh s námi".
Ne obraz Boha s námi.
Ne dokonalý člověk s námi.
Bůh s námi.
Dokládá to i upřesňuje začátek Janova evangelia:
Jan 1,1
Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh.
(...)
Jan 1,14
A Slovo (Bůh) se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy.
Matouš i Jan mluví o přesně tom samém. O tom, že Bůh se stane tělem, resp. inkarnuje se do člověka - Ježíše. Slovo - Bůh se stal tělem a pobýval mezi námi, tzn. byl to Bůh s námi.
John Cromwell píše:A jen tak na okraj, co ti jako ateistovi či nevěřícímu na křtu dětí vadí? Copak jim to ubližuje? Těch pár kapek tě nezavazuje k ničemu, je to jen zbytečné a nesmyslné rozhodnutí rodičů. Tak jakýpak cejch. Rozumnému ateistovi, který netrpí iracionální nenávistí vůči všemu křesťanskému, by to bylo jedno. Nebo alespoň mohlo být jedno.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků