Sebevražda - jaký styl preferujete?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 5. 2008 19:42

Deprese tě zabije. Je to nemoc. Nic víc, nic míň.
Byls zamilovanej? A zanedbal jsi kvůli tomu něco? Jídlo, školu, práci,...Jsi slaboch. Někdo se zabije, někdo jede za svou láskou přes půlku Prahy místo školy. Rozdíl neni žádnej.
Nějakej - ty tomu říkáš - pud sebezáchovy máš možná ty, ale pro někoho jinýho je třeba víc pravda, bůh, atd. Žádnej instinkt do toho netahej. Naopak by se dalo třeba říct, že je člověk slaboch, když se rozhodne pro život. (Hus)
Pitomec možná, ale ne slaboch, co se chce zbavit zodpovědnosti.

Pro mě neni nikdo, kdo se zabije slaboch. Já bych se teď zabít nedokázal, tak je svým způsobem obdivuju. Co je k tomu vedlo, je mi docela volný.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod jannnn 21. 5. 2008 21:39

aquarkko píše:teďka bych si asi stoupla před šalinu a počkala, až nezastaví...

aneb jak ***** co nejvic lidi :D
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Darth Stewe 22. 5. 2008 13:29

Kdyby znamenala sílu smrt, tak není život.
Instinkt - ten je platný vždy. Když ne, znamená to nějaký problém. Vidíš snad v přírodě nějakého jiného živočicha páchat pro blbost dobrovolně sebevraždu? Ne.
Sebevražda je prostě projev nějaké slabosti jedince (samozřejmě krom určitých nezvratných případů), který nehledá jiné řešení. Je bezúčelná, nikomu to nepomůže a ten sebevrah má prostě vážný problém vycházející jen z něj samotného. To má řešit jinak!
A smrt pro pravdu? Porovnej si Galilea a Bruna. Galileo odvolal a žil, Bruno neodvolal a byl upálen. Ublížilo Galileovo odvolání nějak pravdě? NE

Obdiv si zaslouží jiní
Jestli je něco opravdu úctyhodné, je to žít; žít a nevzdávat se, nenechat se za žádných okolností zlomit tak, aby došlo k takovému kroku, jako je sebevražda. Sáhnout si na život je výsměch všem, kdo museli přežít skutečné problémy (holocaust, války, ...), ne jen zhrzenou lásku a tomu podobné (pro to se svět nezboří)
Deprese tě zabije. Je to nemoc.

A JAK :?:
Deprese ubíjí, ale nezabije.
Pod záštitou svobodné vůle jsme přestali přemýšlet o důvodech našich rozhodnutí. Nelze se pak divit, že nejsme schopni pochopit jeden druhého.
Darth Stewe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 5. 2008 16:26

Papoušek se nemůže zabít, protože neví, že má nějakej život, kterej si může vzít.
Ten tvůj příklad. Samozřejmě že ublížilo. Byl slabej a nedokázal si za svým stát stůj co stůj. Prostě zbaběle sklopil hlavu. To skutečně neni silák. A výmluvy typu "pak mohl pokračovat v bádání a přesvědčování." Blbost. To máš jak za komunistů. Já jsem ve straně, abych ji rozvracel z prostředka :-D
Mě to jako výsměch nepřijde. Ti lidé většinou zažili něco jiného než ten člověk s provazem kolem krku. To se nedá srovnávat.
Deprese zabijí. Stačí se kouknout, jak se projevuje. Nemusíš ani znát osobu depresí postiženou. Úzkost, nemožnost cokoliv dělat (i dojít si na záchod je zbytečný...), žádný zájmy, žádná radost, cítí se na obtíž, sebevědomí na bodu nula. Ten člověk nevidí žádnou cestu, kterou by se to dalo zlepšit. Můžeš si myslet co chceš, ale pokud to nepochopíš, bude to pro tebe jen ubožák, co to dost možná hraje (přece nemůže být tak blbej, když mu všichni říkaj, že mu doktor/společnost/pes pomůže, tak aby to nepochopil...).
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Michal P 22. 5. 2008 17:31

Jack111 píše:Deprese zabijí. Stačí se kouknout, jak se projevuje. Nemusíš ani znát osobu depresí postiženou. Úzkost, nemožnost cokoliv dělat (i dojít si na záchod je zbytečný...), žádný zájmy, žádná radost, cítí se na obtíž, sebevědomí na bodu nula. Ten člověk nevidí žádnou cestu, kterou by se to dalo zlepšit. Můžeš si myslet co chceš, ale pokud to nepochopíš, bude to pro tebe jen ubožák, co to dost možná hraje (přece nemůže být tak blbej, když mu všichni říkaj, že mu doktor/společnost/pes pomůže, tak aby to nepochopil...).

Souhlas, kdo neviděl těžkou uvěří. Já to viděl, rok a půl jsem sloužil civilku na psychiatrii v Bohnicích.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 22. 5. 2008 19:24

Souhlas s Michal P. Ona deprese není (jak se hodně lidí domnívá) ,,nějaká" špatná nálada. Je to stav brutálního nic a jindy zase brutálního všeho. Ten stav může být i tak vážný, že si ten člověk sám nepomůže, i kdyby chtěl.

BTW: Michale ta Tvoje zkušenost - to je hodně zásadní věc pro další život. Musím přiznat, že bych na takovou práci (službu) asi neměl povahu, sílu, náturu ..
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod suk 22. 5. 2008 20:49

Darth Stewe: co rikas treba na moznost ze misto nejakyho prozrazeni pratel se radsi zabije nez aby je zatah do pruseru, deprese tu uz byla napsana a ve chvili, kdy clovek ztrati vsechno (bydleni, pratele), nevim, jestli je to pak zrovna slaboch kdyz se zabije
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod mareq0 22. 5. 2008 21:16

Víte co je zajímavé, že sebevraždy páchají i zvířata :-| Je to asi "přirozené"...
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 23. 5. 2008 08:57

Jack111: že papoušek neví, že má život? a jak to ty můžeš vědět?
co se deprese týče: sama o sobě nezabijí jako alkohol apod., ale k sebevraždě tě dovede snadno
včera jsem byla na divadle, kde jeden kousek byl o sebevraždě :D
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 5. 2008 09:51

aquarkko: Jsem se ho ptal...Neuvědomují si smrtelnost. Jsou vlastně na úrovni malého dítěte, to to taky nedokáže.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 23. 5. 2008 12:39

jasně...tady to vidím taky na lithium, možná ještě něco dalšího...
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Darth Stewe 24. 5. 2008 10:37

Jsem se ho ptal...

Opravdu?
suk>> Ztratil tak všechno? Ne, dokud žije, neztratil všechno.
Prozrazení přátel: za jakých okolností myslíš? Jestli třeba v zajetí Gestapa, když je jisté, že stejně nevyvázne živý, tak je to opodstatněné a může to něčemu opravdu pomoct.
Můžeš si myslet co chceš, ale pokud to nepochopíš, bude to pro tebe jen ubožák, co to dost možná hraje (přece nemůže být tak blbej, když mu všichni říkaj, že mu doktor/společnost/pes pomůže, tak aby to nepochopil...

Tím mě urážíš.

Otázkou zůstává, kdy je ta situace nezvratná. Nezapomínej, že ti sebevrazi většinou nepáchájí sebevraždu ve stavu takové deprese, o které tu píšeš (bývá to opravdu z "blbosti" nebo jsou to případy demonstrativní). Případy sebevraždy, které opravdu něčemu pomohly natolik, že to za ten život stálo, by se daly napočítat na prstech jedné ruky (myšleno obrazně).

Víte co je zajímavé, že sebevraždy páchají i zvířata

Ano, ale příčiny k tomu mají opravdu vážnější, než nějakou zhrzenou lásku. Třeba delfíni se v zajetí můžou sami utopit, ale učiní tak až ve chvíli, kdy jsou absolutně vytrženi z normálního života a trpí hlubokými depresemi bez možnosti zlepšení. Problém sebevražd u lidí je ten, že většinou by jiné východisko bylo, a sebevražda tedy není na místě. Oni přestanou bojovat a ani nehledají jinou možnost (že toho nejsou schopni, to ano, ale pak ať vyhledají odbornoui pomoc (která jim sice také příliš nepomůže, ale nebudou mít možnost si sáhnout na život a získá se čas, aby se srovnali sami))
Pod záštitou svobodné vůle jsme přestali přemýšlet o důvodech našich rozhodnutí. Nelze se pak divit, že nejsme schopni pochopit jeden druhého.
Darth Stewe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod averton 27. 5. 2008 07:52

Zbrani by som sa vyhol. Je to riziko ze sa clovek zle trafil a moze umierat veeelmi bolestivo pripadne ak ho niekto zachrani tak skonci na rozzlobenimuzi.com :mrgreen: Najlepsie je velke mnozstvo praskov (rohypnol napriklad)..je to bezbolestne a hlavne je to ciste :-P
it´s all about priorities :D
averton
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 27. 5. 2008 21:57

No s tema praskama nesouhlasim. To bys musel byt velky odbornik, aby sis vzal spravnou davku tech spravnych leku. Vetsina lidi si jich vezme budto malo nebo moc. A pak umiraji v nekolika hodinovych krecich bricha, zvracenim, a podobne.
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S-Tony 27. 5. 2008 22:42

Nejlepší je asi podřezat si žíly. Moc to nebolí a za chvilku omdlíte. Ale musíte si dát pozor aby vás nikdo dostatečně dlouho nenašel.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka