od EKKAR 5. 4. 2009 08:25
Zase chytáš člověka za slovo - napsal jsem "NEOZBROJENÉ LIDSKÉ TĚLO" (je tím míněno obvyklým způsobem oblečené) a "CCA 250KM/H v poloze svislé" - jestli to bude v jednotlivém případě o 20km/h víc nebo míň už není podstatné - důležité je, že BEZ DALŠÍCH SPECIÁLNÍCH POMŮCEK (přiléhavý nefrčivý oblek, helma plynule obrysem navazující na ramena atd) se opravdu výš nedostaneš... A je to opravdu o tom tvaru tělesa, pevnosti nebo volnosti jeho povrchu povrchu, jeho poměru váhy k čelní ploše (tzv průřezové zatížení) a dalších fyzikálních podmínkách - ne o tom, že si někdo myslí, že je to pitomost a že to prostě a jednoduše musí jít rychleji. Prostě a jednoduše to nejde - složitě a (relativně) draze ano... A Ty mi zdůrazňuješ, že nemám pravdu a že se už lidé pohybovali rychleji - jenže už neříkáš, že ti lidé se na své pokusy rozsáhle a dlouho připravovali, opatřovali si nejrůznější pomůcky a podporu odborníků, schopných jim poradit jak se vzduchu nastavit, co si na sebe obléknout a jak se chovat, aby dosáhli co největší kvalt...
Pochopíš už konečně, že já popisuju OBECNÝ PŘÍPAD, a Ty se snažíš mi ho vyvrátit s poukazováním na PŘÍPADY SPECIÁLNÍ?
je mi tady z toho na blití.