Bůh = Ježíš Kristus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Reku 14. 3. 2012 10:24

Dosáhnout Poznání je snadné. Ale dosáhnout vzdání se Světa, ovládnout a později vykořenit pohlavní pud a pud sebezáchovy je nejtěžší.... (ale to je nutná podmínka pro TRVALÉ Poznání, jinak je jen zřídka přerušované Poznání). Být nikoli za Světa, ale být pouze ve Světě. Tam i Tady. Jak nahoře, tak i dole. A jak dole, tak i na hoře... Tady a Tam a Teď Zároveň. To v podstatě nedokázala ani drtivá většina vyhlášených Svatých v katolické i ptavoslavné Církvi. Museli být izolováni v klášterech a na opuštěných místech. Nechodili Světem.... A ti, co chodili, zase nedosahovali ještě při pobytu na Zemi žádných podstatných výsledků. Snad jedině milosrdenství a soucit, ale to nestačí.... To je jen první krok.... Zuednodušeně řečeno.... A ani na východě (hinduisti, budhisti, ....) na tom nebyli a nejsou většinou s tím vzdáváním se Světa o moc lépe....
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 3. 2012 15:03

trent píše:Ono asi dosáhnout "poznání" není tak snadné.

Je to velmi snadné. Pokud jsi magor, máš nějakou duševní poruchu atd. Pro všechny ostatní aspoň trochu normální lidi je to blbost. O:-)
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod trent 14. 3. 2012 16:20

Já v tom mám trochu hokej. Máme tu poznání, prožití a pak nově vzdání se světa. Já myslel, že tu jde snad o poznání, kde výsledek onoho je, že zjistím zda Bůh je či není. O víc mi nejde. Nakonec o více ani většině lidí z obou názorových táborů nejde.
A další dotaz, proč bych se měl vzdávat světa, proč bych se měl zbavovat základních pudů, které mě jako člověka drží na živu? To mi není nějak jasné. Proč dal Bůh Adamovi Evu? Na společné vzdávání se světa to asi nebylo.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Reku 14. 3. 2012 16:51

Taky si myslím, že jde o Poznání, jak to s tím Bohem je....
Jenže čtvrtý vnor (nekočnost prostoru) lze dosáhnout pouze při ovládnutí pudů. Jinak čtvrtý vnor sám o sobě vykoření pohlavní pud.... Po celou dobu, co jsi v něm.....
Proč dal Bůh Adamovi Evu mě nezajímá. To není otázka pro mě....

-- 14. 3. 2012 15:56 --

A jak chceš Poznat, když se nechceš ovládat a VNITŘNĚ se vzdát Světa (lpění)? Když na něčem (někom) lpíš (miluješ či nenávidíš), tak nejsi nikdy objektivní. Emoce tě strhnou.... A ty "spadneš" ...
Můžeš milovat nějaký národ, jiný nenávidět a být zároveň objektivní? To nejde.... Proto není v takovém případě šance dostat se do čtvrtého vnoru a víš.... Emoce tvé vědomí nepustí .... Asi tak, zjednodušeně....

-- 14. 3. 2012 16:00 --

Mimo jiné, na co tahle diskuze ? Buď chceš, tak budeš aktivně hledat. Nebo furt budeš spekulovat. Nejlepší Poznání je stejně jen a jen to vlastní. To ti nikdo nesebere.....
Tak spíš zkus praxi a sám najdeš odpovědi na své otázky ;-)
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 3. 2012 18:23

Bůh není objektivní? On přeci jedny upřednostňuje nad jinými...

Ty tvoje Poznání a vnory předpokládají existenci Bohu. Už jenom chtít toho dosáhnout (až už je to cokoliv), znamená, že věřím v Boha. Když v něj nevěříš, nebudeš se o to ani pokoušet. Chápeš? To není žádný důkaz, protože abys ho získal, musíš v Boha věřit.

Poznání je, že žádný bůh není. Někdo to zjistí až po smrti... :-D
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Reku 14. 3. 2012 18:33

Jack111 píše:
trent píše:Ono asi dosáhnout "poznání" není tak snadné.

Je to velmi snadné. Pokud jsi magor, máš nějakou duševní poruchu atd. Pro všechny ostatní aspoň trochu normální lidi je to blbost. O:-)

Divná víra, která subjektivně a bez poznání určuje, kdo je normální a kdo magor, a co je blbost....
Inu soudící nevědomci budou pořád a budou se označovat slovem "normální"....

-- 14. 3. 2012 17:35 --

Jack111 píše:Bůh není objektivní? On přeci jedny upřednostňuje nad jinými...

Ty tvoje Poznání a vnory předpokládají existenci Bohu. Už jenom chtít toho dosáhnout (až už je to cokoliv), znamená, že věřím v Boha. Když v něj nevěříš, nebudeš se o to ani pokoušet. Chápeš? To není žádný důkaz, protože abys ho získal, musíš v Boha věřit.

Poznání je, že žádný bůh není. Někdo to zjistí až po smrti... :-D

Nikdo tě k ničemu nenutí, buď si ve své víře dál ;-)
Já ti tvoji víru brát nebudu :D ani tě nebudu o čemkoli přesvědčovat :-)
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zyzzy 27. 3. 2012 22:21

Reku píše:A ty se smiř, že dokud nemáš Poznání PROŽITÍM, máš VŽDY jen a pouze víru.

Pokud si zobnete třeba LSD, tak PROŽIJETE všechno možné a bude to pro Vás naprosto reálné. Ale dělat na základě takových prožitků úsudky o fungování světa asi nebude nejšťastnější. Myslím, že s těmi Vašimi "vhledy" to bude podobné - možná změníte svůj způsob vnímání světa, ale toť vše...
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 29. 3. 2012 12:09

Ještě chceš napsat nějakou reakci zcela mimo téma ? Tak si posluž a zobej si, co chceš.
Já o voze a ty o koze.
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zyzzy 29. 3. 2012 12:29

Mimo téma?
Když prožiješ popsaný stav a podaří se ti zároveň získat siddhi ( "nadpřirozené síly"), pak můžeš pochopit Ježíš Christos = Bůh pochopit prožitím. Mimochodem Christos je nejen historická osoba, ale údajně i dosažitelný stav.

Pochopil jsem Vás tak, že změníte své vnímání, abyste jakýmsi prožitkem "poznal" např. že Ježíš = Bůh. Opravte mě, prosím.
Proto reaguji, že Vaše jiné vnímání světa nemusí mít nic společného s realitou, stejně tak jako když si zobnete kdejaký halucinogen.
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 29. 3. 2012 22:27

Tak teď jsi to napsal správně NEMUSÍ. Ale MŮŽE.....
Takže teď souhlasím ;-)
Ale vhledy nemají se zobáním čehosi nic společného. Jsou o bdělosti a plném vnímání světa kolem....
Nejsou o snění a představách, jako například drogy....
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zyzzy 30. 3. 2012 03:30

Takže potvrzujete, že dojdete k jakémusi změněnému vnímání světa (změněnému stavu vědomí, chcete-li)...
Pořád ale nevidím zásadní rozdíl, jestli k tomuto dojdu nějakým joginským cvičením, holotropním dýcháním, zešílením nebo jinak. Duševně chorý člověk je také v bdělém stavu. I po požití nějaké drogy jste bdělý a určitě můžete mít pocit spojení se všehomírem aniž byste měl halucinace, je to prostě jen zkratka, namísto dvaceti let meditací si něco vykouříte :-)

Ale to není podstatné, to o co mi jde je, jak si můžete být jist tím, že zrovna to, co prožíváte je reálné a ne jen jakýsi dojem, jakési oblbnutí Vašeho mozku. Kde berete tu jistotu, že zrovna Vaší technikou dojdete k poznání a ne jen k "omámení"? Nejde jen o Vaši víru, že zrovna toto je to správné?

Já osobně předpokládám, že Vaše prožitky mají stejnou váhu jako prožitky jiné (dýchání, "šílenství", drogy, meditace,...)
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 30. 3. 2012 07:26

Prvně jsem tu začal psát dlouhou odpověď a vysvětlení.
Ale došel jsem k závěru, že to nemá smysl.
Kdo chce, tak půjde prakticky a sám si ověří. Buddhismus, jóga ani Tao nepotřebují víru ! Prostě dodržíš, co je psáno, a sám si podle definic stavů můžeš ověřit..... Bez víry! Jen nesmíš sám sobě lhát a musíš dodržet předpisy! To je jediná překážka....

-- 30. 3. 2012 07:31 --

Vědec když něco zkoumá, taky vstupuje do neznáma a neví, co ho čeká..... Prostě člověk musí být odvážný a nebát se. Na druhé straně je třeba vědět, že dnes je to téměř samý podvodník, který ti dá svůj návod ... A podle něj člověk opravdu v lepším případě sní a v horším zešílí....
Takže je na každém, zda chce věřit či nevěřit bez praxe. A nebo se pustí do experimentů, kde je riziko... Stejné jako při práci v chemičkách či výzkumu ..... Plno slepých cest...
Ale vytrvalost a píle mohou vést k dobrým výsledkům.

-- 30. 3. 2012 07:37 --

Píšeš - já osobně předpokládám .... ;-)
Inu předpokládej, co chceš. Spekulace jsou ale na nic!
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 30. 3. 2012 13:38

Reku: A už toho někdo dosáhl? Přinesl nějaký důkaz nebo jen plkal, jak si pokecal s bohem a kdesi cosi (tady se nabízí přirovnání třeba únosy ufouny :-D)? A jak toho dosáhnout? Až toho dosáhnu, co se změní? Budu žít déle, budu zdravý nebo proč bych se vůbec měl snažit?
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 30. 3. 2012 20:06

Planety jsou ploché a drží je Boží šňůrka :D
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 30. 3. 2012 23:14

Jack - jaký důkaz chceš ? Napsal jsem, čeho lze dosáhnout. Vnory jsou přesně definovány... Poznání....

A co se změní ? I na toto nalezneš odpověď.... Už toho někdo dosáhl ? - Jasně, že dosáhl. ....Proto jsou taky vnory definovány....

Na závěr - nepsal jsem pro davy a masy. Ty žijí ve svém světě - víno, ženy, zpěv, hry a žranice. Masy jsou spokojeny s tím, co mají, proto nic hledat nebudou. A budou se jen posmívat a vysmívat ;-)
Až teprve člověk začne hledat, proč je na světě to či ono, pak vyjde z mas a davu a začne hledat odpověď.
Psal jsem tady s tím, že to zaujme možná jednoho nebo dva lidi.... Ostatní jsou spokojeni s tím, co mají. Jako ty. Takže se jen posmívají, místo aby hledali prakticky odpovědi....

-- 30. 3. 2012 23:15 --

Rattus - pro tebe platí stejná odpověď jako pro Jacka... Posmívání a předsudky jdou masám nejlépe....
Reku
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka