Tato debata je i není mimo téma. Když prožiješ popsaný stav a podaří se ti zároveň získat siddhi ( "nadpřirozené síly"), pak můžeš pochopit Ježíš Christos = Bůh pochopit prožitím. Mimochodem Christos je nejen historická osoba, ale údajně i dosažitelný stav.
Prostě Praxe = Poznání a pochopení souvislostí.
Jinak se tady bude nekonečně spekulovat a dohadovat...
Ale je to furt hádka o VÍRU a o VÍŘE. Tady není v diskuzi nic reálného a konkrétního, co by potvrdilo či vyvrátilo tvrzení Bůh = Ježíš Kristus
Takže mě jde o Praxi a Praktické zkušenosti. Proto jsem zde uvedl odkazy na možné získání příslušných zkušeností jednou z možných Cest.... Napsal jsem pro těch pár jedinců z mnoha, kteří nejsou lenošní něco se sebou dělat, nebojí se neznáma, a nemají strach z toho, že Christosem mohou možná být i oni sami, aniž by je za to "zdánlivé rouhání jakýsi jejich Pán Bůh potrestal" .... Pak "POJEM" Bůh = Ježíš Kristus bude člověk vnímat zcela jinak, než běžnou spekulací Teisty či Ateisty

Takže je na každém, zda bude dál spekulovat a trvat na své víře, nebo se dá do praktického bádání sám na sobě..... Třeba právě dosažením stavu Christos a tím i jeho pochopení a poznání....
-- 13. 3. 2012 23:29 --Uvedl jsem samozřejmě velmi zjednodušený pohled na věc, tak aby tady z toho nebyl román. A i tak se dívám, že mám příspěvky moc dlouhé