Bůh = Ježíš Kristus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 3. 6. 2011 23:02

Myslíte si že je více lidí v pekle, nebo v nebi? Já raději totiž chodím tam, kde je míň lidí.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 4. 6. 2011 07:50

V pekle jich bude určitě víc.
ultima__ratio
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jeffe 6. 6. 2011 12:43

Jak velke musi byt peklo, aby se tam vsichni vesli? A nebe? O:-)
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mtmccox2 6. 6. 2011 21:07

Duše jsou docela dobře stlačitelný, počítám, že bude stačit 400l.
Peklo o trochu větší, kvůli teplotám aby byla nějaká rezerva pro rozpínání.
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Chachumbábův

Odeslat příspěvekod darkast 23. 8. 2011 00:14

mtmccox2 píše:Člověče, mě to tady na rozdíl od tebe baví, proč bych měl být dezinfikován? :)

Měl bys být dezinfikován, protože Sioga je smutný, závidí a není spokojený s vlastním životem.

Alespoň tak nějak jsem to pochopil... :hm
darkast
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 11. 3. 2012 14:39

Existuje spojitost mezi Hinduisty, Buddhisty, .... a Křesťany.

Přečtěte si například knihu:
Květoslav Minařík : Vnítřní Smysl Nového Zákona

Kdo si chce něci přečíst o zázracích....

Případně Gustav Meyrink : Dům Alchymistův - za tímto románem jsou povídky, ve kterých jsou shrnuty zkušenosti Meyrinka. Tyto zkušenosti jsou shrnuty i v dalších románech - Zelená tvář, Golem, Valpružina noc, Bílý dominikán, a další ;-)
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 11. 3. 2012 15:23

Bůh neexistuje. Už se s tím smiřte.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reku 11. 3. 2012 17:07

A ty se smiř, že dokud nemáš Poznání PROŽITÍM, máš VŽDY jen a pouze víru.
Takže beru, věříš, že Bůh není.
Mě zajímá Poznání, a ne víra či nevíra ve Slovo Bůh, pod kterým si někdo představuje to, a jiný ono.... ;-) A pak píše, že jeho Představa (Bůh) je či není ;-)
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 11. 3. 2012 23:59

To je dobrá blbost :-D
Abys zažil to svoje "Poznání" musel by Bůh existovat. No a pokud neexistuje...?
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Reku 12. 3. 2012 08:21

Nemám nic proti tvojí VÍŘE, že Bůh neexistuje. Pro mě je tvůj argument nesmysl, protože argumentuješ pouze svojí vírou. ;-)

Co nebo Kdo je pro tebe slovo Bůh ? Vždyť je to jen slovo pro tvoji představu.....
Já nikde netvrdím, že Bůh je či není. Píši o Poznání a jeho popisu..... Tak pořádně čti a nepředatavuj si a neargumentuj svoji představou.
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 13. 3. 2012 10:05

A když ty prožiješ poznání a já nikoliv, kdo z nás má pravdu?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Reku 13. 3. 2012 13:17

A když ty se podíváš na nějaký předmět a uvidíš barevnou hmotu omezenou tvarem a pak se podíváš elektronkovým mikroskopem a uvidíš cáry (seskupení molekul a atomů v podstatě nijak přesně neohraničené a prolínající se) - co bude pravda ? A proč ? Pravda je obojí, ale z jiného úhlu pohledu. Co z toho ukazuje přesněji "skutečnost" ?

V podstatě ve čtvrtém buddhistickém vnoru a vyšším budeš vidět zhruba to, co v tom mikroskopu. Cáry v prostoru a světle... Ale bez pomůcek...
Tak si na svoji otázku odpověz sám ;-)

-- 13. 3. 2012 12:32 --

A ještě dodám, až budeš mít tu největší radost, která existuje - tu buddhisté (nemusíš věřit v žádné bohy, stačí postupovat zjednodušeně řečeno nějakým technickým způsobem a dodržet výchozí podmínky) označují jako rovnodušnost, třetí vnor. Je tam vysoká bdělost a zastaví se neustálé spekulační podvědomé myšlení. Vidíš už věci bez předsudků vrozených či naučených "pravd".
Samozřejmě se dá postupovat i jinak, než budhisticky. Ale tam je ten popis nejlépe technicky popsán, bez potřeby zázraků, Boha, nebo Boží milosti....

A kdo by trvale nechtěl žít ve vysoké radosti a vidět vše tak, jak je, bez všelijakých spekulativních myšlenek. Pak se lehce dá reagovat věcně na cokoli - říká se tomu vhled...
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 13. 3. 2012 16:36

Strhující odpověď, díky. Mě ale přijde, že tato debata je ale mimo téma.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Reku 14. 3. 2012 00:16

Tato debata je i není mimo téma. Když prožiješ popsaný stav a podaří se ti zároveň získat siddhi ( "nadpřirozené síly"), pak můžeš pochopit Ježíš Christos = Bůh pochopit prožitím. Mimochodem Christos je nejen historická osoba, ale údajně i dosažitelný stav.
Prostě Praxe = Poznání a pochopení souvislostí.
Jinak se tady bude nekonečně spekulovat a dohadovat...

Ale je to furt hádka o VÍRU a o VÍŘE. Tady není v diskuzi nic reálného a konkrétního, co by potvrdilo či vyvrátilo tvrzení Bůh = Ježíš Kristus

Takže mě jde o Praxi a Praktické zkušenosti. Proto jsem zde uvedl odkazy na možné získání příslušných zkušeností jednou z možných Cest.... Napsal jsem pro těch pár jedinců z mnoha, kteří nejsou lenošní něco se sebou dělat, nebojí se neznáma, a nemají strach z toho, že Christosem mohou možná být i oni sami, aniž by je za to "zdánlivé rouhání jakýsi jejich Pán Bůh potrestal" .... Pak "POJEM" Bůh = Ježíš Kristus bude člověk vnímat zcela jinak, než běžnou spekulací Teisty či Ateisty ;-)
Takže je na každém, zda bude dál spekulovat a trvat na své víře, nebo se dá do praktického bádání sám na sobě..... Třeba právě dosažením stavu Christos a tím i jeho pochopení a poznání....

-- 13. 3. 2012 23:29 --

Uvedl jsem samozřejmě velmi zjednodušený pohled na věc, tak aby tady z toho nebyl román. A i tak se dívám, že mám příspěvky moc dlouhé :-)
Reku
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 14. 3. 2012 08:50

Tak nakonec tyto spekulace se vedou asi, co nějaká náboženství existují. Ono asi dosáhnout "poznání" není tak snadné.
trent
NightWriter

Předchozí stránkaDalší stránka