Bůh = Ježíš Kristus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 16. 7. 2010 19:21

Jo přihodil jsi fajne polínko Apokryfe, na mýtus,,Ježíš,, Díky. Vítaj a těšíme se na další Tvé počiny, STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod apokryf 16. 7. 2010 19:43

V roce 1829 reverend Taylor vyslovil hypotézu, že celý příběh evangelia byl znám dlouho předtím, než se začal psát náš letopočet a byl pravděpodobně sestaven mnichy v Alexandrii zvanými v řečtině "Terapeuti" a "Essejci" v egyptštině, obě jména znamenají "léčitelé". Tato teorie je částečně založena na výroku raného církevního otce Eusebia, který ve vzácné chvíli upřímnosti "připustil? že kanonizovaná křesťanská evangelia a epištoly byly staré rukopisy Esejců nebo Terapeutů, přetvořené se jménem Ježíše."

Taylor také míní, že potulní egyptští léčitelé přinesli celý příběh z Indie do svých klášterů v Egyptě, kde se v době po založení Římské říše přeměnil v křesťanství." Kromě toho Wheeles dokládá, že velkou část pověsti o "Ježíši Kristu" lze nalézt v Knize Enochově, která údajně předcházela příchod židovského mistra o stovky let. Podle Masseye to byli "pohanští" gnostici, kteří, mimo jiné, tvořili členy bratrstev Essejců/Terapeutů a Nazarejců, kdo do Říma přinesl esoterické (gnostické) texty, obsahující mýty, na nichž byla založena četná evangelia, včetně oněch čtyř kanonizovaných. Wheeles říká, "Je zřejmé, že evangelia a další knihy Nového Zákona, psané v řečtině a 300-krát citující řeckou Septuagintu a citující řecké pohanské autory, jako Aratus a Cleanthes, nebyly sepsány negramotnými židovskými venkovany, ale řecky hovořícími ex-pohanskými Otci a kněžími daleko od Svaté země Židů. Mead tvrdil, "Takže můžeme dojít k závěru, že rukopisy našich čtyř evangelií byly s největší pravděpodobností napsány v Egyptě za vlády Hadriána." (Římský císař Hadrián žil v letech 76 - 138 n.l., pp)
apokryf
Čtenář

Odeslat příspěvekod kodymko 22. 12. 2010 19:40

Boh == slovko (iba slovko), ktorým cirkev vysvetluje to čo vysvetlovať nechce (nevie)
Peklo je prázdne, všetci diabli sú medzi nami..
kodymko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 8. 1. 2011 07:43

Tady by se dalo říci ÁMEÉN...a pověsit Ceduli: Jsme vedle na,, Byl Ježíš Člověk, Mýtus nebo,,Bůh,,?! No doufejme...Tulák Marcel od Zvonu. Nebudem to tříštit, hej.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mephisto76 19. 1. 2011 14:12

Bůh = Ježíš Kristus, to neplatí ani z hlediska oficiálního učení církve, a už vůbec to neplyne z Bible. Kromě toho, co plyne nebo neplyne z Bible je stejně irelevantní, vzhledem k povaze té knihy. Zrovna dnes jsem o tom napsal článek

http://www.i-ateismus.cz/2011/01/bible- ... a-krutosti

O Ježíšovi mám v plánu napsat v nejbližší době - hned jak dokončím ten cyklus o Bibli.
Mephisto76
Čtenář

Odeslat příspěvekod mareq0 19. 1. 2011 22:43

Kristepane, já jsem na ten link vlezl.

Podle mě nemá žádný smysl pokračovat v tomto cyklu :D

Bůh s tebou.

Amen.
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mephisto76 20. 1. 2011 10:47

to mareq:

Tak pro někoho kdo "ví že Bůh existuje" a kdo "ví že Ježíš Kristus je Bůh" asi opravdu nemá cenu se o těchto věcech bavit.

Pro nás ostatní je ale jistě pozoruhodný už sám fakt, že věřící reagují na konkrétní argumenty tak jako jsi to učinil ty :)
Mephisto76
Čtenář

Odeslat příspěvekod trent 20. 1. 2011 13:32

Tak u marqa nejsou takové reakce ojedinělé.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod mareq0 21. 1. 2011 23:22

Mephisto76: Já jen, že bojuješ s větrným mlýnem :D
Však v tom klidně pokračuj... ale fakt netuším čeho si myslíš že tím dosáhneš... :hm
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mephisto76 24. 1. 2011 10:27

Čeho tím dosáhnu? No třeba toho, že si sám ujasním svoje vlastní názory :) Že budu mít čisté svědomí, a dobrý pocit, že moje názory jsou podložené, konzistentní, a v souladu s realitou... :) Že se ničím neblamuji, a že jsem blíž k poznání pravdy... :)

Pokud se najde nějaký křesťan, který mi řekne v čem jsou mé závěry chybné, a ten jeho argument bude správný - pak zjistím že jsem se mýlil a své názory si opravím! To také vůbec není od věci.

Smůla (a škoda) je, že zatím NIKDO s žádným relevantním protiargumentem nepřišel - což je pro mě také velmi užitečné. Zvyšuje to pravděpodobnost, že mám pravdu.
Mephisto76
Čtenář

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 26. 1. 2011 15:38

Jo Mefisto, máš to Tam u Sebe v Pekiélku fajne a Teplůčko, díky za link. STarec Marcel od Zvonu. Je to fajn kniha ke študiu, že...Mám Kralickou, Ta je přímo,,Boží,,. Ještě jí v Levnejch Knihách maj....i novej Zákon na 2 CD...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 27. 1. 2011 09:54

Mephisto76 píše:Bůh = Ježíš Kristus, to neplatí ani z hlediska oficiálního učení církve, a už vůbec to neplyne z Bible. Kromě toho, co plyne nebo neplyne z Bible je stejně irelevantní, vzhledem k povaze té knihy. Zrovna dnes jsem o tom napsal článek

http://www.i-ateismus.cz/2011/01/bible- ... a-krutosti

O Ježíšovi mám v plánu napsat v nejbližší době - hned jak dokončím ten cyklus o Bibli.

Hezký, věcný, výstižný!!! Takovouhle láskou je určitě inspirovanej i obdobný ádův kampf...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Přeborník

Odeslat příspěvekod trent 27. 1. 2011 13:15

Všichni vlivní muži lidské historie překypovali jistým druhem lásky.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod sioga 30. 5. 2011 23:04

mne tenhle svet, uz se tak znechutil, ze nejsnadnejsim resenim by bylo naprosta desinfekce povrchu teto planety. skoda ze ted neprisel konec sveta, a asi ani neprijde, jak meli ti dobri vzejit k nebesam a ostatni zde upaleni.
coz by se mi vic libilo, aby si vsichni zli, zkazeni atd... si na posledni chvili uvedomili ze vsechno delali spatne, a jejich zivot nemel zadny hlubsi smysl ziti, a proto se modlim, aby uz prisel jezis, jak se pise uz ne jako minule bezbranne nemluvne, ale jako silny soudce, ktery by vsechny dal do late a konecne namysleni, sobeccti a bezcitni lide co nevedi co je dobre ci spis si mysli ze jsou dobri, tak aby kleceli na nohou ale uz by bylo pozde.
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mtmccox2 3. 6. 2011 21:32

Člověče, mě to tady na rozdíl od tebe baví, proč bych měl být dezinfikován? :)
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Chachumbábův

Předchozí stránkaDalší stránka