"Dělej si co chceš" je trest?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 14. 10. 2006 13:46

Ahoj,
mám jednu otázku na větu, která zní: "Dělej si co chceš". Tedy jestli ta věta je velkým trestem než ta jakákoliv přikazovazí?
Já vím, že v tý výše uvedený větě je tolik svobody, ale chybí tam mantinely, kde člověk neví, kde ty hranice končí...
Když to vezmu trochu poeticky: Když Vám bude řečena věta "Dělej si co chceš", tak vlastně budete hozeni do takový studený vody uprostřed moře a to v případě, že nebudete mít jistotu, zda vylezete z vody...
A když Vám někdo něco přikáže, víte už kde jsou ty hranice a máte jistotu, když tu laťku nepřekročíte, tak vlastně tím nic nezkazíte.....
Jak to vidíte Vy? :hm
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 14. 10. 2006 14:15

:hm Je to k zamyšlení,opravdu,protože to může znamenat velice vážné varování.Nechci přehánět,ale taky to může znamenat tzv.zlomenou hůl.Prostě řečeno,kašlu na tebe a ztrácím trpělivost a zájem,protože tvoje výchova nikam nevede,tak si natluč hubu sám,ale pak za mnou nechoď brečet.V krajím případě se to dá vykládat jako"mám tě plný zuby".Kdo dává drobná omezení,konrétní hranice,věří,že budou pravidla hry dodržena.Příliš velké mantinely bych považoval za varovný signál,že jsem někde překročil míru trpělivosti.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 14. 10. 2006 14:34

Ehm, někdy si myslím, že to už je takový výkřík ze zoufalství a člověku vlastně spadne břemeno....ale když to řekne holka klukovi, to už vlastně ona rezignuje v tom vztahu a pomalu se toho vzdává? :hm
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 14. 10. 2006 14:35

Když si před vás lehne krásná a nahá žena a řekne: "Dělej si, co chceš.", tak to není trest, ale požehnání. ; )
Naposledy upravil Case dne 14. 10. 2006 15:02, celkově upraveno 1
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 14. 10. 2006 14:52

docela hezká představa.... :D
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 14. 10. 2006 15:02

Teď na to navážu: mantinely či smysl vytváří právě ona situace, kdy je tato věta vyřčena.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Xoddam 15. 10. 2006 08:44

Mno pokud by mi to rekla holka tak to beru njn ... Nic extra jako ok asi me holt prestava mit rada .. Tech holek jeste bude .. Ale kdyz si napsal tu vetu, tak me prvne napadli rrodice ... Kdyby mi toto rekla mama tak nevim .. Spise trest... Jako ze uz nevi jak dal ... To bych byl moc mutnej, chapes mama je jenom jedna ... Ale pokud holka, tak np ...
Xoddam
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pette 15. 10. 2006 16:51

vsetko zalezi od situacie a ako to clovek vyslovi..
Pette
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 27. 1. 2007 22:40

[quote="MarŤas (novy)";Ahoj,
Když Vám bude řečena věta "Dělej si co chceš", tak vlastně budete hozeni do takový studený vody uprostřed moře a to v případě, že nebudete mít jistotu, zda vylezete z vody...y/quote]

Jo no, ja zas uplně nesnáším když se nad něčím nemožu rozhodnot a někdo místo aby mi pomohl, tak řekne To je tvůj boj!!! :!:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda