Jasně, když jsem napsal "... je jako ostatní kreacionisté" tak to jsem přehnal. Opravdu ne každý kreacionista je povýšený, arogantní, atd. Ale je jich spousta, vážně. A můžu jmenovat. Peterem_CZ to začíná, pokračuje to přes pana Petra Mareše, Pavla Kábrta, jistého Thirdantiho který dehonetuje ateisty na různých fórech, jistého QuidoVanRijna, dále nějakého Lukáše, který diskutuje na fórech na seznamu, atd. Ti všichni jsou arogantní, namyšlení a povýšení beze všech pochyb a za tím si tedy stojím.
A teď pozor, vůbec nechápu tu větu "nebraňme tomu na této diskuzi"... Copak tomu tady někdo brání?! Vždyť co já jsem vyčítal Peterovi? Kromě jeho arogance a povýšenosti PRÁVĚ TO, že se mu do diskuze nějak nechce, ačkoliv se před tím chvástal, jak dokáže na argumenty proti kreacionismu reagovat...
Zmínka o 50. letech je zcela mimo, Peter sem mohl napsat kdy chtěl, může tak učinit i teď, mohl zareagovat na moje odpovědi, mohl cokoliv... Neučinil tak proto, že neví JAK ROZUMNĚ REAGOVAT, a poukázat na tuto skutečnost nemá s nějakým procesem z 50. let naprosto nic společného.
Vzhledem k tomu, že si Peter_CZ myslí o ateistech to, co si o nich myslí, a myslí si to tedy i o mě, a vzhledem k hloubce (nebo spíš chabosti) důvodů, které ho k tomu vedou, snad mohu s čistým svědomím napsat, že si ho nevážím. Ostatně to přece není žádná urážka, je to moje právo. On si mě koneckonců bezpochyby taky neváží. Co se týká mého jména, nemám s jeho zveřejněním žádný problém. Na seznamu.cz vystupuji pod stejnou přezdívkou a svoje jméno tam mám v profilu, zde to bohužel nejde. Jestli to někomu pomůže, tak se jmenuji Michal Hanko a jsem z Brna.
A ještě k přednáškám o kreacionismu na školách: Pokud to bude ve stejné rovině, jako přednáška o starých pověstech českých, pak říkám, proč ne. Jenže podle mého to zde bylo míněno jinak. Hádám, že jsi to spíš myslel tak, aby se v podobné přednášce předložil kreacionismus jako alternativa k evoluci, a aby si děti mohly samy vybrat. Jenže kreacionismus je asi taková alternativa k evoluci, jako je tvrzení o placaté Zemi podpírané čtyřmi mramorovými sloupy alternativou k faktu, že Země je kulatá. Prostě, kreacionismus a evoluce jsou obě podloženy naprosto, ale naprosto rozdílným množstvím faktů.
Po pravdě řečeno já nevím o žádném faktu, který by svědčil pro kreacionismus. Naopak, všechno o čem vím, svědčí pro stáří Země v miliardách let a pro evoluci.
Na tomhle fóru se právě snažím zjistit,
zda přeci jenom neexistuje něco, co by evoluci nabourávalo, co by svědčilo pro kreacionismus... Zatím jsem na nic takového nenarazil, a pokud všichni budou "diskutovat" podobně, jako Peter, tak ani nenarazím...