od MrMephisto 1. 12. 2006 15:13
Jinak, ANO, podle mého názoru každý, kdo nevěří v existenci makroevoluce, je exot.
Není bez zajímavosti, že o existenci makroevoluce jako takové se už příliš nepochybovalo ani před Darwinem! Darwin jen nabídl hezký mechanismus, který makroevoluci může pohánět, a tímto mechanizmem je přirozený výběr.
Později se ukázalo, že to není tak docela pravda, že přirozený výběr nebude jediný, ani hlavní motor makroevoluce. To tvrdí Neodarwinismus, který vidí jako hnací motor soutěž mezi alelami, kódujícími jednotlivé vlastnosti. Ani tento pohled asi nebude úplně správný, viz. např. poslední knížka od Jaroslava Flégra - Zamrzlá evoluce, a je třeba hledat ještě malinko jinde.
Ale to, že makroevoluce je reálný, existující, velice komplikovaný a komplexní jev, nezpochybňuje dnes fakt vůbec nikdo (například ani Behe ne!!! Ani papež jan Pavel II, ani Tomáš Halík, ani kardinál Vlk, a mohl bych pokračovat) kromě hrstky extrémních kreacionistických exotů v čele s Kábrtem.
BTW, jsem připraven k jakékoliv diskuzi, kdo si myslí, že má nějaký pádný argument, zpochybňující evoluci, tak sem s ním!!! Kdo má nějaký pádný argument, svědčící pro stáří Země 6.000 let, sem s ním!!! Pročetl jsem fakt dost kreacionistických webů, a troufám si tvrdit, že jsem zatím neviděl ANI JEDEN takový argument, se kterým by si neuměl poradit průměrně schopný maturant z biologie nebo fyziky.