Dejte mi jediny hmatatelny dukaz ze Buh existuje

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Majsner 8. 9. 2006 22:38

Tato diskuse se rozrostla do neprectitelne delky, takze se omlouvam, jestli to uz nekdo prede mnou napsal, protoze ja to cele procitat nebudu. Ten, kdo tu oponoval ateistum, ze slavi Vanoce a Velikonoce, jakozto krestanske svatky, se plete. Vanoce i Velikonoce jsou puvodni pohanske svatky, ktere si cirkev "zabrala" nekolik staleti po jejich vzniku a "prepsala" jejich historii, aby tim posilila svuj vliv.
A k tematu: Vira je dobra vec, myslim si, ze jsou chvile v zivotech nas vsech, kdy potrebujeme "nekam patrit", neco sdilet s ostatnimi. V techto chvilich tuto "diru" zaplnuje vira v neco, at uz ve svoji cirkev, nebo neco jineho. Nekdo veri v karieru a v tezkych chvilich proste vic pracuje, je to taky jakysi druh viry. Neodsuzoval bych verici. Co mi ale vadi, jsou ruzne cirkve, potazmo lide, kteri je predstavuji. Prave oni jsou uz od pocatku lidske historie nejvetsimi tvurci zla, nenavisti, smrti, valek... Je to ale prirozeny vyvoj kazde cirkve, krestanstvi si obdobi barbarstvi a zabijeni ve jmenu Boha proslo pred staletimi, odnesli to miliony zivotu, ale uz je to pryc a dnes jsou (doufam) jeji predstavitele umirneni. Napriklad Islam si toho obdobi proziva prave dnes, doufejme, ze se to co nejdrive zlepsi.

Zaver: Neposmivejme se vericim, vira neni slabost, avsak nepodcenujme moc cirkve, vira je nejzneuzitelnejsi a zaroven nejzneuzivanejsi vec v historii lidstva.

P.S.: Pardon za dlouhy text, pokud to nekdo docetl az sem, dekuji. :tleskani
P.S.2: Jsem ateista.
Majsner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 8. 9. 2006 22:45

Majsner píše:Tato diskuse se rozrostla do neprectitelne delky, takze se omlouvam, jestli to uz nekdo prede mnou napsal, protoze ja to cele procitat nebudu. Ten, kdo tu oponoval ateistum, ze slavi Vanoce a Velikonoce, jakozto krestanske svatky, se plete. Vanoce i Velikonoce jsou puvodni pohanske svatky, ktere si cirkev "zabrala" nekolik staleti po jejich vzniku a "prepsala" jejich historii, aby tim posilila svuj vliv.

Jasně, každý přeci ví, že pohané slavili narození a smrt Ježíže.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 8. 9. 2006 23:49

Majsner píše:vira je nejzneuzitelnejsi a zaroven nejzneuzivanejsi vec v historii lidstva.

No, a presne proto (jak uz jsem psal vickrat) bych ji zrusil. Je moc nestabilni. Clovek nikdy nevi, kdy se zvrhne!
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Maruška 9. 9. 2006 20:33

L.O.T.G. píše:
Majsner píše:vira je nejzneuzitelnejsi a zaroven nejzneuzivanejsi vec v historii lidstva.

No, a presne proto (jak uz jsem psal vickrat) bych ji zrusil. Je moc nestabilni. Clovek nikdy nevi, kdy se zvrhne!

A kolikrát se zvrhnul ateismus v obyčejné vraždení tě nezajímá? :oboze
Maruška
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 9. 9. 2006 20:57

[quote="Maruška";A kolikrát se zvrhnul ateismus v obyčejné vraždení tě nezajímá? :obozeb/quote]

1) zas tak mockrat to myslim nebylo
2) Jak uz jsem tu kdysi psal, kdyz se zvrhl ateismus, vydrzelo to kolem pul stoleti, nabozenstvi vydrzelo zvrhle puldruheho tisicileti.
Proc jen mi to nabozenstvi pripada nebezpecnejsi? :hm :wink:
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Vebloud 10. 9. 2006 00:42

Case píše:Jasně, každý přeci ví, že pohané slavili narození a smrt Ježíže. /quote]

Jasně a proč tedy pohanská oslava zimního slunovratu vychází na 22 prosince a proč asi oslavy příchodu jara vycházejí na velikonoce?

P.S.: Jsem věřící, ale znám aspoň trošku dějiny církve.
Naposledy upravil Vebloud dne 11. 9. 2006 12:22, celkově upraveno 1
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pepinoo 10. 9. 2006 07:44

L.O.T.G. píše:[quote="Maruška";A kolikrát se zvrhnul ateismus v obyčejné vraždení tě nezajímá? :obozeb/quote]

1) zas tak mockrat to myslim nebylo
2) Jak uz jsem tu kdysi psal, kdyz se zvrhl ateismus, vydrzelo to kolem pul stoleti, nabozenstvi vydrzelo zvrhle puldruheho tisicileti.

A není snad jedno, zda vrah zavraždí než jej chytnou 10 nebo 12 lidí, či zada jej chytnou za 5 či za 10 let?
je snad ten, co jej chytnou už za 5 let méně vrahem? :wink:
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vebloud 10. 9. 2006 17:50

L.O.T.G. píše:1) zas tak mockrat to myslim nebylo

Mno myslím, že kdyby jsi sečetl všechny oběti Hitlera, Stalina, Maa a podobnejch hajzlů, tak se dostaneš na mnohem vyšší čísla, než je počet obětí kterékoliv církve i všech dohromady.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 10. 9. 2006 20:44

2 Pepinoo: Neni jedno, kdy ho chytnou, protoze on mezitim pacha dalsi a dasli zlociny :wink: Jako v nasem pripade... :-)
2 Velbloud: Za prve bych rekl, ze cirkev tech obeti zpusobila vic, a za druhe, jak uz jsme zde rozvadeli, nasledky cirkve nebyli jen v obetich na zivote...
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pepinoo 10. 9. 2006 20:56

L.O.T.G. píše:2 Pepinoo: Neni jedno, kdy ho chytnou, protoze on mezitim pacha dalsi a dasli zlociny :wink: Jako v nasem pripade... :-)
...

Ovšem ať jej chytnou po pěti či deseti letech, pořád je to stejný vrah.
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 10. 9. 2006 21:02

Neni, po peti letech zabije napr. 10 lidi, za dalsich pet, nez ho chyti, dalsich 10. Takze je stale vetsi a vetsi vrah...
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod ewing 11. 9. 2006 12:07

Vebloud píše:Mno myslím, že kdyby jsi sečetl všechny oběti Hitlera, Stalina, Maa a podobnejch hajzlů, tak se dostaneš na mnohem vyšší čísla, než je počet obětí kterékoliv církve i všech dohromady.i/quote]

pozor, Hitler bol katolik a pri vyvrazdovani zidov sa ohanal bibliou...

L.O.T.G.: momentalne asi ano. clovek musi mat istu uroven vedomia aby tak mohol zit.

btw nezabija cirkev ale ludia. tak ako nezabijaju zbrane, ale ludia co ich drzia.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Vebloud 11. 9. 2006 12:22

ewing píše:pozor, Hitler bol katolik a pri vyvrazdovani zidov sa ohanal bibliou...

A při vyvražďování cikánů a v plánu na konečného řešení české otázky se asi biblí moc neoháněl spíš svojí rasouvou teorii a zprzněnou Nitcheho teorii nadčlověka.

A na Stalina a Maa a další si poněkud zapoměl, oproti těmhle dvoum byl Hitler docela troškař.
Vebloud
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 11. 9. 2006 12:31

Bezva, Hitler byl verici. Dalsi nabozensky grazl. Rekl bych, ze obeti zpusobene cirkvi se dostavaji do zavratnych vysek, pricemz pocty ateistickych na ne vzhlizeji uplne zespod... :-)
A nerekl bych, ze Hitler byl oproti Stalinovi troskar...
2 ewing: lide zabiji z cirkevnich duvodu, tak jaky je mezi tim rozdil? Cirkev je dobra, lidi jsou spatni, to uz se tu myslim nekde rozebiralo.
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 11. 9. 2006 12:37

Podle mě byl taky Hitler podle Stalina troškař. Tušíš kolik lidé má na svědomí Stalin? Hitler se tím navíc netajil, ale Stalina nám prezentovali jako vzor a přitom to byla zrůda.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Předchozí stránkaDalší stránka