Dejte mi jediny hmatatelny dukaz ze Buh existuje

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Honzat 17. 12. 2005 17:19

máš pravdu jen zpola, Bibli opravdu napsali lidé, ale podle Bible (odkaz v tuto chvíli nevím) psali lidi Bibli na Boží příkaz, boží duch je osvítil. Bůh není člověk, není to duch, či plasma. Je to prostě Bůh. Myslím že se v tom ani nemá hledat hlubší smysl
Jinak v v té knížce Bible taky píšou, že Bůh nejde ukázat. Kdyby jsi o to stál, můžu ti napsat přesnou citaci některých odstavců.
Jinak též je v Bibli na samém začátku napsáno, že člověku se Bůh zjevil (teda spíš ho slyšel Mojžíš, jak jinak než v 1.Mojžíšově:-))

Jinak já taky nevěřím na Boha.. :wink:
X100? E700? problémy s firmware, jiný softwareový problém? V tom případě mi napište PM
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 17. 12. 2005 17:48

"Jinak v v té knížce Bible taky píšou, že Bůh nejde ukázat"

jj, dobre vymyslena hlaska. tiez ju v mojej biblii planuje pouzit, aby som mal neprestrelny argument voci bezvercom :)
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Honzat 19. 12. 2005 07:33

První by sis měl zjistit, co slovo "víra" vlastně znamená, její definici či něco podobného.
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 2Pix 19. 12. 2005 10:25

stale tvrdim ze buh existuje .. a bydli kousek ode mne :-) ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod a 19. 12. 2005 11:04

2Pix: to by stalo zato nafotit, co myslis? ;)
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Honzat 19. 12. 2005 19:33

Mno nevím, tebe 2Pix neznám, ale o mě tvrdí že jsem pán bůh ( vždycky rodiče "Pane Bože,.." :lol:
X100? E700? problémy s firmware, jiný softwareový problém? V tom případě mi napište PM
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 19. 12. 2005 20:19

Honzat: konecne jedna osobnymi skusenostami podlozena informacia :)
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod niko 19. 12. 2005 21:31

a píše:Honzat: zivot na zemi je iba dokaz zivota na zemi. nicoho viac. a bibliu pisali ludia a ne boh.
ak ti boha nikto nemoze ukazat, ako si sa onom dozvedel ty? rozpamataj sa :) ano ano, boli to ludia. atym to povedal kto? ludia. neviem ako si prisiel natom ze na zaciatku toho retazca bol boh..

a: Pokial vychadzas z krestanstva,konk.rimsko alebo greckokatolicke vierovyznanie,tak sa tam dozvies,ze Boh na zemi chodil a bol to Jezis Kristus.Prijal vsak na seba podobu cloveka,takze z teologickeho hladiska bol aj Bohoclovek.Svoju bozsku podstatu dokazal viacerymi zazrakmi ako napr.vyliecenie malomocnych,od narodenia slepych,mrzakov,vzkriesenie mrtveho,co uz hnil a *****,takze ziadna joga :) ,rozmnozenie chleba a mnozstvo dalsich.Tieto zazraky robil,ludovo povedane na fleku a okamzite,co znamena ,ze mal moc nad prirodnymi zakonmi.Isteze,na svoje ucinkovanie si vybral cas vyse 2000 rokov dozadu,takze vtedy tu nikto z nas nezil.
Kedze ho teraz nemozno osobne ohmatat a vidiet,tak sa o nom dozvies len teda z Biblie,ale nie je Biblia ako Biblia.Niektore su napisane roznymi pseudonabozenskymi smermi,hoci Kristus zalozil iba jednu cirkev.
Napr. vo Fatime a v Lourdes sa stali vyliecenia chorych,su o tom zaznamy,kde aj ateisticki lekari vyhlasili,co vysetrovali tie vyliecenia,ze sa udiali nad ramec moznych prirodnych zakonov.Neslo teda o davovu psychozu,autosugesciu,alebo neviem ake nezmysly,ale o nahle vyliecenia ludi so smrtelnymi alebo inymi nevyliecitelnymi chorobami,alebo vrodenymi zmrzaceniami a pod.Proste islo o zalezitosti,co nezvladne ani nejaky indicky guru.
Takze,pokial sa stavaju taketo udalosti ludom,ktori ho prosili o pomoc a aj v 20 a 21 storoci,len sa o tom v tlaci moc nepise,je to zaujimave.
Neviem teda,keby ti ludia prosili o pomoc batusku Stalina alebo inych diktatorov,ci by dosiahli nejake vyliecenie a vysledky. :D
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 19. 12. 2005 22:02

niko: ten liecitel, to mohol byt kludne nejaky mimozemstan
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod niko 19. 12. 2005 22:05

a: Cakal som od teba takuto odpoved.Na mimozemstanov sa da zvalit prakticky vsetko.Aj to,ze oni stvorili ludi,vesmir a neviem co vsetko.A ti vylieceni ludia vo Fatime a Lourdes.Tych vyliecili tiez dialkovo mimozemstania ?
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod niko 19. 12. 2005 22:14

Preto hovorim, viera a akekolvek naznaky fanatizmu, by mali byt potlacene a statne zakazane... Sloboda prejavu je sice super, ale nemoze to siahat az tak daleko...

Ak som niekeho urazil, tak sa ospravedlnujem

Plexisklo : S tym fanatizmom mas pravdu.Nema mat miesto v spolocnosti.Ale co myslis tou vierou ? Zakazovat niekomu vieru,konkr.vieru v Boha,tak to je presne ta totalita,ktoru odsudzujes v inych pripadoch a ak ty chces niekomu vieru zakazovat,tak sa tej totality sam dopustas.
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vebloud 21. 12. 2005 21:18

Proč zakazovat víru? Vždyť je to jenom soubor morálních pravidel a kodex chování. Fanatismus je horší, ale ne jenom náboženský, jakýkoliv fanatismus je špatný. To co se dělo v minulosti ve jménu boha a církve nemělo s bohem nic společného, vždy šlo jenom o majetky nebo moc. Když se pořádně podíváte do dějin, tak to najdete.

Jinak si v tomhle dredu všímám zajímavého trendu. Ze směru lidí obhajujících víru jde o toleranci a snahu diskutovat, z druhé strany však člověk často naráží na urážky.

Jaká je pravděpodobnost, že se chemické látky náhodně sloučí do bílkoviny? A jaká je pravděpodobnost, že se molekuly bílkovin náhodně složí v něco, co vykazuje znaky života a samostatně se to snaží zachovat svůj stav, přijímá látky, které umožní samoopravení ap.

Sice na to bylo docela hodně času, ale vyčíslovat bych tu pravděpodobnost nechtěl.

Mno a teď mi dokažte, že to nebyl bůh, kdo stvořil první život, nebo dokažte, jak se to mohlo stát.

Jinak věda a víra se klidně snesou, například stvoření světa:
Víra: Bůh stvořil svět za 6 dní a sedmý odpočíval.
Věda: Svět je starý přibližně 13miliard let (od velkého třesku) a život vzniknul na zemi před pár miliony.

Vysvětlení:

Bible: Bůh je v minulosti, současnosti a budoucnosti současně v jednom okamžiku. Tudíž mi řekněte, jak dlouho trvá 7 dní božského času.

Věda: Současné teorie kvantové mechaniky a moderní fyziky tvrdí, že svět má 11 rozměrů a nejsem si jistý, ale snad 3 rozměry mají být časové. Takže kolik je 7dní v trojrozměrném čase.

Ještě jedna věc, podle čeho je určen den? Podle jedné rotace země kolem osy. Jak byla určena délka dne před vznikem země?

BTW: V čem se liší víra v Boha o d víry, že bůh neexistuje? Taky mi nemůžete dokázat, že bůh neexistuje a jenom tomu věříte. Já vám to neberu viz můj podpis, ale neberte mi to v co věřím já.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tommejzlik 21. 12. 2005 21:37

Bibli psalo kolem 40ti lidí většina z nich ze nikdy v životě neviděla, pocházeli z různých koutů světa. A v celku to je jedna kniha, která má 40 částí do sebe naprosto přesně zapadajících.
Naposledy upravil tommejzlik dne 21. 12. 2005 21:38, celkově upraveno 1
tommejzlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tommejzlik 21. 12. 2005 21:37

Lemur: Mozna na svete neexistuje spoustu veci, pro ktere mame terminy, ale zamyslel se nad nějakým termínem úplě každý člověk?
tommejzlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 21. 12. 2005 22:44

Vebloud píše:P
Jaká je pravděpodobnost, že se chemické látky náhodně sloučí do bílkoviny? A jaká je pravděpodobnost, že se molekuly bílkovin náhodně složí v něco, co vykazuje znaky života a samostatně se to snaží zachovat svůj stav, přijímá látky, které umožní samoopravení ap.t/quote]

docela velká :-) a vzhledem k velikosti vesmíru a tomu jak dlouho už trvá, by bylo spíš divné, kdyby k tomu nedošlo

dquote="Vebloud"]Mno a teď mi dokažte, že to nebyl bůh, kdo stvořil první život, nebo dokažte, jak se to mohlo stát.l/quote]

occamova břitva, proč zavádět nadbytečné prvky jak o je bůh, když nejsou potřeba...

The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka