Věříte na osud?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod crashpc 15. 8. 2006 09:10

věřim na osudový linie ale s krátkou dohlednou dobou. a myslim že mam vždycky pravdu :-D záleží jak se na osud koukáte - tady na zemi nemůžete koukat jen na svůj :lol: . asi takhle: sedíte u PC a píšete jako já tenhle thread. můj osud asi je že se ještě kouknu na další fóra a půjdu se najíst - cca to bude odpovídat, a neni možný ani vyvratitelný to změnit, protože letadlo ani auto mě za 10s nepřejede když budu doma... to že za hodinu spadne meteor, to už nikdo neví zda měl bejt můj osud :-) takže nevěřim že by třeba za 5 let pro mě vyrobili kulku a nějakej ***** ve válce by jí do mě za další rok našil, to asi těžko. dám přirovnání k atomu - elektrony v atomu lítaj určitejma drahama, ale lze vypočíst kde bude jeho největší pravděpodobnos výskytu, a tak se ví že ten elektron prostě zaboha nemůže bejt na místech kde nemá bejt. takže ani ne osud jako logika a fyzika :-)
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod par 1. 9. 2006 20:48

Co je to osud. To jako že je někde napsáno kam směřuje váš život. Pokud ano pak to stojí za zmínku jen v případě, že to dokáže někdo přečíst. Vzhledem k tomu, že jsem se to nikdy nesnažil zjistit, tak na to asi nevěřím.
par
Návštěvník

Odeslat příspěvekod james11 6. 11. 2006 15:49

myslím že spíš věřím
Nikdy neříkej to nejde... :-)
james11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ally 6. 11. 2006 15:55

crashpc píše: asi takhle: sedíte u PC a píšete jako já tenhle thread. můj osud asi je že se ještě kouknu na další fóra a půjdu se najíst - cca to bude odpovídat, a neni možný ani vyvratitelný to změnit, e/quote]

To není osud, to je jen tvoje rozhodnutí. To už bys bez zásahu osudu neodešel ani na WC.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod crashpc 6. 11. 2006 16:26

nevěř že osud může zasáhnout s okamžitou platností.
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 6. 11. 2006 16:31

Bavíme-li se o otázce, jestli věříme na osud, musíme položit dvě otázky, ne jednu.

1. Věříte na osud?
2. Pokud ano, co si pod tím představujete?

Druhá otázka je klíčová.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod crashpc 6. 11. 2006 18:15

jj definice je nejasná. nj ale moje rozhodnutí se promíte do budoucnosti, a s 99,999periodických vyjde takže to osud je.
na osud "jsem si jistej" :lol:
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4bluedragon 24. 11. 2006 08:29

podlamna ma osud kazdy clovek stanoveny ak sa na to pozrieme takto - kazdy raz (2x,3x,...) zomrie (ak myslim klinicku smrt, alebo nieco ine). ale ten vlastny osud moze clovek kedykolvek ovplivnit, neverim ze je to take jednoducxe - narodit a zomriet (a viac nic). kazdy clovek je iny, a osud si vytvara sam (teda ak ho niekto neovplivnuje). co by to bol za svet keby sa clovek nemohol riadit podla seba?
Nokia 3210, Siemens A50, Siemens S55, SE D750i, SE W810i, Nokia N82, N8, SX Z1 Compact, SG S7, SG S10e, SG S21 Ultra 5G
4bluedragon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 21. 2. 2007 21:08

Podívejte se okolo. Vidíte svět, jehož chování lze popisovat fyzikálními zákony. Vzpomínáte na chemii? Chemické reakce se dají předpovídat. Fyzikální taktéž. Každý základní díl vesmíru (ta nejmenší částečka) se chová podle pravidel. Dejme tomu, že pravidla popíšete matematickou rovnicí. Dejme tomu, že znáte všechny matematické rovnice všech základních prvků vesmíru. Neznamená to, že bychom viděli budoucnost? Že by tedy každý měl osud? Do jisté míry ano, ale do jaké? :hm
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kosch 21. 2. 2007 21:22

:-P Laplaceův démon, celkem dost starý myšlenka, ale nebude to fungovat, protože některé děje probíhají zcela náhodně,hlavně na kvantové úrovni a i na makro úrovni nelze spoustu věcí přesně spočítat, konečně už jenom pohyb tří blbých těles nelze spočítat zcela přesně...
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 21. 2. 2007 21:28

věřím že ožralci mají vždycky štěstí a takový je osud :mrgreen:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod karel2121 6. 3. 2007 15:38

Několikrát se mi stalo, že jsem měl sen, který se po uplynutí nějaké doby doopravdy stal. Přesně tak, jak jsem děj ve snu viděl. Tak nevím, asi něco jako osud existovat může.
karel2121
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 3. 2007 20:57

jo tak to bude nejspíš Dežavů a o tom se bavíme v jinom threadu.. tak pohledej
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod droopy 7. 3. 2007 01:40

Nie. Neverim na osud. Je to nieco ine, co riadi nase ciny a teda MY SAMI. Aj ked nase chovanie je determinovane nasou minulou skusenostou aj tak neviem co s tym moze mat osud. Skor sa da hovorit o tom ako sa da predpokladat ako konkretna akcia dopadne, alebo ake budu nasledky, ale nic co sa tyka osudu.

Ja verim v nahodu. A neznasam aky obrovsky vplyv v mojom zivote ma nahoda! Skoro vsetko je nahoda, takze vlastne nemozeme riadit vlastne zivoty.
droopy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Maruška 7. 3. 2007 09:55

MarkFX píše:jo tak to bude nejspíš Dežavů a o tom se bavíme v jinom threadu.. tak pohledejl/quote]

8) Dejavu = iluze již viděného. Tedy případ, kdy se dostaneš do situace, že ti přijdwe že jsi prožívaný děj již zažil místo na kterém jsi již navštívil. Ale nevíš kdy a kde.
Pokud se ti splní vidění ze sna, nejde o Dejavu. :pozor2
Maruška
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka