Věříte na osud?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod IGINKO79 21. 11. 2005 09:46

OSUD JE PEVNE DANY,NIK HO NIKDY NEZMENIL, JE PEVNE STANOVENY, NIECO AKO SCENAR FILMU.... VID DEJA VU... OKNO DO BUDUCNOSTI... LUDIA SA LEN TRAPNE VYHOVARAT NA OSUD...
IGINKO79

Odeslat příspěvekod Anonymni 21. 11. 2005 19:37

no celkem ano, doufam teda ze nezmenim nazor casem :)
Anonymni

Odeslat příspěvekod Ally 27. 4. 2006 16:54

Já na osud věřím. Ale ne tak, že by byly stanoveny všechny události v životě(jako životní scénář), ale jen taková přibližná osudová linie, kterou může člověk částečně měnit. Ale věřím, že jestli mám v osudu dáno, že mě přejede tramvaj, tak tomu neuteču i když se odstěhuji na severní pól nebo Saharu.
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 17. 5. 2006 19:13

Já na nic takového jako je osud nevěřím. Všechno co dělám, si rozhoduji sám (ať už vědomě, či podvědomě) a věci se mi dějí v závislosti na tom.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Nadšenec

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 17. 6. 2006 22:07

Ne, ale semtam na nej neco svedu. :-)
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kindrman 18. 6. 2006 13:11

No věřim, ale nevěřím, že je pevně daný a že ho člověk nemůže změnit.....ale co se má stát se stane...
Kindrman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod niko 18. 6. 2006 14:15

Podla mna je osud nieco ako velky pevny strom,ktory ma silny kmen
a konare.Ked clovek stoji pred takym stromom,tak ho nemoze sam od seba povalit,moze polamat len mensie vetvy.Tak je to aj s osudom.Nieco je dane,comu sa neda vyhnut,ako sa hovori,co je napisane je napisane :idea: ,ine je mozne vlastnym usilim ovplyvnit.Ale najpodstatnejsie zalezitosti v zivote cloveka su dane osudom.Ved uz len ten fakt,kde sa clovek narodi,do akej krajiny,do akej rodiny,to determinuje a ovplyvnuje jeho zivot.Vlastnou volou a usilim si vsak kazdy moze zlepsit svoje moznosti do istej miery.
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pepinoo 18. 6. 2006 20:17

Je spousta věcí, ketrá je celkem předem daná, ať dosavadními událostmi a jejich následky, či přírodními zákony a podobně. Zrovna tak jednání člověka je dané společenkými poměry, výchovou, vírou či nevírou..... Nikdo nemůže ovlivnit sluneční erupce, kosmické záření, oběh měsíce, pohyb zemských ker,...Jedinec se obvykle řídí výchovou v rodině, postavením ve společnosti, vírou v boha či ateimem, momentálními vlivy přírodních sil, také jeho jednání souvisí s jednáním ostátních lidí....
Takže sposta věcí je dopředu určena a člověk se za určitých podmínek bude chovat určitým způsobem. Dá se tomu říct osud. :hm
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 18. 6. 2006 20:42

V pripade, ze osud existuje, jaky maji vase rozhodovani smysl? To ten zivot mozete zrovna zabalit...
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod niko 19. 6. 2006 22:50

L.O.T.G. píše:V pripade, ze osud existuje, jaky maji vase rozhodovani smysl? To ten zivot mozete zrovna zabalit...

A preco,ved niekto ma celkom dobry osud,nie ? :)
Nikto neunikne tomu,co mu je osudovo urcene,cize dolezite udalosti,ale svojim konanim a relativnou volou,ktoru ma a tiez moznostami v zivote sa moze rozhodnut,za co chce v zivote zit,pracovat a aj umriet a moze vykonat na svojej ceste mnoho dobra alebo zla.A za to,co clovek vo svojom zivote vykona dobre alebo zle,bude neskor odmeneny alebo potrestany.
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Weslo 20. 6. 2006 07:10

podle mě je to tak 70% osud a 30% můžeme ovlivnit
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 20. 6. 2006 15:23

V pripade, ze je ten osud pevne dany, stava se clovek loutkou. Ale clovek ma byt obraz Boha, tedy nemuze byt pouhou loutkou.
Pokud ji vsak nebude a bude mit svobodnou vuli, Buh nemuze byt vsevedoci (coz, pokud vim, je).
Uff, a ted mi to krestani vysvetlete... :-)
niko: A v pripade, ze me rozhodovani nema smysl, by me nebavil ani dobry osud...
Whoever wins... We lose
L.O.T.G.
Přeborník

Odeslat příspěvekod niko 20. 6. 2006 16:48

Ak veris na Boha a existenciu duse,tak si treba uvedomit,ze dusa bola stvorena ako odblesk Boha.Ludske telo je vsak ine,lebo podlieha chorobam a smrti,v tom je ten rozdiel.Osud je dany,ale nie tak,ze nemozes nic konat a musis sa davat unasat osudom asi tak,
ako mrtvola plavajuca v prude vody.
K tej slobodnej voli.Ma ju len Boh,ostatni maju len relativnu volu,dokonca aj ti najmocnejsi ludia,maju sice vacsiu moc ako ini,ale voci Bohu je to menej ako prach.
Rozhodovat v zivote isto mozes a ma to zmysel,ale si treba uvedomit,ze nie vo vsetkom,v tom je ta pointa... :)
Zmysel rozhodovania je v tom,ze skutky dobre a zle v ramci rozhodovania a nasledneho konania budu skor ci neskor odmenene alebo za to stihne cloveka trest.
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mae-geri 28. 6. 2006 20:12

Osud? No, spis ne. Vetsinou mam pocit, ze si jej lide vymysleli proto, aby na neco mohli svest svou neschopnost, lenost, nesikovnost...
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 14. 8. 2006 20:48

Jenže často osudu "děkují" i ti schopní a úspěšní. Řeknou - to byl osud, že jsem investoval zrovna do této firmy (akcií) apod. Nebo byl to osud, že jsem šel zrovna do této galerie a potkal tam partnerku (partnera) svého života. A jsou to schopní lidé a žádní lenoši.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Předchozí stránkaDalší stránka