Islam - hrozba?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fyzikář 7. 7. 2007 09:32

Pánové, je to záležitost ropy. Ti chytří islámové, zkupují nové technologie - vodíkové, solární, kosmické ... Ti ostatní vysílají do celého světa, Evropy, své fanatické stoupence a ve jménu "svaté" války proti nevěřícím ve snaze obsadit a podrobit bohatý sever. Náboženství zde slouží pouze jako sjednocující prvek proti "nevěřícím". Cítí totiž šanci uchopit moc nad většinou planety, a pomalým "nahlodáváním" ve formě zastrašování, se připravují k daleko razantnějším krokům. :D
Fyzikář
Nadšenec

Odeslat příspěvekod polda 7. 7. 2007 22:13

trocha dějin počíst a budeme chytřejší.Islám byl před tisícem let nejpokrokovější prostředí po dlouhém období od Říma - university,tolerance,hygiena atd- bohužel se jim to z nějakého důvodu zvrhlo a naopak západní křesťanství dokázalo několik chytrých věcí pobrat. Chce se to sbalit a jít se podívat očem ty problémy jsou a pokud se tam odvážíte a dostanete,Jsou to obyčejné problémy dost chudé většiny bez jakýchkoliv záludností a jak i my známe vždy je jednodušší než problémy řešit - nalézt nepřítele to znamená západ a USA obzvlášť.
polda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pepinoo 9. 7. 2007 20:31

:? Islám? Byl od svého vzniku především nejagresivnějším kultem.
639 dobyli muslimové křesťanský Egypt a zničili zbytek Alexasndrijské knihovny, roku 640 dobyli Persii (Irán), do konce šestého století dobyli křesťanskou Severní Afriku, v sedmém století vpadli do Španělska, pořádali neustálé nájezdy do křesťanského středomoří.... nevím, kde vidíš jejich kulturnost. :wink:
Důležitý Murphyho zákon:
"Nikdy neříkejte, že něco nelze. Může se najít blbec, ketrý neví, že to nelze a udělá to." :-)
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Minuska 15. 7. 2007 08:02

většina lidí se kterými se bavím jsou muslimové a byla jsem před rokem v turecku , velmi mě překvapilo co jsem tam viděla , už proto jaká je u nás neustále antipropaganda vůči všem islámským zemím.. to co jsem viděla v istanbulu byli pravoslavné kostely vedle mešit , ženy zahalené i v minisukních (turkyně - ne turistky) , komunikativní lidé ,kteří i když se neznají-tak se na sebe netváří jak kyselé ksichty a dají se do řeči i na zastávkách busů a podobně, to co jsem viděla byla tolerance a různorodost.. turecko není "typickou" muslimskou zemí, ale myslím,že může dobře posloužit jako ukázka toho , že když se chce - všechno jde. Základem je separovat vedení státu a náboženství, to samé co bylo nutné udělat s křesťanstvím.. potom nevidím v jakémkoli náboženství zdaleka tak velkou hrozbu (v turecku mají tuto separaci od dob atatürka z 30.let minulého století - pro státní orgány i armádu - je to dá se říct až diskriminační,ale funguje to a současný humbuk ohledně voleb v turecku se týká právě tohoto zřízení.. volby velmi natěsno vyhrála strana,která nechce oddělení církve a státní moci - armáda se postavila proti a jak to dopadne teď je otázkou.. USA samozřejmě podporuje stranu,která chce mixovat náboženství a státní aparát,aby mohla označit turecko jako teroristický stát a ospravedlňovat tak svou politiku vůči nim)

nějak se mi ten příspěvek protahuje.. tak ještě poslední dodatek.. z toho co nám tady říkají zpravodajské prostředky si většina lidí myslí,že islám je horda nevzdělanců a krvežíznivých fanatiků.. Když jsem byla v istanbulu , po hlavní třídě procházela skupinka demonstrantů - bylo jich celkem asi 10 , měli transparenty a křičeli, že nenechají USA vměšovat se do politiky muslimských zemí. Kolem této skupinky bylo dobrých 50 policistů - kolem dokola.. všichni měli štíty a vypadali jak ze sci-fi.. kolem těchto policistů se hemžili novináři a televizní kamery.. bylo jich skoro stejně jako policistů... a z této "akce" (10 demonstrantů , 50 policistů , 50 novinářů) se hned ten den večer v našich sdělovacích prostředcích vyskytly zprávy o " masových demonstracích v istanbulu ".. netvrdím,že islám je dobrý ani bezpečný , ale co tvrdím je , že daleko nebezpečnější je manipulace sdělovacích prostředků..

(jinak kdyby to někoho zajímalo na youtube je teď channel nechvalně známé aljazeery - je to stanice, která má trošku jinou orientaci, ale některé reportáže jsou zajímavé - je dobré složit si obraz z obou stran -> http://www.youtube.com/watch?v=YVFrryFNfEA )
Life is a one huge war with the human stupidity... Get ready to fight!
Minuska
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pepinoo 15. 7. 2007 09:29

Ano, to je Turecko. Ovšem tam demokracii udržuje a islamisty drží v rozumných mezích část poevropštělé inteligence s podporou armády. Podobně v Libanonu. Podobně v Egyptě. Ale podívej se na takový Irán, kde se násilím (revolucí) podařilo dostat k moci islamistům.
Důležitý Murphyho zákon:
"Nikdy neříkejte, že něco nelze. Může se najít blbec, ketrý neví, že to nelze a udělá to." :-)
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Minuska 15. 7. 2007 09:54

církev je nebezpečná kdekoli a kdykoli se dostane k moci.. islám nebo křesťanství, jedno za osmnáct druhé bez dvou za dvacet
Minuska
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pepinoo 15. 7. 2007 15:36

Minuska píše:[color=green]církev je nebezpečná kdekoli a kdykoli se dostane k moci.. islám nebo křesťanství, jedno za osmnáct druhé bez dvou za dvacetz/color]

Tady nejde jen o církev u moci ale o celkový přístup lidí k životu.
Jmenuj mi nějaké příkaldy křesťanů páchajícíh sebevražedné atentáty proti obyčejným lidem jako to bylo třeba nedávno v Anglii.
Tím samozřejmně neoslavuji křesťany, sám mám ke křesťanství dále než na Mars. :wink:
Důležitý Murphyho zákon:
Pepinoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Minuska 17. 7. 2007 20:32

když to vezmeš kolem a kolem tak terorismus a křižácké výpravy mají mnoho společného..
křesťany, kteří páchají sebevražedné atentáty? Lhala bych kdybych se tu oháněla IRAou,ale jde podle mě o to samé.. jestli někam umístím nálož a odpálím jí bez sebe nebo jí odpálím přímo na sobě.. ve výsledku jde o to samé.. myslím,že islám nám připadá krvežíznivější a "horší" než křesťanství jen proto, že křesťanství teď nemá takovou politickou moc.. jinak by to byl taky pěkný teror.. hony na čarodejnice , křížové výpravy(at uz o svatou zem nebo hony na kacíře), protireformátorské snahy , korupce ve všech vrstvách , potlačování poznání a manipulace s celou společností.. myslím,že křesťanství nemá islámu moc co vyčítat.. je pravda,že v dnešní době jsou k ničení daleko účinněší prostředky.. ale jinak je to "prašť jako uhoď"
Minuska
Návštěvník

Odeslat příspěvekod polda 17. 7. 2007 20:53

pepino: bitky IRA je to samé jen není nutno se sebeobětovat,stále to jsou atentáty ve jménu víry křesťanské katolík x protestant.Jak praví Minuška nenechte se zmást propagandou v TV ve skutečnosti je to úplně o něčem jiném.I u nás jsou demonstrace,kde je víc novinářů než demonstrantů a policistů,že to vypadá,že potyčky si vyvolaj novináři sami aby bylo o čem psát.
polda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 18. 7. 2007 20:22

A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod bubu1 20. 7. 2007 22:17

No ja si myslim , ze tu nie je co reisit .Neviem ako vetsina ale ISLAM nieje normalne nabozenstvo ked povoluje zabijat ludi bez ohladu na to , aky maju vek a pohlavie.. Je normalne , aby zabijali deti? Videl som video kde ich popravili ..A to ma byt nabozenstvo? Ved oni su padli na hlavu .Viem sice , ze je to ich nabozenstvo a nemozu za to co vyznavaju , lebo inu vieru nepoznaju , ale tie pravidla a to , ze zeny musia chodit zahalene ako znak podcenovania zien je podla mna totalka ..Ved ludia nevedia , kedy im za chrbtom vybuchne bomba . Myslim si , ze nabozenstvo ma davat ludom nadej a nie este ich podporovat v zabijani a terore ... podla mna by sa to malo zrusit ... Nie je ako Slovensko a Cesko :-)
bubu1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cinan 21. 7. 2007 10:44

najvacsi rozdiel mezdi krestanstvom a islamom je ten, ze krestanstvo sa sice letie do politiky, ale v porovnani s islamom to je NIC. Islam je tak prepleteny s politikou a celymi krajinami na blizkom vychode, ze vsetko je prisposobene islamu. Takze treba si toto uvedomit. Krestan alebo jednoducho clovek ktory nieje privrzencom zabedneneho islamu rozmysla uplne inac nez oni. U nich je to normalne ze polamu detom ruky za to ze nieco ukradli. My sa na to mozeme akurat tak prizerat lebo ten kto by proti tomu protestoval tak by si uzival zivot max. 1 den :) Postavit sa proti tomu mozeme imho len vojnou (samozrejme tym my som myslel zapadny svet), pretoze sa mi zda ze inac sa proti tym radikalnym moslimom postavit neda. Obycajni moslimovia s tym nemaju nic spolocne, oni za to nemozu ze moslimovia...
Open-source fan!
blog-zapisky: http://cinan.wordpress.com/
cinan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 24. 7. 2007 22:44

fajn je ze tam maji minimalne 2 konkurencni vetve, jedni tvrdi ze vladnout by meli "potomci" Mohameda, druzi ze by meli byt voleni, ti prvni jsou myslim v Iranu, takze se muzou hezky zabavit na nejaky cas mezi sebou :)

jinak zajimave bylo kdyz se tenkrat zverejnily karikatury na Mohameda v Danskem tisku, tak jsem si myslel ze to mohla byt nahoda, pripadne ucel islamistu aby mohli "posvetit" svuj boj

jenze ted si spise myslim ze za tim stoji nejaky antiislamista, protoze to naopak vyvolalo spoustu nevole proti muslimum, zprisneni pristehovalectvi apod. takze to spise Evropu "probudilo"
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=247063

coz plne schvaluji
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Case 26. 8. 2007 00:44

A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod monkey 18. 9. 2007 18:04

Rubi píše:Co si myslite o islamu? Predstavuje podle vas hrozbu?

rozhodně ne, v tomto semestru mám zapsanou arabštinu a islám, tak se snad ještě trochu přivzdělám.
Failure is not an option.
Save the Cheerleader, save the World.
Cuius regio, eius religio.
Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
In the world filled with mirth and magic you lose time within yourself.
monkey
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka