Jak se díváte na satanisty?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod aquarkko 1. 4. 2007 19:29

tovog píše:Vidím, že vůbec netušíte, o co jde. Dost jsem si o tom už přečetl. Je to lepší, než hloupě žgryndat....
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Case 1. 4. 2007 20:09

Ah, slečna je nonkonformní. :roll: Musím tě zklamat, málokomu u nás a v Evropě vadí urážky víry a křesťanů. Trochu mi připomínáš mladé lidi, kteří nadávají na Ameriku, Bushe atd. a myslí si, kdoví jak nemají nonkonformní názory a jak jdou proti proudu. Byť je to samozřejmě úplně mimo, najít mezi mladými ty, co podporují americkou zahraniční politiku, je poměrně těžké. To samé v tvém případě, akorát jiné téma.

A ano, tvoje videní jakési "křesťanské propagandy" je mimořádně pomatený názor, podobný různým konspiračním pověrám o Židech či 9/11. To není žádné nazývání věcí pravými jmény, to je jenom obyčejná pitomost, na tu nemá smysl být hrdý.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 2. 4. 2007 18:13

Tak ještě jednou: Neurážím, říkám jen fakta, tak jak to je. Ty seš dokonalej důkaz, že se s tím 99 % lidí nesrovná. Ale mně je to jedno, ani to neočekávám, akorát na některý věci prostě nemůžu mlčet. Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuju. Říkám, ať si každej věří, v co chce, já nevnucuju nikomu svoje názory a víry a nenechám si vnucovat ani cizí. Jo, a zase odbíháš od tématu, Bush, Amerika...ne všechno je politika, navíc v žádným z mých příspěvků nenajdeš ani zrnko něčeho, co by se politiky týkalo nebo naznačovalo, že mě takový........... zajímaj. Ne každej žije jenom televizníma zprávama :wink: A hrdá mám bejt na co, totiž na to, že se umím vyjádřit bez sprostejch slov a nestydím se za svoje názory. Například :)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Case 2. 4. 2007 19:01

Achjo, s tebou to je těžké. To tomu mému příspěvku nerozumíš? S tou Amerikou přece neodbíhám od tématu. Říká se tomu přirovnání. Víš, co to je přirovnání? Ještě s ohledem na předešlou diskuzi o tom mám vážné pochybnosti. Přirovnával jsem tvojí představu o nekonformnosti vlastních názorů na křesťanství k představám o nekonformnosti názorů na Ameriku v případě mladých lidí. Obě představy jsou mylné, proti Americe a proti křesťanství je významná část veřejnosti, tak jakápak nekonformnost! Nemluvil jsem o tvém "politickém přesvědčení". Vlastně netuším, proč na to vůbec reaguješ.

Nevím, jak se s tebou dá diskutovat. Nepřinášíš argumenty. Mluvila jsi o nějaké křesťanské propagandě v médiích. To je věc, která by se musela velice snadno dokázat. Každá propaganda je poznatelná a dokazatelná, ostatně není jejím smyslem, aby zůstala "utajena". Doposud jsi nebyla schopna to nějak doložit, jenom tu pořád cosi mluvíš o tom, jak vlastně jenom říkáš fakta (která nejsi s to prokázat) a stavíš se do jakési pseudomučednické pozice, kde lidem odhaluješ zásadní pravdu a oní ji nejsou ve své zaslepenosti schopni pochopit. Což je s ohledem na povahu těch věcí vlastně docela logické.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 4. 4. 2007 18:14

Všechno, co říkám, jsem odůvodnila, k tomu není víc co říct. Jestli se ty mě nesnažíš nacpat do nějaký pozice, kam nechcu...politika, politici, manipulace, manévrování...nojo :) A politický přesvědčení nemám, mně je totiž politika úúplně volná :lol: Stejně jako Bush a Amerika. Kdybych žila v Iráku, to by asi bylo něco jinýho. A proč reaguju? No jsme snad na fóru, ne? Otázka, narážka - následuje odpověď a tak pořád dokola :) Teda fakt nevím, odpovídat na takovýhle a podobný otázky typu "víš, co je to přirovnání?"...
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod opatt 23. 4. 2009 06:57

JRD píše:Satanisti nikdy nepovraždili a asi ani nepovraždí tolik lidí jako Křesťani.

Vrazdici Krestan? Co to je? To je jako kdyz hlasam neco co svymi ciny popiram? To znamena, ze tomu sam neverim? Jak tedy muzu byt pak ucastnikem te viry? Existuje-li cernobila rovnice: Buh=Dobro a Satan=Zlo, spise se setkam se sluzebniky Zla, kteri maji plnou "hubu" Dobra. Nic to nemeni na tom, ze tito lide, ackoli nevykonavaji "prave obrady" k oslave Zla, svymi ciny naprosto prezentuji, ke ktere strane se pripojili.
Tudiz vrazdeni a vyvrazdovani ve jmenu Dobra je proste a jednoduse nesmysl, ktery popira zakladni myslenku Dobra.
Lide, kteri se priklaneji k satanismu jsou bud zklamani temito "radobykrestany" anebo se proste jen chteji odlisovat (i za cenu sluzby Zlu? :hm ) nebo opravdu ve Zlo veri a chteji se stat jeho plnou soucasti.
Krestan se nepozna podle chozeni do kostela. Stejne jako se abstinent nepozna podle chozeni do mlecneho baru. :pozor
Lust och fägring stor!
opatt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod J.Doe 7. 9. 2009 13:23

Okultismem i satanismem se zabývám celou řadu let. Skutečný satanismus považuji za veskrze pozitivní. Vznikl ve velmi temné a surové době, přičemž je použití prvních černých mší chudinou zcela logické (viz. Joanny Bricaud - Černé mše). Vynechme zprofanovanou tvář satanismu (salonní černé mše - móda aristokracie) a zaměřme se na satanismus moderní. Ten byl shrnut LaVeyem. Na první pohled se mi vždy zdála Satanská bible velmi přímá, jasná a nekomplikovaná. Ohlasy lidí na internetu + různé internetové debaty mne však dokonale přesvědčily o tom, že někteří lidé zkrátka nejsou schopni pochopit ani něco tak jasného, jako je LaVeyův satanismus. Mně osobně obohatil LaVey především svým pojetím magického rituálu (viz. také kniha "Satanské rituály). V moderní době - v aeonu Hora, jak by napsal Crowley - je tato forma satanské magie mnohem strategičtější, než staré koncepty, obtěžkané mrtvými dogmaty dávno minulých časů. Vážným zájemcům o téma satanismu (samotným satanistům a samozřejmě pak badatelům) doporučuji přečíst knihu Josefa Veselého "Satanismus".
J.Doe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kbn-001 7. 10. 2012 21:45

Někdo věří v Boha někdo v Satana. Já raději volím Satana a jsem spokojenější.
A pro ty co věří v ježíška vzpomeňte si na křižácké války, pálení čarodějnic kdo to dělal? Ti co věřili v ďábla ne.
kbn-001
Čtenář

Odeslat příspěvekod trent 8. 10. 2012 12:57

Počkej a Satan mi přinese také něco pod stromeček?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Zyzzy 15. 10. 2012 19:08

kbn-001 píše:Já raději volím Satana a jsem spokojenější.

Jinými slovy - nezajímá mě, co je "pravda", jaká je "skutečnost" a jak svět doopravdy funguje. Přijmu teorii, o které si myslím, že mě učiní spokojenějším.
Čili klasická životní berlička? ;-) Tak jako u mnohých "křesťanů"?
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 15. 10. 2012 20:31

A neni to jeho vec?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Zyzzy 16. 10. 2012 16:17

Ano, to je. Jen mě zajímá, jestli to taky tak vidí.
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 19. 10. 2012 08:30

ale Satan není přece starej pán na obláčku jako křesťanskej Bůh...pro mě je to spíše energie
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Ondra S. 28. 12. 2012 00:11

Podle mě je satanizmus také veskrze pozitivní záležitost. Podporuje individualitu a osobní rozvoj, zdokonalování sebe samotného, přemýšlení, svobodu a zodpovědnost. Mezi satanské hříchy patří: hloupost, pohodlnost přemýšlet a nechat se ovlivňovat, pasívně přejímat cizí názory a stanoviska bez racionálního zpracování a shánění si informací k tématu a získání vlastního názoru a tak se stát ovlivnitelnou tupou ovcí.

Jejich satanistická stanoviska se mi líbí i když nemívám dost energie, abych podle toho vždy jednal, ale přesto to vnímám jako rozhodně správný směr. Každopádně je to lepší, než to, co dělá církev, tedy dělá z lidí stádo tupých ovcí, potlačuje u nich individualitu, přirozenost a pocit vlastní originality a jedinečnosti jedince, kterého je pořád třeba vodit za ručičku a dělat z něho debila, kterého je třeba pořád kontrolovat shůry.

Pokud se někdo bojí satanistů, tak tolik zla jako tu za ta staletí napáchala zejména katolická církev (křížové výpravy, hony na čarodejnice, hony na kacíře) už satanisti nemají šanci dohnat i kdyby rozpoutali teror, což nemají důvod udělat. Když tak jedině proti těm, co nám postupně ukrajují svobody, což by nakonec rozhodně nebylo nikomu na škodu a ještě by jim mohli všichni děkovat, ale to by museli nejprv všichni prozřít, což je trochu utopie, bohužel!
Nenávidím nesmyslná omezení, debilní zákony, buzeraci a hlupáky! Ramcově souhlasím s panem Jandou!
Ondra S.
Čtenář

Odeslat příspěvekod icotech852 6. 1. 2013 20:36

Ondro tak ty si sa dal nakoniec na satanizmus...mame moznost vyberu,len aby si bol rovnocennym clenom a nebol obetovany na nejakom ritualy :D
forsaken...
icotech852
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka