Jak se díváte na satanisty?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod aquarkko 27. 12. 2006 19:54

Haha, ty je určitě znáš...já si nebudu zvykat na něco, s čím nesouhlasím. A to s tou slepou vírou je smutná pravda, i když si to nechceš přiznat. Tímhle nemíním nikoho pobavit, ty jo? Jen donutit k zamyšlení, když aspoň jeden prohlídne a podívá se na věc z druhý strany, bude to dobře. Všechny média jsou prostě všechny, popíráš něco, co nejde popřít, co je fakt. Jestli to nebude zaslepenost :-) Někteří z nás mají odvahu nazvat věci pravými jmény a upozorňovat na ně. A za tím, že když mi někdo ublíží, že já jemu tisíckrát víc, za tím si stojím, fackovacího panáka ze sebe dělat nenechám. Abych za to přišla do nebe? Směšný.
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Killian 27. 12. 2006 21:05

Keby nebolo krestanstvo, tak by nebol ani satanizmus? :)
HP NX6125
Killian
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 27. 12. 2006 22:38

Křesťanství potřebovalo něco, čím ty svý ovce zastrašit ;-) Mně se jako idea Satana a Boha jako bytostí moc nepozdává...beru je oba spíš něco nehmotnýho, psychický síly.
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Case 27. 12. 2006 23:14

aquarkko píše:Haha, ty je určitě znáš...já si nebudu zvykat na něco, s čím nesouhlasím. A to s tou slepou vírou je smutná pravda, i když si to nechceš přiznat. Tímhle nemíním nikoho pobavit, ty jo? Jen donutit k zamyšlení, když aspoň jeden prohlídne a podívá se na věc z druhý strany, bude to dobře. Všechny média jsou prostě všechny, popíráš něco, co nejde popřít, co je fakt. Jestli to nebude zaslepenost :-) Někteří z nás mají odvahu nazvat věci pravými jmény a upozorňovat na ně. A za tím, že když mi někdo ublíží, že já jemu tisíckrát víc, za tím si stojím, fackovacího panáka ze sebe dělat nenechám. Abych za to přišla do nebe? Směšný.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 28. 12. 2006 10:28

Co sem pleteš koncentráky a Japonsko? Co s tím má co společnýho satanismus? Nevynechávám žádný média, i v pohádkách je vždycky jen křesťanskej Bůh, prostě všude, i nevěřící říkají díky Bohu, tak mi netvrď, že to tak není.
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod standys 28. 12. 2006 15:02

Já moc satanisty neznám a ani znát nechci.
Asi 3 roky nazpátek se nám za humny zasebevraždila v autě celá satanistická rodina a dneska tam nechce nikdo ani chodit na houby. Dokonce ani můj pes tam nepáchne. Je to divný....
standys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 28. 12. 2006 15:45

Case, nějak přestáváš být čitelný v tom, o co se snažíš, jestli pouze chceš z jakýchkoli lidí s názorem, který nesdílíš, udělat debila svými otázkami, nebo jestli to křesťanství skutečně obhajuješ. A v čem je satanismus tak zlý, když o něm nikdo nic nevíme, jak jsi napsal o stránku dříve a pak mi neodpověděl?
/nejsem zastáncem satanismu. pouze bych nerad kecal o něčem, o čem vím houbičky./
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Case 28. 12. 2006 17:41

aquarkko píše:Co sem pleteš koncentráky a Japonsko? Co s tím má co společnýho satanismus? Nevynechávám žádný média, i v pohádkách je vždycky jen křesťanskej Bůh, prostě všude, i nevěřící říkají díky Bohu, tak mi netvrď, že to tak není.k/quote]

Satanismus do toho pletu právě kvůli jeho poněkud zastaralému a rozhodně nesprávnému pojetí etiky. To, co jsem popsal, je jen etika v praxi.

S těmi pohádkami jsi mě příjemně pobavila, jaké pohádky máš proboha na mysli? Myslíš české normalizační pohádky, kde jsou nadpřirozené bytosti vybaveny slušnou dávkou kretenismu? A jakým způsobem ty pohádky někoho přesvědčují? Stále čekám na příklad, jak všechna média přesvědčují lidi o výlučné správnosti křesťanství. Je to totiž zcela nesmyslný výklad, nejen Česko, ale i celá EU má výrazně sekulární charakter a to se týká i toho intelektuálního póvlu, co píše do novin. Lidé v Evropě se ke křesťanství hlásí maximálně při sčítání lidu, nebo oficiálně patří k nějaké církvi, jinak je Evropa dost výrazně ateistická. Takže tu nevykládej nesmysly o médiích propagujících křesťanství. Proč se ta mediální masáž křesťanstvím neprojevila?

Samozřejmě chápu, že v tvém vidění světa je zmínka v médiích související s křesťanstvím považována za propagaci křesťanství. Bohužel to není propagace křesťanské víry, to si pleteš pojmy s dojmy, důvodem je např. to, že u nás existuje (byť jen oficiálně) velká menšina věřících a je dobré o ní něco vědět. Mezi nejvýznamnější pilíře naší civilizace patří křesťanství, společně s římským právním učením, antickou filosofií a klasickým evropským liberalismem. Historie českého státu je úzce spjata s křesťanstvím. Čili je zcela na místě o tom křesťanství něco vědět.

A že to ty a tobě podobní vydáváte za propagaci křesťanství, no, je to podle mě mimořádně pokřivené a zaslepené vidění světa, ale je to samozřejmě vaše věc. Někdo věří na židovské spiknutí, někdo bojuje proti americkému imperialismu, vše v rámci demokracie je možné, jsme přece svobodná společnost.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Case 28. 12. 2006 17:56

[quote="Bobroněnko";Case, nějak přestáváš být čitelný v tom, o co se snažíš, jestli pouze chceš z jakýchkoli lidí s názorem, který nesdílíš, udělat debila svými otázkami, nebo jestli to křesťanství skutečně obhajuješ. A v čem je satanismus tak zlý, když o něm nikdo nic nevíme, jak jsi napsal o stránku dříve a pak mi neodpověděl?
/nejsem zastáncem satanismu. pouze bych nerad kecal o něčem, o čem vím houbičky./r/quote]

Nedomnívám se, že bych se snažil dělat ze satanistů debily, jenom s různými věcmi dost nesouhlasím. Křesťanství příležitostně obhajuji proti různým fanatikům. To nepopírám, na tom snad není nic špatného. :lol:

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 28. 12. 2006 19:16

Ehm, zaslepené vidění? :-) Koukni na sebe. Nebudu se opakovat, to s tou propagací a tak, tak to je a že si to nepřiznáš, tvoje věc. A že sem pleteš věci, co se nevztahujou k tématu, taky. Satanistická etika je v pohodě, říká totiž, že nemáš dělat druhýmu, co nechceš, aby dělal tobě. Dále odsuzuje znásilňování a jakýkoliv sexuální praktiky, který se nelíbí protějšku, včetně hnusnejch úchylek. To jsi asi nečet moc dobře, že tohle nevíš ;-) Já o čem nevím, do toho se nepletu. A propagace čehokoliv, nesnáším mainstream, jsem proto hodně zaujatá, což přiznávám, ale rozhodně to nepovažuju za něco, za co bych se měla stydět, naopak. Pořád je moc lidí, co všechno dělaj jenom proto, že to tak dělá většina, a to není dobrý.
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Case 28. 12. 2006 21:59

Neuvedla jsi ani jeden reálný příklad, kdy média propagují křesťanskou víru jako jedinou správnou. Uvedla jsi jakýsi nesmysl o pohádkách a já se jen ptám: Jaké pohádky? České normalizační pohádky? Cože?? Které? A jak je možné, že tady ta neustálá křesťanská propaganda nemá žádné výsledy?

Kdybys alespoň uvedla třeba Křesťanský magazín či Cesty víry na ČT, tak bychom se mohli alespoň bavit o tom, proč takové pořady jsou, jestli fungují jako propaganda křesťanství v režii veřejnoprávní televize a tak. Nevím proč jsi je neuvedla, asi o nich nevíš (byť to teď asi budeš popírat), na moji tezi, že nic takového, jako křesťanská propaganda ve všech médiích není, reaguješ nějakými pohádkami.

Nevím, proč mi předhazuješ znásilňování a nějakési sexuální praktiky a ještě mě v té souvislosti kritizuješ, že o tom nic nevím. Tomu se říká demagogie, já jsem tu v souvislosti se satanismem vůbec nemluvil o nějakých sexuálních praktikách či znásilňování. Je to nesmírně působivé, předhodit někomu nějakou tezi (kterou neřekl), vyvrátit jí a pak ho kritizovat. To velmi posiluje důvěru v satanisty jako slušné lidi.

To, že nemáš druhým dělat to, co nechceš, aby oni dělali tobě, na tom v podstatě není nic špatného. To přece nekritizuji. Já od začátku kritizuji ono pojetí pomsty. "A za tím, že když mi někdo ublíží, že já jemu tisíckrát víc, za tím si stojím, fackovacího panáka ze sebe dělat nenechám." Ty mi tu tvrdíš, že ty příklady s Německem a Japonskem nesouvisí s tématem. Ale to je omyl, souvisí s ním! To, co jsem popsal, bylo použití této "metody. Jen v trochu jiném měřítku. Princip je ale stejný. A já se tě ptám: bylo by to, co jsem popsal správné? Byla zvěrstva vykonaná po válce na německém civilním obyvatelstvu správná, protože to bylo pomstou?

A pak jsem ještě uvedl jeden příklad. Někdo ti dá facku. Ty mu to vrátíš buď tak, že mu dáš taky facku nebo "já jemu tisíckrát víc" něco daleko horšího. V tomhle duchu by byla namístě i vražda. Ale nemusí být, ten dotyčný může být jen třeba více zmlácen v duchu tohoto přístupu. Stále všechno OK? Pak ovšem je namístě uvažovat o tom zase z pozice "že nemáš dělat druhému, co nechceš, aby dělal on tobě". Nevím, proč na to neodpovídáš, přesně takhle je třeba kriticky smýšlet o různých pojetí morálky a etiky.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 29. 12. 2006 11:39

Case, ty tvrdíš, že obhajuješ křesťanství před různými fanatiky...potřebuje to křesťanství? kdyby bylo tak dobré, tak obhajobu nepotřebuje, ne? není to taky tak trochu fanatismus? nebo se bojíš, že by si to někteří přebrali špatně a dali se na cestu satanismu? zbytečné, ne? s těmi argumenty, co tu padaj, se nezávislý pozorovatel satanismu i křesťanství akorát zasměje.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Case 29. 12. 2006 13:38

Tohle je zvláštní myšlenková konstrukce. Věci, co jsou dobré, nepotřebují obhajobu před různými fanatiky a extrémisty. Případná obhajoba je potom formou fanatismu. Nevím, proč to tu píšeš tak složitě. Je takový problém napsat rovnou, že křesťanství je špatné, zlé, že to je nesmysl a tak, než psát nějaké bludy o obhajování? Bylo by to celé daleko lehčí a jasnější.

Nevím, proč bych měl být fanatik, když kritizuji pojetí etiky v satanismu a nesmysly o křesťanské propagandě v médiích. To se o tom nemá mluvit a diskutovat?

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 12. 2006 14:25

naštěstí sem dosud snad žádnýho nepotkal, mám k ním odpor, takovy ty sekty no fůj...
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Case 29. 12. 2006 15:40

A jak jsi si ten odpor vypracoval, když jsi ještě žádnýho nepotkal?

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka