Křesťanství je zločin

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 24. 5. 2005 10:08

Jeasus píše:Rozhodne si taky nemyslim, ze ma nejakou politickou moc.

že nemá? tomu bych zase tak moc nevěřil - jen se podívejme na to, jak se např. křesťanským demokratům daří blokovat zákony o registrovaném partnerství - tady v tom já vidím zcela jednoznačný vliv církevního myšlení na politickou a společenstkou situaci v zemi.
A taky bych docela rád věděl, proč stát z rozpočtu (a tedy i z mých daní) dotuje církve, které mi dodnes nic nedaly (třeba dají, ale to je jen hypotéza)...
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy
TheFlyingman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeasus 24. 5. 2005 10:47

2Petr_cz:Asi jsem se spatne vyjadril.Krestanstvi opravdu nic vyslovne nezakazuje, jen rika co by se melo.Jenze verici se tema doporucenima dost ridi.A ty cernochy menuju protoze je jich nejvic nakazenejch.A v tej Africe je takhle spatna situace, protoze tam neni zadna vetsi osveta jako v Evrope.Tam oni totiz slysi prakticky jen tu cirkev...Ja bych se bal spis tech valek nabozenskejch, protoze proti tem se neda prakticky bojovat.Komunistu poznam na kilometry, protoze je cervenej a jede v tanku, nebo leti v MIGaci.Jenze jak mam poznat muslimskyho psychopata, kterej ma pod bundou 10Kg vybusnin, nebo ampulku s antraxem???Celej zivot to byl velice slusnej clovek, kterej byl dobrej ve skole a mel spoustu kamaradu s kterejma chodil kalit a nikdo by do nej nic takovyho nerek..No a on kvuli nabozenskymu presvedceni de a odpali se na ulici, nebo vlitne letadlem do nakyho baraku...Urcite je jeste dost dalsich moznosti, ale ty teprve pozname v praxi...Je to proste novej druh valky a ted mi nekdo poradte jak proti tomuhle bojovat....ja uz jenom cekam az nakej nabozenskej fanatik v nakym velkomeste odpali spinavou (radioaktivni) bombu!!!
Jeasus

Odeslat příspěvekod S-Tony 24. 5. 2005 11:16

K té bibli:
Její přínos desatera je nespochybnitelný. Ale hovořil jsem s lidmi, kteří o sobě tvrdí že jsou velmi věřící a bybli ani jednou nečetli. Dokonce neznají základní fakta z bible. Pak nechápu čemu věří. To mi spíš jejich víra příjde jako setrvačnost a něco co zdědili po předcích. Mamka jim vymila mozek a jim nezbylo než věřit. Neměli možnost se sami rozhdnout. V tom vidím dneska zlepšení. Většina rodin je neveřících (aspoň v čr) a potomek se může sám v pubertě nebo dospělosti rozhodnout jeslti věřící bude nebo ne a dokonce si může vybrat k jaké víře se přikloní. To je pro měn svoboda!
K desateru:
Většina lidí ho stejně nedodržuje. V případě že některé poruší, jdou se vyzpovídat, je jim odpuštěno a oni můžou hřešit vesele dál. Znám hodně věřících, kteří se ke svému okoli chovají hůř než nevěřící. Jsou prostě netolerantní a každý nesmysl je strašně pohoršuje a znepříjemňují život svým blízkým.
Kostel:
Vůbec nechápu proč bych měl chodit do nějaké budovy a zpívat nějaké nesmyslné písně a modlit s k nějaké postavě z knížky. Víra podleměn není něco co se dá napsat a slěpe tomu věřir. Já osobě tvrdim, že věřící sem ale nepřikláním se k žádnému náboženství. Náboženství mně příjde jako velmi pokrytecká záležistost. Víra je podle mně něco co má člověk v sobě. Je to především to jak si váží svého života, jak ho prožije, jak se chová ke svému okolí, jak se znaží pomoct druhým a být tolerantní, vstřícný a milující. K tomu aby věřil víru ani kostel nepotřebuji. Člověk má věřit především v sám sebe a v hodnotu, smysl svého života. Vážit si sám sebe. Jeho vnitřní víra čověku pomáha žít takovým způsobem, aby si na konci života mohl říct nebyl jsem tu zbytečně, má existence byla prospěšná svým blízký a svému okolí.
:oboze
Naposledy upravil S-Tony dne 24. 5. 2005 11:17, celkově upraveno 1
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rubi 24. 5. 2005 11:17

zjisti si prosim zakladni fakt o africkych zemich a nabozenstvi... zejmena pak pomer krestanstvi x islam x ostatni. myslis, ze je tam v kazdym meste kostel a v nem do nich nejaky knez kazdy den husti, aby nepouzivali kondomy? kolik je vubec v africe praktikujicich krestanu, kostelu a knezi? s odporem cirkve ke kondomum muzu tvrde nesouhlasit, ale vinit ji z toho, ze "pulka" afriky ma AIDS je postaveny na hlavu a je projevem bud zmanipulovani nebo hlouposti. neber to prosim osobne.

pokud jde o ty nabozensky konflikty, tak si pletes terorismus a valku. terorismus je nasilny akt, jehoz fyzicke dopady jsou ve velkem nepomeru k jeho dopadum psychologickym. takze pokud se v autobuse odpali nejakej islamskej debil, a zabije 10 lidi, tak je to sice strasny a tragicky, ale kdyz komanci povrazdi x desitek milionu, vetsinou vlastnich lidi nebo nackove x milionu vetsinou cizich lidi, tak je to pro me daleko horsi a nebezpecnejsi. je potreba bojovat proti obojimu.

navic o hilterovi si "svobodny" svet taky myslel, ze je to fajn chlapik a stalinovi rikali strycek joe. a osobne si nedovedu predstavit islamskyho dementa, kterej se odpali, jak ma spousty kamaradu, chodi s nima kalit a je to slusnej clovek. takoveto prestvarky bych se bal spis prave u fanatiku ateisticko-ideologickych.
Rubi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeasus 24. 5. 2005 11:58

Z tema kondomama nikoho neobvinuju a uz vubec nerikam, ze za to jakej je stav v Africe muze hlavne krestanstvi.To vubec ne, ale muze k tomu prispivat.Tu Afriku sem zminil jen kvuli tomu, ze tam je ten problem nejvetsi.Proste se mi ty jejich postoje nelibi.Treba taky k registrovanymu partnerstvi-to fakt nechapu.Knezi v cirkvi sukaji spolu uz po staleti a je to vlastne takovej teplousskej spolek ale kdyz se chtej brat nekrestani, tak sou tvrde proti tomu.Ja bych jim to klidne povolil.....on ten terorismus bude mit casem vic obeti to se nebojte...Krizaci tenkrat nemeli takovy zbrane, jako muzou mit ted islamisti!!!V dnesni dobe je terorismus a valka skoro stejnej pojem...
Jeasus

Odeslat příspěvekod Rubi 24. 5. 2005 12:05

ja osobne zadny kneze ktery by "sukali" mezi sebou neznam, stejne tak jsem v literature moc pripadu nenasel, takze nevim, kde beres pro sva tvrzeni podklady. argument typu "to se vseobecne vi" nebo "to je jasny" neprijmam jako argument, spis to beru jako papouskovani komunisty rozsirovanych pomluv. ty pripady, ktere byly prokazany tvrde odsuzuji a myslim, ze by meli byt vinici potrestani. to ovsem s krestanstvim nema nic spolecneho, jde o selhani jednotlivce.

registrovane partnerstvi je zas jine "vdecne" tema, takze navrhuji zalozit dalsi vlakno :-)
Rubi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeasus 24. 5. 2005 12:28

No myslim ze na tom, ze mnohdy neco spolu maj neco pravdy urcite je.Kdyz to vezmu z druhe strany, tak je urcite cirkev pro homosexualy urcite lakva predstava a umim si docela predstavit, ze by tam kvuli tomu sli.Rek bych, ze tam se asi o 4% procentech urcite mluvit neda.To uz se ale dokazat vubec neda, takze nema cenu se o tom bavit....
Jeasus

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 24. 5. 2005 15:02

Spíš jsou profláknutější podofilní kněží, než kněží homnosexuálové...
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy
TheFlyingman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 24. 5. 2005 18:37

asi takhle jakékoliv náb., víra je založené na tom, že mnozí lidé prostě nedokáží přijmout fakt, že jsou naprosto bezvýznamná hříčka náhody a hledájí nějaký vyšší smysl (což je v podstatě dáno fungováním našich mozků, doporuči např. něco od F. Koukolíka k tomuto tématu, je to velmi fundované a zároven čtivé), něco co by z nich udělalo něco víc, chtějí pocit, že někoho (něco) zajímají atd.
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bigdoc 24. 5. 2005 20:05

TheFlyingman píše:Spíš jsou profláknutější podofilní kněží, než kněží homnosexuálové...n/quote]

Víš, ale to je zase klasický důsledek mediálního zkreslení reality. Homosexuál je každý dvacátý, ale když je to náhodou kněz, tak se o tom hned píše v novinách. Na chlapečky a holčičky má zřejmě (bohužel) chuť taky nemalé procento lidí a kdekto se to taky snaží realizovat (učitel/ka, vychovatel/ka, trenér/ka mládeže, šéf/ka baletu, a to vůbec nemluvím o zneužívání v rodinách rodiči (!!!) a podobných hnusárnách. Ale jakmile to náhodou udělá kněz, tak o tom píšou noviny na celém světě a je z toho superaféra.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jeasus 24. 5. 2005 21:38

No zda se mi, ze ten kdo hlasa dobro a ja nevim co jeste by chlapecky osahavat nemel.Jeste tak kdyz to udela Jackson, ale od kneze mi to fakt pripada mnohem horsi a neni to jen tim medializovanim....
Jeasus

Odeslat příspěvekod Jony 24. 5. 2005 21:47

bigdoc píše:Domnívám se, že právě dnes je křesťanství náboženstvím velmi kultivovaným a značně tolerantním. Dnes křesťan nikoho jiného nezabíjí, protože je nekřesťan - a to je podstatné. Na druhé straně, naopak, mohamedán zabije s chutí křesťana, protože si myslí, že vykonal pro Alláha ten nejsvatější skutek.
o/quote]

Slysel jsi nekdy neco o severnim Irsku??
Jony
Sherlock Nožička 2010

Odeslat příspěvekod Luke 24. 5. 2005 23:15

Obrázek
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TomF 24. 5. 2005 23:22

To Launcher: Naskýtá se otázka: Proč to Bůh dopustil?

To bigdoc: Nemáš pravdu, že "Bez křesťanství si také téměř nelze představit vzdělání a kulturu v prvním tisíciletí n.l." Podívej se na vzdělání a kulturu antického světa. Tam už třeba věděli, že se Země otáčí kolem Slunce, kdežto Křesťani za to UPALOVALI. Nevíš proč?
TomF
Čtenář

Odeslat příspěvekod a 29. 5. 2005 07:06

Rubi píše:v duchu tve logiky se te zeptam: mas dukaz, ze Buh neexistuje?

to ako keby ta teraz zavreli do basy a ty si musel dokazovat ze si naozaj nikoho vo svokom zivote nezabil. vy veriaci mate skutocne zvlastnu logiku
a
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka