Křesťanství je zločin

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Tchung-men-chuej 20. 5. 2005 20:12

Jsem toho názoru, že křesťanství a křesťanská víra na světě způsobili více zkázy neštěstí a utrpení než cokoliv jiného. Křesťanství se prakticky celou svou existenci prosazovalo jako jediná "správná" cesta k Bohu a všechny ostatní alternativy zavrhovalo. Při své snaze přesvědčit nevěřící se neštítilo jakéhokoliv zločinu. Křesťanství je jedna z nejhorších chorob, jaké lidstvo postihly! Nebo si snad myslíte opak
Tchung-men-chuej

Odeslat příspěvekod kosch 20. 5. 2005 20:16

to platí obecně pro všechna náboženství...možná s vyjímkou budhismu a věr od něj odvozených, ale asi ani to nebude platit na 100%...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod borůvka 20. 5. 2005 20:20

Tak mě napadá, je křesťanství vůbec největší světové náboženství?
borůvka

Odeslat příspěvekod kosch 20. 5. 2005 20:24

už ne, ted je to islám
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mylord 20. 5. 2005 20:28

Není to náhodou hynduismus nebo něco čínského? Vždyť těch lidí je na dálném východě jako much a přestože k nám tato náboženství nezasahují, nedivil bych se, kdyby se dělila o první místa.

Jdu hledat na netu.
Mylord

Odeslat příspěvekod Mylord 20. 5. 2005 20:35

Tak už jsem chytřejší, tohle je aktuální statistika (květen 2005) z CIA World Fact Book:

:arrow: Christians 32.84% (of which Roman Catholics 17.34%, Protestants 5.78%, Orthodox 3.44%, Anglicans 1.27%),
:arrow: Muslims 19.9%,
:arrow: Hindus 13.29%,
:arrow: Buddhists 5.92%,
:arrow: Sikhs 0.39%,
:arrow: Jews 0.23%,
:arrow: other religions 12.63%,
:arrow: non-religious 12.44%,
:arrow: atheists 2.36% (2003 est.)

Takže křesťanství stále vede - a poměrně výrazně. Docela mě překvapil velmi malý podíl židů - na to, jak se to kvůli nim pořád u Izraele mydlí.
Mylord

Odeslat příspěvekod kosch 20. 5. 2005 20:38

aha, tak já si to spletl jenom s katolíkama :oops:
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod everytime.cz 20. 5. 2005 20:42

no řekl bych, že těch křesťanů tolik není; jestli je to počítané tím stylem, že např. u nás je dominující náboženství křesťanství (a přitom je skutečně věřících asi 2% obyvatel), a proto je automaticky celá země počítána za křesťanskou, pak by mohlo být křesťanství první.
Spíš bych ale věřil spíš tomu islámu a hinduismu, kde je více aktivních věřících, než ty miliony pasivních křesťanů
everytime.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 5. 2005 23:50

Já bych to prorovnal s komunisty.
Způsobili v minulosti hodně zvěrstev a pořád jsou tady. Proč?
Protože oni přece nejsou ta stejná strana! :cry:
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Luke 21. 5. 2005 23:37

nejsem odbornik ale asi nejblize je mi budhismus...jinak nerekl bych ze krestanstvi jako takove ale spis jemu nalezejici cirkve zpusobily tolik zla...ostatne jsou to hrozni pokrytci, hlasaji neco jineho nez konaji...staci se podivat na jejich majetky a nedavne hadky o dotace...paneboze (jak symbolicke) na co? Jsem alergicky na ty lidi co lezou do kostela jak ty ovce vykoupit sve hrichy nejakym modlenim....kdyby radsi neco poradneho konali..
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M. 22. 5. 2005 00:19

Krestanstvi ne, ale lidi.
M.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 5. 2005 08:44

[quote="borůvka";Tak mě napadá, je křesťanství vůbec největší světové náboženství?
aaaa

Odeslat příspěvekod Launcher 22. 5. 2005 16:05

Tak to jsem hrdý a spokojený zločinec =) Jinak ty lidi nezabilo náboženství, ale boj o moc. To se holt stává.
Launcher

Odeslat příspěvekod Launcher 22. 5. 2005 16:11

re Luke: Tak to Tě lituju, budhisti jsou strašný otloukánci =(
Launcher

Odeslat příspěvekod bigdoc 22. 5. 2005 17:44

Tchung-men-chuej píše:Jsem toho názoru, že křesťanství a křesťanská víra na světě způsobili více zkázy neštěstí a utrpení než cokoliv jiného. Křesťanství se prakticky celou svou existenci prosazovalo jako jediná "správná" cesta k Bohu a všechny ostatní alternativy zavrhovalo. Při své snaze přesvědčit nevěřící se neštítilo jakéhokoliv zločinu. Křesťanství je jedna z nejhorších chorob, jaké lidstvo postihly! Nebo si snad myslíte opakk/quote]

Nedávej do souvislosti hrušky s jabkama. Ve jménu každého náboženství, které znám, bylo spácháno obrovské množství zločinů. Právě tak bylo obrovské množství zločinů spácháno i bez toho, aby se jakékoli náboženství bralo do úst. Tedy: všechno je zneužitelné, vše co je možné zneužít, bylo zneužito.

Nemůžeš také soudit to, co se stalo před několika sty lety, někdy ve středověku. Tehdy byly lidé bestie ještě nedávno zkrocené a zabíjet svého bližního ve válkách, pro přesvědčení, pro náboženství nebo pro kůrčičku chleba bylo běžné.

Domnívám se, že právě dnes je křesťanství náboženstvím velmi kultivovaným a značně tolerantním. Dnes křesťan nikoho jiného nezabíjí, protože je nekřesťan - a to je podstatné. Na druhé straně, naopak, mohamedán zabije s chutí křesťana, protože si myslí, že vykonal pro Alláha ten nejsvatější skutek.

Pokud chceš hodnotit křesťanství, tak jej hodnoť se vším všudy. Třeba tím, že přineslo desatero - morální zásady, proti kterým snad nelze nic namítat, a před nimi nic takového nebylo (tedy "zabiješ" či "pokradeš" nebyl apriori prohřešek, špatné jenom bylo, když tě chytli). Bez křesťanství si také téměř nelze představit vzdělání a kulturu v prvním tisíciletí n.l.; obávám se, že bez křesťanství bychom byli dnes o mnoho století zpátky. Ba ani ten Internet bychom neměli, hrůza!
bigdoc
Nadšenec

Další stránka