od Petronius 9. 11. 2005 21:25
Vidím tady dva tábory, jedny přesvědčené vědce, hájící současné výzkumy a druhé těžící z náboženských textů minulých věků. Proč se nesnažit o syntézu, pravdou je totiž, že vědci objevili energie, které se vymykají našemu současnému chápání.
Pro začátek: člověk je energie proudící hmotou. Vědomí je tvořeno energií, vše, co vnímáme, cítíme, myslíme je elektromagnetická energie. Lepším a vnímavějším člověkem nás dělá silnější proud energie v těle. Cílem všech meditací a duchovních nauk je zvyšování úrovně elektromagnetické emnergie v těle.
V praxi jsem si to ověřil zážitkem z požití halucinogenních hub, kdy mi chemické látky postupně obsazovaly chemické receptory mozku a já se stával stále primitivnějším, ztácel jsem paměť. Mozek se zmenšil na pohybová a smyslová centra. Velké množství energie na malý objem mozku. Smyslové orgie, všude jsem viděl vzory, chápal jsem chování zvířat, energetické cykly rostlin, dokonale vědomě jsem ovládal své pohyby. Naprosto jsem přestal chápat čas, nejen, že jsem ztratil pojmovou pamět, ztratil jsem i tu nejzákladnější, hmatovou. Šáhnout si na kovovou trubku znamenalo skoro extatický pocit z vnímání něčeho neznámého.
Po postupné větší a větší demenci, kdy jsem pomalu ani nedokázal zformulovat větu, jsem najednou chytil stav panické hrůzy, kam až mé zjednodušování může pokračovat, doslova jsem vnímal procesy svého mozku, pojmovou prázdnotu. A pak se TO stalo. Začal jsem mluvit. Mluvil jsem nádhernou košatou češtinou bez jakéhokoliv pnutí, myšlenka se okamžitě stala slovem, nevím jestli si to dokážete představit, ale prostě neexistovala zpětná vazba mezi myšlenkou a slovem. Cokoliv jsem chtěl, bylo vyřčeno,naprosto pravdivě. Nešlo mluvit jinak. Povídal jsem dál, pak jsem chtěl pokračovat, ale můj kamarád to dořekl za mě. Řekl přesně to, co jsem chtěl říci já. Znejistěl jsem. Začalo mi vrtat hlavou, zdali jsem neomdlel a celé se mi to jen nezdá. Tak jsem začal na kamaráda útočit, abych ho donutil mi odporovat. Ty jsi moje ego, povídám mu. A on souhlasil. Já sem si tě jenom vymyslel a on se jen tiše usmíval... Pořád to pokračovalo a to už i on z toho začal mít divné pocity. Několikrát jsem se pokusili se rozloučit, ale pokaždé ten druhý následoval odcházejícího. Strach ze samoty byl silnější. Po dlouhé době se začaly objevovat drobné trhlinky, pořád jsme se vzájemně ptali, jestli ten druhý ví, co si myslím. Měl jsem obrovskou radost, že kamarád už netuší na co zrovna myslím. Na tenhle trip v životě nezapomenu.
Závěry: Lidská komunikace se neskládá ze slov, ale z výměny elektromagnetické energie mezi mozky. Slova jsou "ladiči" podobných frekvencí. Pomocí slov se můžete dostat do stavu, kdy význam komunikace naprosto ztatí slovní hodnotu. Řeknete blábol a druhý odpoví jiným blábolem a přitom cítíte to samé. Mě s kamarádem se tedy stalo, že jsme naprosto shodně vyladili frekvence vysílání našich mozkových vln, došlo k tolik diskutované telepatii. Tak jednoduché to zas není. Jaktože jsem naprosto přesně věděl, co kamarád řekne, ještě než to vysloví? Slovo od slova? Jsou slova kódována vlnami? Byl jeden z nás vůdčím mozkem a druhý ho jen vykrádal?
Je tu ještě jedna zajímavá věc, konečně plně k tématu. Existuje prý tzv, Tachyonová energie, zkoumaná Nikolou Teslou a teoreticky potvrzená některými vědci, která je bez náboje, bez hmotnosti a není závislá na rychlosti světla. Údajně je to energie kterou jsou vysílány naše myšlenky. Není to ona záhadná energie, která způsobí naše přežití ve formě myšlenky i po smrti?
Pozor: nezatracujte náboženské spisy, s velkou pravděpodobností se jedná o pravdivé spisy. Velice věrně popisují lidskou psychiku a jsou si VELICE podobné. Ve všech je popisován vznik lidské civilizace jako výsledek genetického křížení mimozemských civilizací. Viz biblické: Synové boží sestupovali z nebes a obcovali s ženami lidskými. Vznikali pak stvůry, to jsou ti hrdinové dávných věků.
Biblický Ezechiel poměrně věrně líčí přistání kosmické lodi, a součástí je i popis "kola v kole", jež následně bylo patentováno. V indických védách, jelikož nebyly častokrát překládány, takže se vytratil jejich původní smysl, je poměrně "natvrdo" psáno přímo o létajících domech bohů, které jsou poháněny rtutí. Součástí jsou celkem podrobné technické popisy. Dále v Mahábháratě je popisován výbuch tisíců sluncí, kdy lidé i zvířata byli sežehnuti na prach a vzdálenější byli popáleni a jejich zbroj byla tak rozžhavena, že jí museli ze sebe strhnout a koupat se v řece. Atd, atd.-nepřímých důkazů je nepočítaně. Problémem je, že názory na náboženské spisy se utvářely v průběhu celého středověku a přetrvaly názorové proudy z přelomu století, kdy jevy jako atomoá bomba, nebo kosmické rakety nešlo vysvětlit. Je tedy velice nasnadě, že výroky o smrti by se neměly brát s rezervou a měly by se důkladněji prozkoumat.
Sám se neodvažuji vyslovit závěr, zda po smrti existuje jiná forma žití, důkazy jsou příliš mlhavé. Jediné, na co se budeme v budoucnosti moci více spolehnout, je fyzika. Ale nezatracujme dosud nepoznané, jelikož to může být některými prožito zkušeností, např. meditací, zážitky blízké smrti, nebo halucinogeny. Možností, které nám do budoucna dává věda je stále velice mnoho.