Co je po smrti?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Howard 15. 7. 2005 15:59

Ale je to dulezite.
Kdyby jste vedeli, jak neuronova sit uchovava informace, tak by to v obrovske mire ovlivnilo vas nazor na tuto vec.

Jestli chcete, zkuste si o tom neco precist, je to totiz i docela zajimave.
např. zde Jestli chcete, pokusim se vam vysvetlit cinnost neuronu nejak jednoduseji.

Ja si proste nedokazu predstavit, jak by se informace s neuronove site dali prenest do jine. Je to totiz velice komplikovane a neuronove site se programuji nikoliv kopirovanim, ale ucenim. Podle me nebude lidstvo umet pamet zkopirovat jeste cca 10000 let, protoze je to neskutecne slozite.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Duch Fóra 17. 7. 2005 02:53

Tuto diskuzi jsem začal a nestačím se divit některým názorům :-) Je teď noc a půjdu spát. Sny se mi nezdají, takže prožiju zase pár hodin "ničeho". V průběhu toho nebudu přemýšlet, jestli mě to nic baví nebo ne, jestli bych takhle chtěl "žít" celej život, jestli bych takhle vydržel být do nekonečna. Člověk se jednoduše vypne a NEPŘEMÝŠLÍ!!! Proč by to teda mělo být po smrti jinak? Proč bysme se měli bát tmy, prázdnoty a nudy? Nechápu lidi, co toto nedokážou přijmout a musí v něco věřit, jakože se jednou z toho spánku probudí. Vždyť to bude úplně jedno, nebude mozek, kterej by o tom přemýšlel a dost silně pochybuju, že ze mě po smrti vyskočí bublina nějaké zázračné energie, která bude schopna přemýšlet a říkat si, jakej to je po smrti vopruz (či naopak sranda někde v ráji :-) ).
Duch Fóra

Odeslat příspěvekod ewing 17. 7. 2005 05:54

[quote="Duch Fóra";Tuto diskuzi jsem začal a nestačím se divit některým názorům :-) Je teď noc a půjdu spát. Sny se mi nezdají, takže prožiju zase pár hodin "ničeho". V průběhu toho nebudu přemýšlet, jestli mě to nic baví nebo ne, jestli bych takhle chtěl "žít" celej život, jestli bych takhle vydržel být do nekonečna. Člověk se jednoduše vypne a NEPŘEMÝŠLÍ!!! Proč by to teda mělo být po smrti jinak? Proč bysme se měli bát tmy, prázdnoty a nudy? Nechápu lidi, co toto nedokážou přijmout a musí v něco věřit, jakože se jednou z toho spánku probudí. Vždyť to bude úplně jedno, nebude mozek, kterej by o tom přemýšlel a dost silně pochybuju, že ze mě po smrti vyskočí bublina nějaké zázračné energie, která bude schopna přemýšlet a říkat si, jakej to je po smrti vopruz (či naopak sranda někde v ráji :-) ).g/quote]
a na to si ako prisiel, ze po smrti nic neni? mas to overene? :)

ludia neveria resp. nevedia o vselicom...tretie oko, ucho, chodenie po zeravych uhlikoch....tieto veci by z fyzikalnych a inych principov tiez nemali fungovat ale funguju. ako to? (recnicka otazka)
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Duch fóra 17. 7. 2005 11:14

Ověřené to nemám, ale musíš snad uznat, že je to teorie nejpravděpodobnější a jako jediná opřená alespoň o jeden skutečný fakt - tím myslím ten spánek a skutečnost, že člověk si ve spánku neuvědomuje svoji existenci. Stejně tak nikdo nepřemýšlí ještě předtím než se narodí. A pokud někdo tvrdí, že byl v minulým životě krokodýl, tak by mě zajímalo, jak na to přišel, když si z toho života nic nepamatuje. A pokud už někdo věří, že se převtělí, tak nevím k čemu mu to je, když si stejně v nové identitě z té staré nebude pamatovat lautr nic. To už jsem trošku odbočil. Každopádně něvěřím na zázraky. O třetím oku či uchu jsem zatím neslyšel, ale pokud to má být nějaká genetická mutace, tak proč ne - příroda je všemocná. O chození po žhavých uhlících jsem viděl jeden zajímavý dokument. Těm domorodým kmenům, co to dělají prověřili kůži na šlapkách nohou. A co nezjistili? Že jak pořád chodí bosí, tak je ta kůže několikanásobně pevnější než u našich rozmazlených nožek. Přitom ty nejhornější vrstvy už jsou v podstatě bez citu (myslím tím tu kůži domorodců). A tak pro ně není problém projít se po uhlících. Trošku je to asi pálí, ale na kůži to nezanechá větší následky. A tůristi čučí :-) Zdá se mi, že každej zázrak se časem ukáže jako blbost. Třeba takovej pohyb předmětu myšlenkou či levitace. Tolikrát jsme to viděli v telce, četli několik "zaručených" svědectví a každej druhej šaman kdesi v mongolských lesích se chlubí, že to pro něj není žádnej problém. Je ale zajímavý, že jeden výzkumný ústav v USA vypsal už asi před deseti lety odměnu milión dolarů tomu, kdo pohyb předmětu myšlenkou nebo levitaci předvede. A čím to, že se ještě nikdo nepřihlásil? :-) Spoustu věcí si nedokážem vysvětlit, stejně tak co je po smrti. Nedokážu si ani vysvětlit, proč je lidskej mozek schopnej přemýšlení a co ho nutí k tomu, povídat si o tom na Pauze. Myslím si ale, že už je z toho obecně dost zblblej a nechce přijímat jednoduchá vysvětlení a tak si vymýšlí všelijaký teorie o bozích, zázracích apod. Anebo právě naopak, když už neví, jak to funguje, svede to na vyšší moc. A když už jsem se tak rozepsal, chci ještě napsat, že jsem moc rád, že nemusím hledat "smysl života", že se nebojím toho, co bude po smrti a že mě netrápí, jak vznikl vesmír apod. Jsem rád, že proto nemusím věřit v Boha a hledat odpovědi na otázky jen ve svých představách a myšlenkách. Žije se mi v pohodě i když ty odpovědi neznám. Ale s tím půjdu do jiné diskuzní skupiny, tady je to přece o smrti, že jo :-)
Duch fóra

Odeslat příspěvekod AndrewJ 17. 7. 2005 11:33

No pokud někdo zvládá levitaci a telekinezi tak už je psychoicky tak na úrovni, že peníze nepotřebuje.
AndrewJ
Přeborník

Odeslat příspěvekod rudidlo 17. 7. 2005 11:49

Howard píše:Ale je to dulezite.
Kdyby jste vedeli, jak neuronova sit uchovava informace, tak by to v obrovske mire ovlivnilo vas nazor na tuto vec.

Hned jako první větu čtu:
uquote="Úvod do problematiky umělých neuronových sítí"&Umělé neuronové sítě byly vytvořeny na základě jednoduchých modelů neuronů - funkčních buněk nervového systému živých organizmů.
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 17. 7. 2005 12:12

rudidlo píše:Ano, jedná se o model a model je vzdy zjednodušený pohled na realitu. To znamená, že neobsahuje všechny vlastnosti a parametry reálné předlohz.
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rudidlo 17. 7. 2005 19:10

a píše:
rudidlo píše:Ano, jedná se o model a model je vzdy zjednodušený pohled na realitu. To znamená, že neobsahuje všechny vlastnosti a parametry reálné předlohz.
rudidlo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 17. 7. 2005 19:12

ale bude sa dat nasimulovat to co je pred smrtou - zivot.
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rudidlo 17. 7. 2005 19:14

a píše:ale bude sa dat nasimulovat to co je pred smrtou - zivot.
To však není tématem tohoto threadu.
rudidlo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 17. 7. 2005 19:57

v pripade ze by sa podarilo nasimulovat skutocnu inteligenciu, dokazalo by sa ze rovnakym "mechanickym" sposobom funguje aj biologicky mozog a teda ze inteligencia nieje podmienena niecim "spiritualnym". potom by po smrti skutocne nebolo nic.
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rudidlo 17. 7. 2005 20:24

a píše:v pripade ze by sa podarilo nasimulovat skutocnu inteligenciu, dokazalo by sa ze rovnakym "mechanickym" sposobom funguje aj biologicky mozog a teda ze inteligencia nieje podmienena niecim "spiritualnym". potom by po smrti skutocne nebolo nic.
Kdybych věděl, jak funguje mysl - ne mozek, nepsal bych si o tom s vámi zde.
rudidlo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 17. 7. 2005 20:28

jenže mysl je právě ten mozek, je to souhrn elektrochemických reakcí a vazeb v mozku
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 17. 7. 2005 20:37

[quote="Duch fóra";Ověřené to nemám...m/quote]
Ako mudro poznamenal AndrewJ, ak ma niekto taky skill, peniaze vobec nepotrebuje.

Jeden majster co unho cvici kamarat nechava na sebe robit pokusy u amikov. Proste si lahne na stol, napichaju ho vseljakymi pristrojmi a on im tam "umrie" na 10-15 min. Zastavi sa mu srdce, pluca, proste vsetko a po tych 10-15 minutach sa preberie, vstane a odide.... :)

K tomu skvelemu zrejme "americkemu" vyskumu. Je to hlupost, ziadna zhrubnuta koza, nic. Pozri si napr. nasledujuci obrazok. Kebyze tam lezis ty na miesto jedneho z nich, zlozia ta dolamaneho, dorezaneho alebo dopichaneho. Im nic nebolo, ani len cervenu kozu nemali. Foto robila kamoska vedla ktorej som sedel....
Obrázek
Proste chcu to silou mocou vysvetlit "rozumne" aj ked to nevedia. Dnes je kazdy vedec autorita a vsetko sa mu hlta co povie.

Sme tak hold nauceny tymto systemom a co nezazijeme, tomu neuverime....
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Howard 17. 7. 2005 20:41

Je mi to opravdu lito, ale po smrti opravdu nic neni. Je to jedina rozumna varianta a take jedina, pro kterou jsou dukazy, ty ostatni varianty jsou vysnene.

Co se tyce neuronovych siti - zrejme vas to zajima a az budu mit trochu casu a najdu sve poznamky z predmetu 'NEU', pokusim se vam objasnit princip fungovani site nejak lidsky jednoduse (ale v jinem threadu).
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka