Co je po smrti?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Peter_cz 24. 5. 2005 09:48

Luke píše:Opravdu lze v jeden moment být a vnímat a v druhý už nikoliv (a to navždycky)?

A pojmy jako převtělení nebo karma, jsou mi blízké, protože mi do těch představ nějak zapadají...dávají mi nějaký smysl....na rozdíl od věčného ticha a tmy....
Jan 3:16
Peter_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luke 24. 5. 2005 17:55

2 Peter_cz: hele asi takto: já jsem pro ať si každý věří čemu chce a třeba i tomu že ho po smrti bude někdo trestat, je to jeho věc. Já svou víru mám a jsem poměrně klidný. Psal jsem že mě děsila dřív hlavně ta představa ničeho po smrti, prázdnoty kterou jsem si neuměl představit. Teď věřím tomu že ať už to bude vypadat jakkoliv, bude to jen dobré a hlavně že to bude, tedy že to neskončí ničím....
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FW 24. 5. 2005 22:00

Také doufám, že až to jednou přijde, někdo jakoby otočí vypínačem a bude ticho a tma... Už napořád... Ale lidi nechtějí "zhasnout" a už nebýt, vždyť jsou přeci pro svět důležití, bez nich se přeci neobejde... Proto musí po smrti chvilku někde kroužit a po čase se na svět opět vrátit. Ale proč vlastně? To už bychom se ale museli věnovat dalšímu tématu - SMYSL ŽIVOTA. Zkuste se na něj zeptat ve svém okolí a o odpovědích přemýšlejte... A v čem ho vidíte vy? Já se přiznám, žádný opravdový smysl naší existence na tomto světě i v celém širém vesmíru jsem nenašel...
FW

Odeslat příspěvekod Luke 24. 5. 2005 23:29

BTW. znáte někdo trochu lépe Star Trek a hlavně postavu Q?
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 25. 5. 2005 16:58

Rakev :)
Petr_Novak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 25. 5. 2005 18:18

po smrti nieje pravdepodobne nic. zla sprava je ze nas to caka kazdeho. dobra sprava ze sa vsetci dozvieme pravdu :)

aky je vyznam zivota? to sa da pitvat v mnoha rovinach.

ta najvyssia. robit seba a ostatne bytosti stastnymi (dobre vychovat deti, robit dobre skutky...)

na najnizzej urovni, vyznam nieje ziadny, je uplne jedno ci tu sme alebo nie. sme iba energia v podobe kolobehu hmoty.

:edit:

este dodam ze smrti sa nebojim. bojim sa umierania, hlavne toho pomaleho a bolestiveho :eh
Naposledy upravil a dne 15. 7. 2005 07:50, celkově upraveno 2
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lemur 26. 5. 2005 14:36

huncut píše:Myslet si ze po smrti neni je, ze treba vase duse existuje dal...vubec nicemu neuskodi, takze proc si to spravne nevsugerovat a neverit tomu? :-)

Tohle je ve filosofii zname jako Pascalova sazka. Spociva v tom, ze je vyhodnejsi verit v Boha a to, ze clovek pujde do nebe, nez naopak. Pokud si to hodime do tabulky jako v teorii her, vyleze to takto (hodnoty odpovidaji "zisku"):

Kód: Vybrat vše
                Buh existuje                Buh neexistuje
Verici          +inf (do raje)                      0
Neverici        -inf (do pekla)                     0

Takze optimalni reseni je v Boha verit, protoze v pripade ze Buh neexistuje, nema verici co ztratit.

BTW: Ale vzane, opravdu chce nekdo z vas opravu existovat po "zbytek" vecnosti bez jakekoliv moznosti to ukoncit (mrtvi uz nemohou umrit), a je uplne jedno, jestli v "nebi" nebo "v pekle", protoze to z hlediska vecnosti je prast jako uhod. To uz je lepsi "recyklace", sorry, "reinkarnace".
Lemur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 26. 5. 2005 15:05

Luke píše:BTW. znáte někdo trochu lépe Star Trek a hlavně postavu Q?u/quote]

Tak takového Boha bych nechtěl. Občas se objeví, udělá binec a napravovat to bude kdo? Q byl taky špatný. Pokud si vzpomínám tak byl za své činy nakonec potrestán vyššímy představitely své společnosti.
Co je po smrti?
Je určitě lepší věřit v reinkarnaci než v bloudění duše do konce věčnosti. Ale problém v reinkarnaci je ten, že bytostí na světe čím dál víc. To by znamenalo permanentí nedostatek duší. Nebo také to, že některé duše se rozdělí o dvou nově narozených těl. To by vysvětlovalo proč má kyždý svou zpřízněnou duši (ideální partner).
Kdyby se vzala v potaz ta druhá možnost, že duše mrtvých žijí dál v jiné formě. To si nedokážu představit. Dokáže někdo spočítat kolik lidí za celou dobu existence země umřelo? Kam by se tolik duší vešlo?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Asspenn 26. 5. 2005 15:45

Já si myslím, že existuje něco jako inteligentní energie, schopná být přítomná v libovolném počtu atomů na libovolném počtu míst vesmíru ve stejném reálném čase. To si představuju pod pojmem bůh, pokud narazíme na otázku víry, v to věřím, ale jen v tom smyslu, že to existuje. Nemodlím se k tomu, nečekám od toho, že mi to pomůže nebo uškodí, že mně to pochválí nebo potrestá. Věřím v to, protože je to pro mě nejstravitelnější a nejpřijatelnější forma "vyšší moci". Mám potřebu existence něčeho takového, protože nevěřím, že všechno kolem nás (a nakonec i my) vzniklo jen tak a stejně náhodně a neřízeně se to vyvíjí (víc v diskusi o vzniku života). A protože tahle entita je schopna být kdykoliv a kdekoliv kolem nás, považuju ji za jakousi zásobárnu "duší" nebo zkušeností, zážitků, vjemů a informací uložených v našich mozcích - pamětích. Myslím, že ve kterékoliv době na Zemi vždy existovalo několik desítek až stovek výjimečných jedinců (Galileo, Kepler, Shakespeare, Einstein, Newton ....... viz Jitro kouzelníků), u kterých nevyužítá 75% kapacita mozku (tu máme všichni) slouží jako dočasné sběrna, překladiště informací z mozků zemřelých. Poté, co zemřou oni, dostanou se jejich vlastní i posbíraná data do oné entity inteligentní energie, odkud zase průběžně odcházejí do mozků nově narozených, ovšem po nějaké době nutné na vyhodnocení a uspořádání dat a jejich distribuci do celé entity.
Prostě umřu, má data odejdou k nejbližšímu současnému vyvolenému sběrateli a z "centrály" je současně odeslána nová dávka pro nějakého novorozence. Moje "data" odejdou po smrti mého "sběratele" do "centrály" a po nějaké době jsou doplněna a poslána zase do oběhu. Dostanou-li se do mozku senzitivního člověka, může docházet ke vzpomínkám na minulost ve formě známé jako "život po životě"´.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Luke 26. 5. 2005 19:08

Já se na Q neptal kvůli tomu že měl pro lidskou rasu statut téměř Boha. Na jeho případě jsem chtěl demonstrovat jednu důležitou věc. Pro Q byly jeho (pro lidi zcela neuvěřitelné) schopnosti zcela přirozené. Byl z lidu, který prošel dlouhým vývojem až do stádia kdy mohl zcela bez problémů vytvářet iluzi čehokoliv, přenést Jean-Luca do pravěku, změnit se v kohokoliv jiného......prostě věci pro člověka nepochopitelné. Lidé to nedokázali pochopit, protože jejich vnímání světa a sebe bylo proti Q podstatně omezené.
Tím chci říct že naše myšlení a představivost je zatím na příliš nízké úrovni na to, abychom dokázali uchopit a hlavně pochopit jev jakým je vznik života, jeho průběh, smysl ï ukončení (případně jeho pokračování). A domnívám se že právě ona nejistota, kladení si otázek jako proč tu jsme, jaký smysl má život, právě toto obracení se do našeho nitra i sledování vesmíru je smysl života. Poznávat sebe a to co nás obklopuje, posouvání se v žebříčku uvědomění stále dál......a možná jednou až náš vývoj dosáhne bodu, kdy naše mozky i duše budou chápat vše, najdeme uspokojení a zůstane jen štěstí a splynutí se základní energií.......

Tak nějak si to představuji a tak nějak si vysvětluji proč zatím nevíme co znamená smrt a jak ji máme vnímat.....
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Master74 30. 5. 2005 22:05

Po smrti je asi to,co bylo nez jste se narodili.
Master74
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 31. 5. 2005 01:46

co je po smrti? není tam nic, je to jednoduché, kolik miliard lidí už na této planetě existovalo, možná 100 a teď si představte, že by to někdo tam nahoře musel všechno třídit, navíc proč by nemohly mít nějaký ten posmrtný život zvířátka, nebo rovnou květiny a co teprve alieni? kdo, proč by se o to staral? myslím, že tyto úvahy o tom co je po smrti byly vymyšleny jen a pouze proto aby ovlivnily náš současný život--když nevíte co je peklo,nemůžete tam skončit...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod SFX 31. 5. 2005 19:03

Po živote je život. Ten nikdy nekončí. Boh je život. A zmyslom života je stať sa bohom. A preto je život večný bez konca. Capish.
SFX

Odeslat příspěvekod Fido+ 3. 6. 2005 16:54

Lemur píše:[....ze clovek pujde do nebe....

Ano. Kazde nabozenstvi hlasa, ze pokud nejste verici v jejich boha (allaha, manitoua ....) tak prijdete do pekla. Vzhledem k tomu, ze na svete neexistuje clovek verici ve vsechna nabozenstvi a vsechny bohy, da se s jistotou tvrdit, ze kazdy prijde do pekla. :D
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 3. 6. 2005 18:47

Fido+ píše:
Lemur píše:[....ze clovek pujde do nebe....

Ano. Kazde nabozenstvi hlasa, ze pokud nejste verici v jejich boha (allaha, manitoua ....) tak prijdete do pekla. Vzhledem k tomu, ze na svete neexistuje clovek verici ve vsechna nabozenstvi a vsechny bohy, da se s jistotou tvrdit, ze kazdy prijde do pekla. :D

tak to je naprosto trefné, chudáci ti co věří alespoň v jednoho boha, :D
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka