Ověřené to nemám, ale musíš snad uznat, že je to teorie nejpravděpodobnější a jako jediná opřená alespoň o jeden skutečný fakt - tím myslím ten spánek a skutečnost, že člověk si ve spánku neuvědomuje svoji existenci. Stejně tak nikdo nepřemýšlí ještě předtím než se narodí. A pokud někdo tvrdí, že byl v minulým životě krokodýl, tak by mě zajímalo, jak na to přišel, když si z toho života nic nepamatuje. A pokud už někdo věří, že se převtělí, tak nevím k čemu mu to je, když si stejně v nové identitě z té staré nebude pamatovat lautr nic. To už jsem trošku odbočil. Každopádně něvěřím na zázraky. O třetím oku či uchu jsem zatím neslyšel, ale pokud to má být nějaká genetická mutace, tak proč ne - příroda je všemocná. O chození po žhavých uhlících jsem viděl jeden zajímavý dokument. Těm domorodým kmenům, co to dělají prověřili kůži na šlapkách nohou. A co nezjistili? Že jak pořád chodí bosí, tak je ta kůže několikanásobně pevnější než u našich rozmazlených nožek. Přitom ty nejhornější vrstvy už jsou v podstatě bez citu (myslím tím tu kůži domorodců). A tak pro ně není problém projít se po uhlících. Trošku je to asi pálí, ale na kůži to nezanechá větší následky. A tůristi čučí

Zdá se mi, že každej zázrak se časem ukáže jako blbost. Třeba takovej pohyb předmětu myšlenkou či levitace. Tolikrát jsme to viděli v telce, četli několik "zaručených" svědectví a každej druhej šaman kdesi v mongolských lesích se chlubí, že to pro něj není žádnej problém. Je ale zajímavý, že jeden výzkumný ústav v USA vypsal už asi před deseti lety odměnu milión dolarů tomu, kdo pohyb předmětu myšlenkou nebo levitaci předvede. A čím to, že se ještě nikdo nepřihlásil?

Spoustu věcí si nedokážem vysvětlit, stejně tak co je po smrti. Nedokážu si ani vysvětlit, proč je lidskej mozek schopnej přemýšlení a co ho nutí k tomu, povídat si o tom na Pauze. Myslím si ale, že už je z toho obecně dost zblblej a nechce přijímat jednoduchá vysvětlení a tak si vymýšlí všelijaký teorie o bozích, zázracích apod. Anebo právě naopak, když už neví, jak to funguje, svede to na vyšší moc. A když už jsem se tak rozepsal, chci ještě napsat, že jsem moc rád, že nemusím hledat "smysl života", že se nebojím toho, co bude po smrti a že mě netrápí, jak vznikl vesmír apod. Jsem rád, že proto nemusím věřit v Boha a hledat odpovědi na otázky jen ve svých představách a myšlenkách. Žije se mi v pohodě i když ty odpovědi neznám. Ale s tím půjdu do jiné diskuzní skupiny, tady je to přece o smrti, že jo