Co je po smrti?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Peter_cz 11. 6. 2005 18:18

Fido+ píše:Ano. Kazde nabozenstvi hlasa, ze pokud nejste verici v jejich boha (allaha, manitoua ....) tak prijdete do pekla. Vzhledem k tomu, ze na svete neexistuje clovek verici ve vsechna nabozenstvi a vsechny bohy, da se s jistotou tvrdit, ze kazdy prijde do pekla. :D

Krestanstvi toto nehlasa. Budou spaseni i ti, kteri v Boha neverili, ovsem zili podle sveho svedomi.
Jan 3:16
Peter_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 11. 6. 2005 22:21

Já bych chtěl jen připomenout, že po smrti je pohřeb.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 6. 2005 17:03

To ano :)
ale celkem by me to zajimalo jestli budu zit znovu nekde jinde nebo tak

Ja si to predstavuju jako kdyz jdu vecer spat a nezda se mi zadny sen, proste nic... :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Asspenn 12. 6. 2005 17:56

IcemanCZ píše:Ja si to predstavuju jako kdyz jdu vecer spat a nezda se mi zadny sen, proste nic... :)

Tak to jsem mrtvej šestkrát týdně. :lol:
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 6. 2005 18:07

:D hehe ne fakt tak si predstavuji :)
akorat pak neni to rano:)
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fido+ 12. 6. 2005 18:12

Na tom neco je.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Asspenn 12. 6. 2005 18:16

No jako způsob je to určitě nejlepší, možná dokonce nejlepčejší.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 6. 2005 18:16

:) ale fakt imho je to tak ale to poznam az prijde cas :(
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Asspenn 12. 6. 2005 18:26

A už se ti někdy zdálo, že jsi umřel? To je děsný ....
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 6. 2005 18:41

ne primo
zdalo se mi ze jsem skakal z mostu, rostipal auto, byl v komatu a ja nevim co vsechno ale spise se mi zdalo ze mi umrel nekdo blizky
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod ewing 14. 7. 2005 19:05

Co je po smrti je presne napisane v tibetskej knihe mrtvych. Ze to nejde dokazat? Kazdy clovek si to moze overit sam na sebe...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Howard 14. 7. 2005 19:23

Lidi, studovali jste nekdy neuronove site? Vite, jak presne funguji?

Ja jsem studoval obor Umela inteligence a Neuronove site jsme meli jako predmet, take jsem jednu mensi sit delal jako semestralku.

Myslim, ze tento predmet me hodne pomohl s predstavou, jak funguje lidsky mozek a z toho vypliva i to, co bude, kdyz fungovat prestane.

Ono je dost tezke rict, ze nic nebude. Vedomi tvori fungujici neuronova sit a cloveka vytvari "pamet", ale pamet u neuronove site funguje uplne jinak, nez pamet pocitace. Neuronova sit (potazmo clovek) dostava signaly od vsech "periferii" a kdyz ty zacnou postupne prestavat fungovat, jak to asi ta neuronova sit muze "vnimat". Tezko rict. Vite, ono je mozne, ze jeste predtim, nez zacnou neurony chcipat (coz trva radove jednotky minut), ze se jeste v ni neco deje, dochazi v ni k jamemusi zaverecnemu procesu a jelikoz kazdy z nas je jednou takovou siti predstavovan, tak kazdy z nas nejak bude vnimat i tento proces "ukoncovani se" behu neuronove site.
Mozna, ze to zrovna je to, co nekteri popisovali, jako to, ze se vam pred ocima promitne zivot, mozna to je jeste neco jineho, bohuzel to nedokazeme rici.
Pote, co chcipne vetsina neuronu a vazby se rozpadnou, uz samozrejme neni nic, konec, power off.

BTW: Bude asi strasne dlouho trvat, nez pochopime, jak funguje lidsky mozek, rikam si, jestli vubec "lidsky mozek" ma na to, pochopit, jak sam funguje.

EDIT:
Jelikoz rozpadem site zanikne i komplet vase pamet, coz je to, co tvori osobnost, je po vas, uz neexistujete. Neni mozne, aby se vas duch dostal nekam do prostoru, kde by prezival dal, ani neni mozne, abyste se nekdy prenesli do jineho cloveka, ktery by jako minuly zivot mel vas zivot.
Ne, proste to neni mozne, verte mi, kdybyste vedeli, jak funguje neuronova sit, rekli byste to same.
Naposledy upravil Howard dne 14. 7. 2005 19:28, celkově upraveno 2
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ewing 14. 7. 2005 19:26

Teraz neviem, co si tym myslel resp. aku mas odpoved pre zadavatela, ze co budem po smrti...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gully 14. 7. 2005 19:44

to Howard:
Mno mozna, ze jsme na spatne ceste.
Chci rict, ze treba vubec nic jako lidstvo nechapeme a vsechny modely mozku (vc. neuronu) jsou omyl. Vnimame jen ctyri rozmery, ale je jich vic.
Treba opravdu neco po smrti je.
Ale pokud jsou nase modely spravne, pak s Tebou souhlasim.
I0I0II0I0I0II0I0II0I0I0II00I0I00I0I0II0II0I0I00I0II
gully
Čtenář

Odeslat příspěvekod adamek.jan 14. 7. 2005 22:09

Ja myslim ze po smrti nasleduje pohreb :hm
adamek.jan
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka