od Juanitos 28. 11. 2009 23:04
Nemyslel som tým, že politická viera sa podobá náboženskej, teda minimálne kresťanskej isto nie, lebo veriť dokonalému a milujúcemu Bohu, ktorý ti chce dobre je úplne iné ako veriť presvedčeniu tej ktorej politickej strany, kde sú len nedokonalí a sebeckí ľudia... Tvoju vieru ti neberiem, mňa ti to len zaujíma kto čomu verí a prečo... V 1989 som mal 17, ale nezažil som žiadne prenasledovanie ani príkorie, tak som to nevnímal ako zlé obdobie. Mamina ma so sestrou vodila do kostola (to som ešte nemal osobnú vieru) a otec bol presvedčený komunista, ktorý ale nikomu neškodil, len bol presvedčený, že verí v dobré zriadenie... Čo sa týka bránenia vlastnej viery zbraňou, to záleží od okolností ale ak niekto kvôli viere na druhých útočí bombami, či už si tú svoju vieru vykladá správne alebo nesprávne, to už je príliš.. Demokracia v Európe kvôli nepokojom islamistov upadá, keď sa jeden človek ohradí, že nemôže byť v triede kríž, že to ničí jeho dieťa, tak sa všetci ostatní musia prispôsobiť... Pokiaľ viem, tak demokracia ráta s väčšinou, keď sa prispôsobuje jednému, to je diktatúra...