trodas píše:
A takové blbostí věří jako kdo? Vesmír vznikl a uspořádal se tak jak je proto, že takový je prostě optimální stav hmoty. Stejně jako sněhová vložka má vždy 6 základních ramen, protože je tvořena molekulami vody a ty se vzdy chytí na sebe 2 tak, že dělají ve výsledku šestiboků útvar, tak je to s vesmírem a životem. Vždy se hmota zcela samovolně transformuje do pro ni co nejpřirozenější struktury. Žádná náhoda, ale nevyhnutelná nutnost.
Podľa fyziky je optimálny stav pre hmotu jej neusporiadanosť, ako vyplýva z druhého termodynamického zákona, keby niekto túto hmotu neusporiadal, tak z nej nič nevznikne. A to, že vôbec niečo vzniká je len vecou zákonov, ktoré vytvoril Tvorca a hlavne množstvom energie a jej rôznymi úrovňami, bez ktorej by to nefungovalo.
trodas píše:A odkud se ten mystický bůh tedy vzal, když ho nikdo nestvořil?
A kto stvoril hmotu? Aj teória veľkého tresku predpokladá vznik vesmíru z niečoho z absolútnou hustotou a nulovým objemom a čo bolo predtým??
trodas píše:Uhm, počítají se mezi ty zlé lidi také křesťané, nebo ti jsou vždy jen dobří?
Oni ti váleční zločinci z USA se tam v Iráku modlí jako křesťané, tvrdí že jsou křesťané a chovají se jako vrazi.
Špatní křesťané?
Hmmm, a co papežové, kteří pořádali křižácké výpravy a upalovaly čarodejnice? Také dobří?
Veľa ľudí v histórii o sebe tvrdilo, že sú kresťania a neboli, v "dobrej viere" tak robili hrozné veci, ktoré sa nikdy robiť nemali... Žiadny skutočný kresťan ti nepovie, že je dobrý, práve naopak, Boh mi ukázal, že som zlý človek, za ktorého ale Ježiš zomrel a keď som tomu uveril, Boh dal do môjho vnútra nový život, ktorý sa bude prejavovať inak ako by som žil ja z vlastnej sily a vôle...
trodas píše:Jasně, s bohem budem kámoši a rozpoutáme vám tady nějaký ten malinký Armageddon

Podívej, s bohem který se chová jako ješitný vrtošivý sadista a masový vrah musím být kámoš

Máme hodně společného

Vyhladíme spolem tady tu pakáž na Zemi ve velkém stylu

Neviem ktorého "boha" máš na mysli, Ten, ktorého poznám ja, ješitným vrtošivým sadistom nie je. A s Bohom nemáš spoločné nič, on nemá záľubu v smrti bezbožníka, chce, aby všetci boli spasení, ale ľudia majú slobodnú vôľu a spasení byť žiaľ nechcú...
trodas píše:Naprosto nepochybuji o tom, že JewYork je centrem čarodejnictví a zločinnosti a že se vše odehrává ve stínu šesticípé hvěždy...

Ale to ještě neznamená že budu věřit nějakému pomatenci, co se zkouřil jak zákon káže a živí se vydáváním podobných bludů
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
Pokud ďábel existuje, tak bych s ním ráda dal řeč

Ale ten srab mě už od mládí odmítá navštívit, i když na něho volám a přeji si, aby mi umožnil zabít alespoň nějakou tu miliardu křesťanů, tak furt nic

Musím tedy s politováním konstatovat, že ďábel neexistuje (nebo je to takový srab, že mu není možno říkat ďábel) a je to jen na mě samotném...

To si ho asi málo hľadal, ale myslím, že sa ti nemusí ukázať, teba má už dávno vo svojej moci, tak načo by sa viac obťažoval. :o)
trodas píše:Takže on existuje všemocný bůh, který nemá na práci nic jiného, než se bavit a spravedlivě soudit KAŽDÉHO člověka, jo? Aby byl soud spravedlivý, je třeba přednést spoustu důkazů pro a proti a to vše trvá hodně dlouho.
Popravdě řečeno, tato představa je pro mě jedním z velmi pádných důkazů, proč bůh nemůže existovat.
Myslíš, že všemohúci Boh nedokáže v priebehu chvíľky ukázať ľuďom všetky ich skutky? Nepočul si o zážitkoch klinickej smrti, kedy ľudia v priebehu pár sekúnd videli celý svoj život, hlavne to zlé, čo urobili?
trodas píše:Vem si to takhle - existuje spousta lidí, kteří jsou tak hluboce s myšlením pod mou úrovní, že jakoukoliv diskuzi s nimi bych nikdy nevedl. Nudila by mě, nebavila by mě a rozčilovalo by mě že nechápou očividné...
Takových lidí je asi 99% z žijících.
Tu niečo veľmi divne vonia.. :o)
trodas píše:Pokud jsem bůh, tak jsem o tolik řádů na vyšší úrovni, co se myšlení a pochopení týče, že i ti nejchytřejší z lidí mu zákonitě musí připadat asi stejně inteligentní jako mravenci. A komunikace s mravenci je také jaksi pod naši úroveň, takže se o ni ani nepokoušíme. Představa, že se bůh baví nebo SOUDÍ (tedy studuje a posuzuje) život uklízečky Blažkové od vedle je tak pro mě VELMI zábavná. Já bych se s ní nebavil, protože je to vykrákaná P*** a bůh bude?

Buh, který stvořil celý vesmír? Bůh se bude zabývat nějakými debily z mikroplanetky zapomenuté ve vesmíru, plném dalších bytostí a inteligencí? Opravdu? To by musel být blázen!
Proč mu tedy říkat bůh?

Pokud si tady ten "bordel na kolečkách" vyhodíme do vzduchu atomovými zbraněmi, tak se vůbec ale vůbec nic nestane vesmíru. Dokonce si toho nikdo mimo naší Sluneční soustavu asi ani nevšimne
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
A ty nám tu chceš nakecat, že vševědoucí a všemohoucí bůh každému zbytečnému mravenci v tomhle zapomenutém bodě ve vesmíru možní spravedlivý poslední soud?

Našťastie Boh nie je ako ty, On sa k tým "mravčekom" sklonil, keď sa vtelil v Ježišovi a ukázal, že nie je vzdialený Boh ale Otec, ktorý má rád svoje deti. On sľúbil spravodlivý súd každému, tak to aj splní a nikto sa nebude môcť sťažovať, to mi ver. Každý bude vidieť a vedieť, že si to či ono zaslúži a na druhej strane, tí ktorí prijali milosť, už teraz ale aj potom budú vedieť, že si to nezaslúžili, že je to iba Božia milosť, lebo uverili, že ich len Ježiš môže zachrániť...