opatt píše:Juanitos: Lide, se kterymi se bavis, nemaji dost informaci o vire. Vidi jen plody lidi, kteri spatne zili svoji virou a degradovali ji. Kdyby sami cetli Knihu knih vedeli byl, ze sklada ze SZ a NZ. Vedeli by v cem se lisi. Takhle jsou to lide, kteri si precetli ucebnici dejepisu a Dana Browna. Nehazej perly svinim. Kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde...
Dej mi motivaci! Dej mi motivaci si "knihu knih" precist celou. A motivaci racionalni, ne neco ve smyslu "MOZNA" se neco zmeni. Pokud ano, chci vedet proc.
Paklize my, neverici, papouskujeme argumenty o duvodech rozsirenosti ateismu, co delate vy, verici, jinak, nez ze papouskujete knihu knih a veci od ni odvozene? Nikomu jeho viru neberu, dokud mi ji necpe. Clovek, ktery se rozhodne byt verici, neni v mych ocich nekdo podradny. Mam spoustu vericich kamaradu, ale takovych, keri me nepresvedcuji, ze vira je to prave. A paklize chces o takoveto debate rikat hazeni perly svinim, pak bych se docela zamyslel, na ktere strane jsou ty perly a na ktere ty svine. Jakkoli je tato debata nesmyslna uz od pocatku, tak je dobre si uvedomit, ze zatimco neverici clovek ma SPOUSTU zdroju, verici clovek ma (bavime-li se o krestanech) JEDEN zdroj. Takze, co je objektivnejsi? Kde jsou ty perly?
A kdyz uz jsme u hazeni perel svinim...neni pycha hrich?