Krestansky fanatismus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 19. 5. 2009 17:13

keby sem padal do propasti, tak by mi nepomohl ani tvuj buh, to bych proste chcipl :-]
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 20. 5. 2009 01:58

No vidím chlapci , že Vám ta fatra tuná pomalu vyhasíná..., tož bych si dovolil přihodit, též jedno polínko , než Vám to úplně chcípne. Stále čekám na návrh na Nobelovku, těch pár šupů by se docela hodilo. No byla by tu jedna,,všeobjímající teória,,: Bůh-Vúh,...říkejte si tomu jak chcete(Jsoucno , Materialno, Prahmota, Pramnožina, Vesmírná Protoplazma, atd.), byl pohromadě jen jednou, a to před
časem,,0,,- Velkého třesku, pak se jaksi ,,všetko,, rozlítlo na všechny strany a zatím se,,To,,nezastavilo...toho Vašeho ,,Boha,, máte ve všem a všude kolem Vás i v Nás a ve všem živém i mrtvém, v hmotě i energii...A jak tenhle,,Big Ben,,skončí to nikdo neví ani Sám vševědoucí a všudepřítomný ,,Bůh-Vúh,,...jaksi ta konečná Pravda je v Nekonečnu a stále před Vámi i námi,,utíká,, a Smysl všeho tohohle,,konání,, letí s Ní, zkuste si ji chytit,,mudrlanti,,. Ale hlavně si užívejte Života , zde na Zemi...Žijte a nechte žít i ostatní, dle jejich vůle...a ten kdo má dost sil i pro Druhé, může se i pokoušet hledat Cestu za tou Pravdou, a nabídnout ji i Ostatním, ale pozor: jen ukázat, nabídnout a dost...Basta, basta. Třeba se
Někdy ,někde potkáme a pokecáme(já kdykoliv...)...Těším se na Vás, a přeji Vám Věčný Mír,Pokoj a Klid na Zemi, v Srdci i v Duši...Věčný Tulák po Hvězdách a Nekonečnem, Marcel od Zvonu. Přeji hezké Pojaří a Léto Všem...Pod Modrou Oblohou...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod hotspot 20. 5. 2009 02:04

Fráze "Bůh je všude kolem nás" se většinou bere trochu obrazněji :D A už si konečně vysypej ty Corn Flaky z klávesnice...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod Beholder_ 20. 5. 2009 03:54

"Bůh je všude kolem nás" - to je panteismus.
Neverte svojmu srdcu. Chce vašu krv.
Tak, a prerazil si múr hlavou - a čo budeš robit v susednej cele?
Beholder_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 20. 5. 2009 06:15

mozna by se mi to i chtelo cist, kdyby se to cist dalo.
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 20. 5. 2009 19:09

Fakt?! Vážně...a i Einsteingn a Hinduisti a další Orient a Dálnej Východ- Budhismus a Zen...Žaponsko a New Age, kam sem to sakra šlápnul,,nevěda vo Tom,,...To jsou věci?! A díky...No nějak ma to hodilo za,,Sluncem,,. Já sem to Mámě říkal , když jsem dostával na,,Budku,,...,že jsem se chtěl narodit jinde a Jindy?! Holt Osud, že...Pod Modrou Oblohou...Ahasver Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 20. 5. 2009 20:28

To nejde. Četl jsem to pečlivě. Dvakrát! Tristan Tzara by se od tebe měl učit.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod palinoch 21. 5. 2009 18:13

Bobroněnko píše:ale vis, dukazy nas celkem presvedcily.
ale kdyz vam nekdo povida, ze buh neni a ze se vsechno da racionalne vysvetlit (aneb klinicka smrt jako vylev neurotransmitteru a K+ iontu do ruznych casti mozku - toto uz je dnes perfektne vysvetlene, jen jeden priklad za vsechny), jancite uplne stejne. takze, hadam, stav je 1:1, argument jako obvykle nikde..

a Juanitos - necetl jsem. nepochybuju o tom, ze je uvnitr textu predlozeno tuny dukazu. stejne tak ja bych mohl ve sve knize popsat ze dotycna ma vyholeny prirozeni. a ted mi dokaz opak!

Vedci sa vo vecsej ci mensej miere zhoduju alebo nezhoduju o nekonecnosti vesmiru. V podstate sa ale vedci zhoduju ze sa vesmir rozpina a zistili ze sa rozpina rychlejsie. Vedecka obec ma zato, ze toto rozpinanie sa bude naďalej navždy rozpínať a rozpinanie sa bude zrýchlovat po celú večnost. Navzdy a celu vecnost. To su slova ktore su v podstate nepredstavitelne. CitateL by si mal uvedomit, ze popularne, ako aj profesionalne vedecke clanky v kozmologii casto pouzivaju pojem "vesmír", aj ked v skutocnosti myslia "pozorovatelný vesmir". Deje sa tak preto, lebo nepozorovatelné fyzikalne javy su vedecky bezvyznamné to znamena, ze nemôzu ovplyvnit udalosti, ktore môzeme chapat a preto učinne neexistuju. No a to je podstata veci. Ako mozme chapat existenciu boha ked je tazko pochopitelne v podstate nekonecne rozpinanie vesmiru a nepozorovatelné fyzikalne javy ktore nemozu ovplivnit udalosti, podla mojho nazoru materialne udalosti. A nema to so sebou urcitu suvislost?
Okrem toho, ako je nazov topiku Krestansky fanatismus musim povedat ako napisal opatt ze ako vo vsetkom a vsade je to o ludoch. A poniektory ako z prispevkov si mozme povsimnut si vyberaju bohuzial len tie negativa.
A zacitujem znova krasnu vetu ktora, ked uz nic, ale dava sancu.
Jack111 píše:Zyzzy: Pořád má alespoň nějakou šanci...
palinoch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 21. 5. 2009 20:17

Ohledně vesmíru mám určitou výhradu,aby se domněnky o vývoji vesmíru braly jako určitý důkaz něčeho.Hodně toho o vesmíru víme,ale víc toho spíše nevíme a není jisté,že to,co vidíme,ještě existuje.Vycházíme-li z toho,že světlo letí určitou rychlostí a dobu,znamená to,že děj vysílající světelnou stopu,už dávno nemusí existovat,ale světlo letí setrvačností dál.Z druhé strany je jisté,že určitý jev už dávno nastal,ale světlo k nám ještě nedoletělo,takže zase je všechno jinak.My se o událostech dozvídáme s časovými posuvy miliónů let a díky rychlosti světla nemusí být naše následné pozorování podloženo faktem dané existence vysílajícího předmětu.V konečném důsledku to může také znamenat,že k nám letí likvidační těleso,jeho světlo ještě nevidíme,ale až se objeví jeho záře,může být pozdě.Světlo ze slunce k nám letí osm minut a to je pořádná vzdálenost,ale z časového pohledu to je zlomek času na nějaká protiopatření,takže lidstvo by si mělo uvědomit svoji nepatrnost ve vesmíru a chovat se trochu racionálněji.Vesmíru bude lhostejné,jestli se spálíme atomem,nebo vyhladíme zničením životního prostředí.Nezní to optimisticky,ale to nic nemění na tvrdé realitě.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 22. 5. 2009 06:34

včera jsem četl v reflexu rozhovor s Petrem Hájkem, zástupcem kancléře Hradu. Už po větě "existence boha se nedá dokázat, a to je vlastně její důkaz" jsem nabyl dojmu, že Hrad má nejspíš nějaké zvláštní fluidum, díky kterému postupně všichni jeho zaměstnanci blbnou..křesťanství a bůh je věc jedna, tomu ať si každej věří, ale popírat evoluční teorii argumentama o tom, že všechny archeologické nálezy a v podstatě celá antropologická věda jsou podvrh, to mi přijde jako zhovadilost nejvyššího kalibru. a nejhorší na tom je, že to říká člověk, jehož názor by měl mít jakous takous váhu...
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 5. 2009 10:22

Bobroněnko: Neměl. Říká svůj názor, říká ho za sebe.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 22. 5. 2009 20:09

nezlob se na mě, jak správně včera napsali v reflexu, pokud by tohle tvrdil jeho soused, nikdo by o tom nevěděl. ten pán je očividně mimo realitu.
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Juanitos 22. 5. 2009 20:28

Bobroněnko píše:nezlob se na mě, jak správně včera napsali v reflexu, pokud by tohle tvrdil jeho soused, nikdo by o tom nevěděl. ten pán je očividně mimo realitu.

Odkiaľ vieš, že realita je práve to, či vidíš, cítiš, myslíš či inak vnímaš ty? Kto sa stretne s Bohom, pre toho človeka je Boh väčšia realita ako krajec chleba na raňajky ale to asi nepochopíš, kým to nezažiješ, prajem ti to zažiť. :o)
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Juanitos 22. 5. 2009 20:31

Bobroněnko píše: ....křesťanství a bůh je věc jedna, tomu ať si každej věří, ale popírat evoluční teorii argumentama o tom, že všechny archeologické nálezy a v podstatě celá antropologická věda jsou podvrh, to mi přijde jako zhovadilost nejvyššího kalibru. a nejhorší na tom je, že to říká člověk, jehož názor by měl mít jakous takous váhu...

Ak sa všetko živočíšstvo vyvinulo postupne genetickými zmenami, kde sú tie tisíce medzičlánkov? Však tu muselo postupne za tie milióny rokov žiť milióny tvorov rovnakého medzistupňa a žiadne fosílie sa nenašli, len pár tak odlišných "vraj" nasledovníkov, ktorí ale mohli byť kľudne osobitné druhy alebo poddruhy...
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 22. 5. 2009 22:12

pokud se ti nezda evoluce, popremyslej, kuprikladu, nad jednim krasnym aktualnim tematem - rezistence bakterii k antibiotikum. driv to nedelaly, ted to delaj, rychle se tahle vlastnost siri a rozviji, nezpochybnitelna...nebo tohle je taky bozi zasah? dat cloveku do ruky latku hubici bakterie a pak bakterie ucinit rezistentni, a davat cloveku dalsi latky? :hm chybi meziclanky? :hm
Bobroněnko
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka