Já mysle , že bys vyplul ve vzducholodi.
Na jakou vzdálenost odhaduješ záběr letu Titanu?
Vidím že věříš fyzice.
Když tě osobně přesvědčím alespoň o jediném porušení fyzikálního zákonu ,budeš věřit v podvod o přistání na Měsíci?
Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
zororo píše:Na jakou vzdálenost odhaduješ záběr letu Titanu?
zororo píše:Vidím že věříš fyzice. Když tě osobně přesvědčím alespoň o jediném porušení fyzikálního zákonu ,budeš věřit v podvod o přistání na Měsíci?
Nebudu věřit. Stejně jako ani teď nevěřím. Jsem skeptik.
Fyziku beru jako nástroj, k němuž ale nemám vztah nějaké náboženské víry.
zororo píše:Fyzika není náboženství.
zororo píše:To je zákon. Nevyvratitelné pravidla.
zororo píše:Tak veškerá diskuze je mlácení prázdné slámy.
zororo píše:Mně j jde jenom o to, jak chápeš Newtonovy pohybové zákony.
zákon zachování hybnosti i jejího momentu
zororo píše:To je zákon , který Kubrick při natáčení programu Apollo, mnohokrát porušil.
Ale pokud máte důkazy o tom, že dané zákony se někomu podařilo porušit, tak sem s nimi
zororo píše:Možná, že pro tebe jsou filmové triky nepředstavitelné.
zororo píše:Věř mi, že levitace, zrychlení nebo zpomalení volného pádu není problém.
zororo píše:Je to marné, je to marné. Znalec fyziky se těžko hledá. Budu si muset počkat.
Levitaci lze zařídit třeba pomocí magnetického či elektrického pole (vlaky MAGLEV), zpomalení volného pádu se běžně řeší padákem, brzdícím motorem, nebo jen měkkou dopadovou plochou.
Jen dost striktně rozlišuji co je porušení fyzikálních zákonů, a co je jen iluze takového porušení. Jen dost striktně rozlišuji co je porušení fyzikálních zákonů, a co je jen iluze takového porušení.
zororo píše:Levitaci hmotného nemagnetického předmětu magnetem nedocílíš.
zororo píše:Seskok padákem a brzdění pohybu motorem je základním zákonem o pohybu. Akce a reakce sil.
zororo píše:Třeba trochu nastudovat fyziku. Studovat ,studovat studovat. Kak skazal Mičurin.
zororo píše:Jediná iluze (podvod) tady je, přistání na Měsíci.
zororo píše:Sleduj a přemýšlej.
nemohl by se podivovat nad stíny, které těmto zákonům vyhovují při osvětlení jediným vzdáleným zdrojem světla (lhostejno zda vzdáleným reflektorem nebo Sluncem). Protože o více světlech by svědčilo to, kdyby se spojnice výrazných bodů a jejich stínů nesbíhalyve stínu fotoaparátu, je-li ten stín na snímku. To by pak byl skutečně svědčilo o čemsi podezřelém. Různě mířící stíny na různě skloněném povrchu nic neobvyklého nejsou. Vyfoťte si někdy nějaké stíny na schodech a uvidíte jak různě mohou mířit
kdyby se spojnice výrazných bodů a jejich stínů nesbíhalyve stínu fotoaparátu, je-li ten stín na snímku.
zororo píše: Tady s tebou plně souhlasím. Stíny jsou od jednoho vzdáleného světla ze zrcadla (cca 150 m)
zororo píše: Upřesni tuto větu.kdyby se spojnice výrazných bodů a jejich stínů nesbíhalyve stínu fotoaparátu, je-li ten stín na snímku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků