https://www.youtube.com/watch?v=uge8dzNLEcw
Dlouho nám nepožije.
Bude odejít jak Armstrong.
Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
zororo píše:Dlouho nám nepožije. Bude odejít jak Armstrong.
zororo píše:Já používám jenom, nevyvratitelné fakta. Jedno jediné, porušení fyzikálního zákonu, při filmování programu Apollo, je důkazem podvodu.
zororo píše:Kubrick byl dobrý režisér ale nasekal vtom projektu, hodně chyb. Mám jich desítky.
zororo píše:Chtěl jsem vložit obrázek skafandru z Apolla a z ISS. Nepodarilo sa.Img nefunguje. Ako tá zlatá rybka. Ako to mám robit. Za návod ďakujem.
zororo píše:Žádná sonda ještě motoricky na cizím tělese nepřistála.
zororo píše:Chtěl bych vidět letové zkoušky nějaké sondy před 60 lety.
Takže popíráte existenci všech
sond, které podle kosmických agentur na cizích tělesech přistály
Motorické přistání s reaktivním motorem se zkoušelo už v 50. letech.
zororo píše:Ano popírám.
zororo píše: Nějak Vám uteklo, že žádná sonda neměla reaktívný motor (regulace je trochu jiná).
zororo píše:Gravitační zrýchlení je zanedbatelné při výpočtu síly potřebné k zrýchlení a bržděni hmotného tělesa. Hmotnost tělesa je pořád stejná v celém vesmíru. Nezávislá na gravitaci (hybnost tělesa a impuls síly).
zororo píše:U výše uvedeného videa jsou z 50% trapasy.
zororo píše:Na Vaše fyzikální zákony z optiky neraguji nebo pro mé důkazy nemají vliv.
zororo píše: Nějak Vám uteklo, že žádná sonda neměla reaktívný motor (regulace je trochu jiná).
1. gravitační zrychlení určuje, jak velká musí být celková změna rychlosti sondy pro let na oběžnou dráhu nebo visení při startu a přistání. Vizme dále:
2. Při přistání i při statru mezi zemským povrchem a nízkou oběžnou dráhou Země je třeba změnit rychlost sondy o přibližně 8km/s.
2. Při startu se snesitelným zrychlováním (několik málo g) ale musí raketa navíc po nějakou dobu vzdorovat zemskému gravitačnímu zrychlení, takže motory jí musejí udělit zrychlení, které by bez působení gravitace odpovídalo dohromady cca 10-11 km/s . Je to dáno skutečností, že pro pouhé udržení ve vzduchu musejí motory raketě udělovat neustále zrychlení přibližně 10 m/s2. Teprve na oběžné dráze převezme jejich práci odstředivá síla (trochu zjednodušeně řečeno)
3. Na Měsíci je přechod mezi kruhovou drahou a povrchem jen přibližně 1,7 km/s.
4. Pro visení nad povrchem Měsíce stačí vyvíjet jen zrychlení zhruba 1,6 m/s2. Právě proto, že je hmotnost vyvrhovaného paliva stále stejná, zatímco gravitační zrychlení je na Měsíci šestinové.
5. Na Měsíci trvá dosažení nebezpečné rychlosti páduz nulové rychlosti 6x déle.
6. Právě pro výše popsané důvody (a lze jich popsat i víc) jsem psal, že je na Měsíci (i na jiných tělesech s nižší gravitací) na motorické manévry víc času. Není potřeba tak velkého zrychlování jako na Zemi.
zororo píše: Doplňuji: Nějak Vám uteklo, že žádná sonda neměla PROUDOVÝ reaktívný motor, ale raketový (regulace je trochu jiná).
zororo píše:Raketový motor je typ tepelného motoru, který pracuje na principu akce a reakce. Na rozdíl od většiny ostatních reaktivních motorů není závislý na atmosférickém kyslíku, a tak je schopen se pohybovat mimo atmosféru. Může být poháněn tuhými a kapalnými palivy.
zororo píše:Máte v tom trochu zmatek. Je třeba rozlišovat zrýchlení, rychlost, silu (tah motoru)
zororo píše:a na odstředivou sílu zapomente.
zororo píše: Na motorické manévry budeme mí tolik času, jaké zvolím zrýchlení (tah). Dosažení unikové rychlosti docílím za kradší dobu.
zororo píše:Ptáte se co lítá? Všechno co jsme tam vyslali. Ale do vesníru(na oběžnou dráhu) se nepodívalo žádné Apollo, Gemini, Mercury.
50 výročí A 8.
V té době Rusové orali dřevěným pluhem.
A dodnes se na technickém rozdílu mezi Ruskem a USA nic nezměnilo.
...i když na některých ruských vesnicích už prý zavádí splachovací záchody.)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků