Noclaf píše:Ty zakladni pilire prinaseji (pokud se je povede uvest skutecne do praxe) hlavne lidem stesti. Videt to je treba na USA, kde jsou lide, kteri tam prisli za svobodou a ekonomickymi moznostmi velmi dobrymi "Americany" - a to se tam nemuseli ani narodit. Dobry stat pritahne dobry narod, ne banda tupych nacionalistu.
Ani v USA nieje uplna sloboda (nemyslim to tak, aby coraz vacsia sloboda prerastla do anarchie). Vid
http://beo.sk/ a ine stranky, kde su okrem ineho aj take diskusie, ze utok za utokmi na dvojicky stalo USA, presnejsie CIA. Podla isteho zdroja CIA nicila dokumenty, ktore by dokazovali vinu USA...
Ekonomicke moznosti su tam naozaj dobre, to treba uznat. Ale nechapem preco ludia doslova seru na minulost, vobec si jej nevazia.. Ved bez minulosti by sme tu neboli. Mali by ste dakovat nacionalistom, teda ludom, ktori si vazia narod... Ked este bol Slovensky stat, tak ludia boli hrdi na to, ze su Slovakmi, a zilo sa im dobre (to nemam vycitane z knih, ale od cloveka, ktory v tom obdobi zil).
Noclaf píše:Ad cikani - zhovadilej argument. V podstate takovej "blbeckovskej" utok na neoblibenou skupinu obyvatel. Stejne zbytecne jako hloupe.
Preco je priklad s ciganmi zhovadily argument? Je to problem doby. Imho ludia si aj priznaju, ze im robia len problemy, alebo ze im vadia, ale potom si spomenu na svoje milovane peniaze, a povedia si: Naco budem riesit otazku nejakych pristahovalcov? Ved mozem byt / uz som bohaty, atd... Nehovorim, ze peniaze su zla vec, ale najma v dnesnej dobe sa strasne prehana moc penazi. A to nehovorim o coraz vacsom mnozstve korupcii, a "malych sluzieb" za nehorazne peniaze...
strider píše:A co sa tyka penazi tak tie mam rad a tiez sa za nimi nahanam a nemam nic proti tomu. Dolezite su moznosti, ktore su k dispozicii a potom uz je na cloveku ako s nimi nalozi.
Ale ja som to myslel tak, ze clovek nepozna nic ine, len moc penazi. Bez penazi nie si clovek, a je jedno, kto v skutocnosti si. Aj ked si napr. clovek so zakladnym vzdelanim, ale urcitym sposobom prides k peniazom a pomocou nich si ziskas ludi, ludia v tebe budu vidiet niekoho vyssieho (aj ked vlastne ani nevies, ze na Zemi boli aj dinosaury). A bohuzial, ak chcem dnes prezit na slusnej urovni, tak sa naozaj musim neprimerane plasit za peniazmi