V poslední dobou si někteří zápodevropští novináři a politici začínají příliš dovolat v oblasti svobody, lidských práv a demokracie. Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda jiného člověka. A bohužel Dánové a Norové sami obcházejí svobodu vyznání, když v novinách zveřejnili karikaturu Mohameda a takhle zesměšňují islám.
Opravdu si Evropa neuvědomuje, že to co se stalo v Madridu či v Londýně je málo ? Copak Evropa chce opět začít vlnu teroristických útoků ? Mně to připadá, jako kdyby si o to přímo koledovala. Francie taková velká země, země ve které žije hodně muslimů a tato země dělá všechno proto, aby Francie byla terčem dalších teroristických útoků.
Jak je možné, že v dnešní době se trestá, když někdo zesměšňuje Rómy, a to už nemluvím o jakýkoliv narážkách na židy. Chraň bůh, když někdo něco řekne proti židům, hned je označen za antisemitistu, ale urážet muslimskou víru a přesvědčení je v pořádku ? Každý si myslí, že ve svobodném světě si každý může všeho dovolit, ale já mám pocit, že tady vzniká nový antisemitismus ve směru k muslimům a počestným arabům. Nelze se pak divit, že se pak brání, pálí vlajky a demonstrují.
To co udělali dánští novináři ještě více podnítí teroristy k dalším útokům a pokud chceme bojovat proti terorismu, nemůžeme tolerovat některé novináře, kteří zesměšňují Islám. Mě to připadá, jako kdyby svět šel proti zdi, na jedné straně mluví o boji proti terorismu, ale na druhé straně ty teroristy přímo vybízí k ještě k větším akcím. Francie zakazuje muslimům nosit šátky, oni se pak brání tím, že dělají podvratné akce, a teďka.
Kam to dál povede ? Mě to tak připadá, jako kdyby Evropě otrnulo od druhé světové války, ona si přímo žádá další válku ? Válku arabského světa proti západní civilizaci. A jestliže začas někde v Evropě teroristi zaútočí a bude to druhý Madrid či Londýn, už nebudu oplakávat, protože jak říká staré pravidlo " Co zaseješ, to taky sklidíš ". Jestliže Západ bude pokračovat v hanobení muslimské víry, bude tolerovat, aby vojáci močili na korán či uráželi Mohameda, tak tento západ je odsouzen ke krveprolití.