Francouzské veta Evr. ústavě

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod iwigirl 29. 5. 2005 21:38

Co si o tom myslíte?já osobně jsem velice ráda, až bude referendum u nás, budu také hlasovat proti.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod bigdoc 29. 5. 2005 22:29

no to ti samozřejmě přeju, ale nerozumím, jakou souvislost má tvoje NE s tím francouzským.

(Nehledě na to, že se asi další referenda konat nebudou, když to frantíci zapíchli).
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 29. 5. 2005 22:43

dalsi referenda se konat budou,nehlede na vysledek toho francouzskeho.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Slonik 29. 5. 2005 23:07

M E R C I .... :-)

Euroústava je nesrozumitelný blábol se spoustou skrytých smyslů. Pokud se k ní mám vyjádřit, musím jí rozumět. Je to jako když si kupuju něco od dealerů - podstatný je text smlouvy, který podepisuji a ne to co mi žvatlá dealer ve snaze prodat.

Zatímco odpůrci Euroústavy jsou schopni své NE podpořit konkrétními argumenty ("ten a ten článek nás staví do naprosto nepřijatelné pozice, protože ..."), její zastánci jen mlží ("bude to skvělé a jedinečné, kdo je proti tomu je proti všem, proti zářným zítřkům, proti úžasné budoucnosti Evropy").

Ač jsem odpůrcem hrubých výrazů, naprosto souhlasím s poněkud neotesaným výrokem předsedy ODS, tedy, že Euroústava je *****.

Poněkud kultivovanější názor, se kterým se naprosto ztotožňuji je třeba názor poslance ODS Petra Bratského (http://www.ods.cz/media/clanek.php?ID=968)
Naposledy upravil Slonik dne 29. 5. 2005 23:12, celkově upraveno 2
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod ES0 29. 5. 2005 23:09

no, mě na těch názorech ODS *****í právě a jen ODS...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod huncut 30. 5. 2005 07:32

ESO: tim chces rict jako co? Ze nemas vlastni nazor a pouze si ridis tim, co KDO propaguje?
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 30. 5. 2005 08:05

ale kdepak, jen mi toto vlákno přišlo užitečné jak sdělit světu co si myslím o ods...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod huncut 30. 5. 2005 08:21

Já osobně jsem taky docela rád za francouzské NE. Jednak koresponduje s mým názorem na tuto smlouvu a jedna máme docela dobrou možnost pozorovat jak se s tím EU vyrovná. Zda bude snaha se začít trochu snažit a předložit jiný, lepší dokument a nebo za se budou snažit protlačit stávající návrh za každou cenu. Uvidíme.

Každopádně se mi nezdá, že by se Francie ocitla nyní na periferii evropy, jak tu všichni příznivci strašili v případě našeho NE :)
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TOMBY 30. 5. 2005 08:39

Alespoň dostala EU signál, že není něco v pořádku a že by se mělo více zaparcovat na ústavě.
Pro ČR je to myslim brzo. Je třeba se vyrovnat s dalšími aspekty vstupu do EU a ne do toho skočit rovnýma nohama a čekat co bude.
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bigdoc 30. 5. 2005 09:18

iwigirl píše:dalsi referenda se konat budou,nehlede na vysledek toho francouzskeho.

To není úplně jisté. Představitelé EU samozřejmě říkají, že by se ta referenda konat "měla", a to středeční v Holandsku se konat bude, protože to je už nachystaný. Ale vzhledem k tomu, že Francie E Ústavu zamítla, tak ostatní referenda příliš smyslu nemají - jimi E.Ústava v platnost nevstoupí, i kdyby je schválila.

Domnívám se, ale ber to jenom jako můj osobní názor, že po neschválení francií je evropská ústava v tomto znění mrtvá, nemůže projít dál. Bude následovat buď její podstatné přepracování a zjednodušení, nebo se možná od celého projektu ustoupí.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Helmut Niederman 30. 5. 2005 10:24

Francie a další státy, které odmítnou ratifikaci ústavy by neměli co pohledávat uvnitř elitního spolku jako je Evropská unie. EU je elitní spolek a jak vidno Francie nechce jít do elitního spolku. Pak by tedy měla ve svém dobrém zájmu vystoupit z EU, uzavřít se ostnatými dráty nebo vybudovat novou betonovou zeď kolem EU.
Francouzi bohužel nehlasovali o ústavě jako takové, ale hlasovali proti rozšíření EU, nemají v lásce nové členské země, a proto to tak dopadlo. Doufám, že ČR ratifikuje ústavu a stane se konečně normální civilizovanou zemí, kde nebude žádného politika, který bude útočit na disidenty a nebo hlásat názory, které mu nepříslušejí. Francie potvrdila, že nechce být součástí civilizované Evropy a tak nevidím jediný důvod proč by měla zústat i nadále součástí EU.

Odmítnutí Evropské ústavy jednoznačně znamená přiblížit se zemím typu Latinské Ameriky nebo Asie.
Helmut Niederman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ivo M. 30. 5. 2005 10:30

Slonik píše:Zatímco odpůrci Euroústavy jsou schopni své NE podpořit konkrétními argumenty ("ten a ten článek nás staví do naprosto nepřijatelné pozice, protože ..."), její zastánci jen mlží ("bude to skvělé a jedinečné, kdo je proti tomu je proti všem, proti zářným zítřkům, proti úžasné budoucnosti Evropy").
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Luke 30. 5. 2005 10:54

btw. kdo z vás tu ústavu četl?
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Asspenn 30. 5. 2005 13:40

Helmut Niederman píše:Francie a další státy, které odmítnou ratifikaci ústavy by neměli co pohledávat uvnitř elitního spolku jako je Evropská unie. EU je elitní spolek a jak vidno Francie nechce jít do elitního spolku. Pak by tedy měla ve svém dobrém zájmu vystoupit z EU, uzavřít se ostnatými dráty nebo vybudovat novou betonovou zeď kolem EU.
Francouzi bohužel nehlasovali o ústavě jako takové, ale hlasovali proti rozšíření EU, nemají v lásce nové členské země, a proto to tak dopadlo. Doufám, že ČR ratifikuje ústavu a stane se konečně normální civilizovanou zemí, kde nebude žádného politika, který bude útočit na disidenty a nebo hlásat názory, které mu nepříslušejí. Francie potvrdila, že nechce být součástí civilizované Evropy a tak nevidím jediný důvod proč by měla zústat i nadále součástí EU.

Odmítnutí Evropské ústavy jednoznačně znamená přiblížit se zemím typu Latinské Ameriky nebo Asie.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 5. 2005 22:43

Ivo M. píše:Nevím, jak vy, ale podle mě včerejší Otázky ukázaly přesný opak. Zatímco pan Zaorálek dokázal předložit konkrétní argumenty, proč je Euroústava dobrá, pan Zahradil předhazoval jen holé fráze a nedokázal být konkrétní.
o/quote]

Pokud se dobře pamatuji, tak Zahradil tam zmínil poměrně podstatnou změnu v rozhodování v rámci EU - z koncensuálního na většinové a s tím spojené snížení váhy hlasu ČR o více než 1/3. To mi přijde jako dost konkrétní argument. Další vznesla v jednom z předchozích vydání Otázek i europoslankyně Bobošíková.

Ale nějak si nemohu vzpomenout jaký konkrétní argument pro v posledních Otázkách řekl Zaorálek. Ale možná jsem jen nedával pozor ;-)
Slonik
Expert

Další stránka